Kanada pritarė kanapių naudojimo pramogai legalizavimui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2018-06-21 12:05
Meanwhile in Lithuania... 2 years in jail.
Azys 2018-06-21 16:08
Paaugliams nieks ir neliepia žolytę plėšt, uždrausta lygiai taip pat, kaip ir rūkyt, gert, kruštis ir dar galybę kitų dalykų, kurie gali traumuot besiformuojančią nervinę sistemą. Bėda, kad nelabai kas paiso tų draudimų, o legalizavimas to kas ir taip yra, man atrodo tik į sveikatą išeis.
Monochamus 2018-06-21 19:14
Lietuvoje dar vyrauja požiūris "Blogai" = "Reikia drausti!". Nesvarbu ar tema apie narkotikų legalizavimą, ar apie alkoholio draudimą/legalizavimą, ar apie prostitucijos legalizavimą... Žmonės visada pradeda nagrinėti kiek tas dalykas blogas/geras ir ar moralus/amoralus. Tarsi kalba eitų ne apie legalizavimą, o įtraukimą į pirmokėlių mokymo programą. Koks skirtumas ar tos kanapės nuodija ar gydo vėžį, žiūrėti reikia ne į tai, o į tai, kiek valstybė išlošia ir kiek pralošia su legalizavimu/draudimu. Kanapių atveju reikia būti ne tik visiškai durnam, bet ir aklam, kad nepastebėtum, jog tų "uždraustų ir nelegalių" kanapių gauti Lietuvoje ne tik nėra didelių problemų, bet ir labai didelis % jaunimo mažų mažiausiai bandęs jas rukyti. Tą pastebėjus juk tikrai nereikia didelio IQ apsvarstymui ar tas draudimas apskritai duoda nors kokių rezultatų... Ar tikrai valstybė neišloš su legaliom kanapėm, kur bent jau pinigai eis ne nusikalstamom organizacijom, bus didesnė kontrolė dėl kokybės (mažiau jaunimėlis pirks neaiškios kilmės acetone mirkytos arbatos), nebus griaunami žmonių gyvenimai (sodinti į kalėjimą ir sugriauti žmogaus gyvenimą dėl suktinės? Jėga, lygioje vietoje prarandam mokesčių mokėtoją! Nekalbant, kad paskui nelabai ir stebina jaunimo emigracija į civilizuotesnes valstybes.) Rašau komentarą ir jaučiuosi lyg būčiau koks Captain Obvious rašantis apie akivaizdžius dalykus, tarytum rašyčiau apie tai, kad viduramžių inkvizicija kiek persūdė kovodama už dorybes... Bet, deja, Lietuva vis dar tos viduramžių inkvizicijos lygyje. "Drausti! nes narkotikai!" O į kanapių legalizavimo šalininkus žiūri kaip į narkomanus. (Aš asmeniškai nerūkau nei kanapių, nei tabako)
ArturasArturas 2018-06-21 20:18
As uz legalizavima mediciniais tikslais. Bet tai turetu buti ne rukoma zole, o kazkokie preparatai, skirti butent tai ligai, israsomi tik gydytoju komisijos, kai nera ar kiti gydymo budai butu zalingesni. O kaip pasilinksminimo narkotikas... na nezinau, as pries. Manau kiekvienas turim toki drauga, kuris pastoviai pucia. Tai gali iskarto atskirti, kad suletejes mastymas, reakcija, padrikos mintys, kurios tik patiem rukantiem atrodo nerealiai protingos gal kokiom kurybinem uzduotim ir geriau, bet neisivaizduoju kaip tokios busenos reiketu dirbti daug atsakomybes reikalaujanti darba, kai pastoviai dedlainai vakar, kruvos skaiciavimu, tikrinimu, atsiskaitymu. Cia gal todel, kad paauglysej ne viena karta bandziau, bet taip niekada ir nesupratau, kur cia viso to geris, but tuscia galva, arba minciu srautas apie beleka. Ar gal mane kazkaip netaip veikia, isbandziau gal 6 skirtingas veisles ir nieko Ir siaip zmones linke i priklausomybes prie dalyku, kurie is tikro priklasomybes kaip po tokios nesukelia, bet yra tiesiog psichologine. Tai mano manymu, kuo maziau tokio sh.. nuo kurio gali paslyst, tuo geriau. Buvo laikas, kai buvau paslydes ant alkoholio, atrode, man taip niekada nebus, as gi turiu valia, normalus zmogus is gerbiamos seimos, o paslysta tik lopai, deja... kiekvienas i savo duobe turi ikristi, kad pamatytu kaip yra is tiesu.
dainius.tamošaitis 2018-06-21 20:59
Jav savo problemas sprendzia per narkotikus dar ir kanada zymai lengvau suvaldyti norkamanus nei sveikus zmones . Tikuos Lietuvoja to nedaris ir tik labai baus visus platintojus ir vartotojus.
Monochamus 2018-06-21 22:24
.
