Paviešino tikslų automobilių mokesčio planą, kokių automobilių pirkimą apribos, kokias lengvatas taikys perkantiems naują automobilį, o miestuose bus skatinami eismo ribojimai: 12 naujovių, kurias būtina žinoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sigitas.lk 2018-08-01 13:51
Vat del to turbut daug zmoniu isvaziuoja, nes uzsieny gyvenant vaikas netampa finansine nasta. Kokioj UK ar IRL net gi atnesa papildomu pliusu. Cia to turbut dar ilgai neulauksim. Realiai juk degalai apmokestinti akcizu, kas daugiau suvartoja, tas automatiskai daugiau mokesciu ir sumoka. Kam dar papildomai mokescius ivedinet? O ir siaip, juk teisingiausia butu kad kas turi daugiau tas ir moketu daugiau. Nes jai su kokiu AMG 63 zmogus mokes maziau uz ta kuris vazineja 1,9tdi, tai kazkokia nesamone. Juk jei galetu tai visi tikrai su poros metu masinom vaziuotu, ekologiskom, naujom ir graziom. Reikia mokesciu pagal gaunamas pajamas manau. Juk jei zmogus uzdirba 10 milijonu per metus, tai jei net ir 90% sumokejus mokesciu, jam dar liks visas 1 milijonas.
HardAxe 2018-08-01 14:02
Fiksuotas mokestis atlaisvintų daugiabučių kiemus nuo visokių "per vėlynes ir vėlykas" arba "antra mašina, kartais naudojam". Bet čia geriausiai suveiktų ne automobilio mokestis, bet nedidelis parkavimo mokestis miestų teritorijoje.
wilkas 2018-08-01 14:06
Pumper 2018-08-01 14:36
Iš kur tokius vėmalus trauki? 1.9TDI 150 gramų neišmeta, tai nieko ir nemokės nei dabar turintys, nei naujai registruojantys, o AMG kokių 2008 metų turintis ale mafijozas mokės maksimalius mokesčius, nes meta 350g/km. Apie ką ir rašiau pirmam komentare. Verkia visi, kad valdžia jų geldas apmokestins, o turčiai nieko nemokės, bet nei vienas nesugeba pažiūrėti, kokie ir kam mokesčiai planuojami. Bile tik pavemti kažkokią nesąmonę. Eik su savo tokiom teorijom į Delfi, gausi šimtą pliusų, nes ten tokie pat genijai susirinkę.
qriuqriu 2018-08-01 14:41
del vaiku, jei kiekvienas galvos ar galiu sau leist, vaiku nebus isvis, supermamyciu laikai, sugebat smerkt seima, kuri gavusi busta vaiku fabrika atidare?praradus zmonos pajamas , kuri iki tol 2 darbuos buhaltere are ir del to paskola bustui tapo imanoma? 3 vaikai 6metai be zmonos pajamumaziausiai, siai seimai tai apie 10 metu toks laikotarpis, kiek tokiu Vilniuj? ju centre kabakuose nepamatysit niekad, jie leks i sodus tevu ir ten dirbs, jei gales, apie atostogas uzsieny, jiems to nereik, pajamos neleis
Pumper 2018-08-01 16:02
Tai aš nesuprantu, ką tu čia dabar siūlai daryti? Susimesti mum visiem ir jų paskolą atiduoti?
sub 2018-08-01 16:30
Tai sakai pirma reikia daugintis o tik po to galvoti kaip išlaikyti šeimą. Kodėl manęs nestebina, kad daugelis pradeda nuo ano galo o tik tada galvoja, kaip čia išgyventi. Tas pats su automobiliais, visiems reikia automobilio, o kai nusiperka pradeda galvoti kaip čia išlaikyti.
qriuqriu 2018-08-01 16:40
as nieko nesiulau, aprasiau seima kuri susimetus is Moletu ir Anyksciu suleke i Vilniu, geresnio gyvenimo ieskot, kaip ju vaikai atsirado ir kokiais tempais man dzin tiesa sakant, bet pasekmes Lietuviskoj realybej, kad ir situ pakeitimu atveju, jie nukentetu, apie tai kalba, negi panasiu seimu neturit aplink?
qriuqriu 2018-08-01 16:48
sub, nesupratot, pirma buvo paskola bustui, tada laisve vaikus gamint
qriuqriu 2018-08-01 16:53
Pumper as nieko nesiulau, pasakiau realios seimos situacija kuria gerbiu, ir karts nuo karto padedu nes seimos galva elektrinei daly nesigaudo, as gaudaus, jiems kartais padedu...
qriuqriu 2018-08-01 17:03
oki nefloodinsiu daugiau, as aprasiau seima kuri gal su galu vos isvercia, bet juos labai gerbiu, pats gal ir protingesnis, bet be vaiku, gal del to kad toks anoks? kokia prasme visuomenei?