Monochamus 2018-06-21 22:35
Aš ir prieš, ir patirtis panaši. Bandžiau kelis sykius, apsivėmiau, migrena užėjo, fui. Apskritai nemėgstu svaigintis, esu ir prieš stipraus alkoholio vartojimą kaip pasilinksminimo priemonę. Taip pat ir prieš česnakus, negaliu pakęsti šio prieskonio! Turiu bliamba klausinėti kas kart picerijoje užsisakant picą ar nepila to sumauto česnakinio aliejaus, nuo kurio man bloga. Taip pat nežavi manęs alpinizmas - tai pavojinga - mirtingumas jaučiu didesnis nei nuo kanapių. Eina sau į kalnus, nukrenta... Ir kaip paskui toks išsitaškęs bedugnėje pirmadienį į darbą ateis? Tai va, turim abu kažkiek ir bendro, o kažkiek gal ir nesutampa požiūris. Svarbiausia nep##ti kitiems proto dėl to, kas mums asmeniškai kažkas nepatinka. O Kanapių draudimas būtent tai ir yra.
donatasv 2018-06-21 22:40
Lietuviai į Kanda nesilygiuoja. Musų valdžia ima pavyzdį iš skandinavų. Taip, kad kol Švedai Norvegai nelegalizuos, tol pas mus nereik net svajot... o žinant skandinavų požiūrį į alkoholį/narkotikus, manau tas greit neatsiras ir pas mus... Ar tai būtų alkoholis, ar žolytė priklausančių nuo kvaišalų visada bus (Ir dabar jų netrūksta, nesvarbu legalu ar ne). Tik jeigu man pačiam tektų rinktis ar turėt priklausomybę nuo alkoholio ar nuo žolytės, man rodos rinkčiausi žolytę. Žolytė ištuština galvą, o ką alkoholis ne? Prigėrus birzgalo kurį mums stumia čia Lietuvoje, ryte atsikeli ne tik su tuščia galva, bet ir jautiesi kaip pervažiuotas. Jaunystėje bandęs žolytės, atsikeldavau kaip naujas, nei galvą skauda, nei pykina savijauta tikrai būdavo nelygi pagiriom... Bet išties iš kitos pusės nebus pagirių, nebus kančių iš ryto taip kaip nuo alkoholio, ar žmogus neįniks į narkotiką lengviau/greičiau? Reiktų pasidomėt Olandų patirtimi.
ab aeterno 2018-06-22 00:11
Aš asmeniškai prieš legalią, rekreaciniais tikslais naudojamą žolę Lietuvoj. Teko pabuvoti JAV, tai gali net nežinoti, kad valstijoje legali žolė, bet pajusi labai greitai. Vos įvažiavus į Koloradą periodiškai buvo juntamas aštrus žolės kvapas važiuojant greitkeliu automobilyje. Atvyks į miestą, toks jausmas, kad visi rūko žolę, dieną ne taip jaučiasi, bet vakarais tiesiog neįmanoma atsidaryti lango, nes visas miestas tiesiog paskendęs žolės kvape, kuris man yra nemalonus. Todėl čia viena pagrindinių priežasčių kodėl nenorėčiau, kad žolė būtų legali Lietuvoje.
Fikcija 2018-06-22 04:22
ab aeterno, o tabako kvapas ir alkoholiolio tvaikas tau malonus?
manciukaz 2018-06-22 07:07
Manau rimčiausia priežastis, kodėl turėtu kanapė būti legalizuota, ne mokesčiai, o kokybės kontrolė, nes dabar labai daug nekokybiškos visokiuose tirpaluose išmirkytos chemkes, kuri neaišku kaip veikia sveikata.. šiaip žolė nėra didelis blogis, jei vartosi saikingai, bet žinau ir tokiu kurie be jos negali nei dienos, taigi ji sukelia priklausomybe.
Interasantas 2018-06-22 10:00
Pažystu kelis buvusius žolininkus, kurie +/- 4metus dūmino. Bet numetimas jiems nebuvo kažkas tokio, kad ach, kaip čia bloga, skauda, sunku... Tiesiog ėmė ir metė pasibaigus gyvenimo tarpsniui (mokslai). Skirtumai prieš ir po minimalūs, prašviesėjo akys, labiau į dirgiklius šviesos reagavo, veido mimikų mažiau bendraujant ir kiek leksika pasikeitūsi. Bet, ne kaip tabako draugai numetę, savaitėmis kalba koks gyvenimas blogas, kaip čia sunku ir kokie didvyriai tą padarę. Užkietėjusio žolininko kuris pūstų dešimtmetį ir daugiau - nepažystų, o senų tabakinių kurie ir per 20m tą daro, daug daugiau.
zet 2018-06-22 10:42
Tu visada mane stebini
ab aeterno 2018-06-22 11:21
Yra tabako gaminių, kurie visai maloniai kvepia, pvz. cigarelės, bet aišku didžioji dalis cigarečių smirda. Tačiau kaip paaiškinti žolės kvapą visame mieste, nors ir cigaretės rūkomos daug dažniau, bet miestai nebūna prisigėrę to kvapo. Galvoju, kad kažkas susiję su dūmų molekulių svoriu, gal tabako (cigarečių) molekulės lengvesnės, greičiau išsisklaido, ar pakyla į viršų, nei žolės dūmų molekulės, kurios gal sunkesnės, ir laikosi labiau palei žemę, sunkiau išsklaidomos. Kas dėl alkoholio tai nežinau nežinau... Iš butelio kvapą pajusi tik prikišęs šnerves, o jeigu šlakstai kambary, ar vis tenka su alkoholiku susimyžusiu prasilenkti tai taip, kvapas ne pats maloniausias, bet tuo pačiu ar čia tikrai alkoholio kvapas?
zet 2018-06-22 12:21
pats nerukau, bet man ziauriai skanus kvapas kai kazkas uzsitraukia pypkia salia ar gera cigarile, kad ir vysnine.
sub 2018-06-22 13:30
Kanada tikra šiuolaikiška šalis, jie viską apsvarto nuo iki, ne taip kaip Lietuvoje, policinėje ir ūkininkų valstybėje. Ten valdininkai suprato, kad legalizavus visiškai bus surenkami papildomi mokesčiai į biudžetą, bus geresnė kontrolė ir priežiūra. O čia, posovietinėje respublikoje, viską tik draust ir mokesčius didint. Žiūri į skandinavus kaip pavyzdį, bet tokius kultūros kai pskandinavų niekada čia nebus.