AAA000 2018-08-01 17:17
nu kaip galima uzsitrumpint smegenis ant tokiu nieku??? reiktu gal prastumt koki nors istatyma, kad gyvenantys per daug uzbanizuotose teritorijose kas metai turetu privalomai pasodint po medi ir ji priziuret iki to laiko, kol susitvarkys savo tas savo uzkistas stovejimo vietas. rinkt baudas jei medis nudziuna ar pazeidziamas. garantuoju aiksteliu uzkistumo klausimu suveiktu geriau uz visuotini automobilio mokesti HardAxe - palaikytum toki istatyma?
kestutisz 2018-08-01 17:58
Techniškai taip - tai pačiai visuomenei geriau jei vaikų turėsi kol pats defektų mažiau prisirinksi ir vaikai mažiau sveikatos problemų turės. Ir šiaip - visuomenė kur kas mažiau problemų turės jei tuo klausmu galvosi mažiau. Netiki? Paklausk japonų. Su automobiliu irgi nepataikei - daugumą erzina tai, kad taisyklės keičiamos eigoje. Pvz pirkai kažkada dyzelį nes jis visiem labai ekologiškesnis buvo, o dabar - ai ne, kokio nors Londono tankio mieste (kai pas mus pasiekiamas gal nebent per "jamam" ir tai tik vienoj aikštelėj) nebemadingas, pirk naują. Ir tas naujas šiandien hibridas gal ir neblogai, ryt jis bus paskelbtas tokiu pat blogiu, nes nu vėl nebemadinga. Bėkit visi "dalintis" (čia išvis kosTmosas kai paprasčiausia tupa nuoma vadinama "dalinimosi ekonomika", na bet svarbu gražiau skamba ir pinigėliau byra reikiamon kišenėn)
immortallt 2018-08-01 20:32
Runkeliams paaiškinsiu, ne, nesakau, kad žmonės, kurie nieko nesugeba yra blogi ir juos reikia engti. Aš gerbiu kiekvieną, kuris pats už save prisiima atsakomybę ir pašiepiu bet kurį, kuris savo problemas karia kitiems ant kaklo. Uždirbi MMA ar "per mažai"? Tai tavo problemos. Arba susimažink norus, arba išmok ką nors dirbti, už ką moka pinigus. Oho, nepatinka matau ir tiesa, kad žmonės, kurie neuždirba vidutinio atlyginimo Lietuvoje, realiai neprisideda prie visuomenės gerovės kūrimo ir juos tenka subsidijuoti kitiems. Dėl to negalime sau leisti tiek, kiek pvz gali sau leisti šveicarai. O emociją šitam reikalui suteiki jau pats. Tai tik atspindi tavo paties požiūrį. Mokesčiai dabar yra pagal pajamas. Atsimerk. O už vartojimą mokesčiai turi būti visiems vienodi. Tai, kad nesugebi uždirbti, nereiškia, kad gali teršti. O ir taupią mašiną nusipirkti turtingu būt nereikia, bet kiekvienam reikia BMW bent 5 su 3 litrų tdi. Nedidelis parkavimo mokestis jau yra Vilniaus centre - nepadeda. Reikia vienam vidutinio (koks 500€ metams butui ir 2500€ antram automobiliui butui metams, vat tada padėtų). Šeimoje turime vieną automobilį ir išsipirkę parkingo vietą. Pumper, nesupranti vieno dalyko, tie ubagai kurie dabar verks dėl mokesčių, tai jie iš paskutinių grašių ir perka 3l tdi. Ką darys vaikai, užaugę šeimoje, kurie nesugeba susitvarkyti su finansais? 9/10 darys tą patį - susišiks finansinį gyvenimą per durną galvą, prisidaugins ir kabos ant visuomenės, tada likę turės mokėti kosminius mokesčius, kad ištempti pirmuosius. Gal metas nutraukti šitą ciklą ir siekti, kad visuomenė tobulėtų, o ne gailėtis tų, kurie patys savo veiksmų nesigaili, bet kaltina kitus, kurie planuoja, sunkiai dirba ir prisiima atsakomybę už save? Jiems daryti nieko nereikia, bet nereikia ir "special treatment". Kai baigsime apsimetinėti, kad jie vargšai ir juos reikia tempti už ausų, vos ne prieš jų valią, patys susipras ir tvarkysis gyvenimus, arba ne. Čia jau jų pasirinkimas.
svetys 2018-08-01 21:25
išskiria nuvažiavęs 100, 1000 ar 10000 km?
AAA000 2018-08-01 22:26
pasikartosiu - kazkokio kaimo parkavimo problemos niekam neidomios priezastys situ problemu senai aiskios - tiesiog to kaimo savivaldos taupymas infrastrukturos saskaita - nestatoma reikiamas kiekis nemokamu parkavimosi aiksteliu. plius kai runkeliams dirbtinai sudaromos problemos (pvz parkavimosi vietu trukumas) - jie lengviau priima mokescius, uz visokius parkavimus, automobiliu, ju keliavimo apribojimo ir panasius runkelio pozymis, tai "aiskint runkeliams" tiesas ju paciam nesuvokiant beje - automobiliu mokestis niekaip neisspres to kaimo parkavimosi problemu ...
vazzy 2018-08-01 22:48
C + O2 = CO2 12 + 2*16 = 44. 12/44 = 0.27 tik 27% masės yra iš kuro, visą kitą prisijungia iš deguonies, kurį variklis gauna iš oro. Čia jau ant tiek elementaru, kad net nėra ką ir diskutuot ir abejot.
Xdmin 2018-08-01 23:20
Norejo kaip geriau o gausis kaip visada. 1. Dabar madinga keikti dyzelius del kietuju daleliu. Sitie mokesciai visiskai nesprendzia sios problemos. 2. Kadangi dyzelius keikia, reiketu rinktis benzinini varikli, bet mokestis uz co2 dyzeliams praktiskai neaktualus, skirtingai nei benzinui/dujoms. 3. Kodel butina prisiristi prie datos, t.y. 2009 metu? Ar tai reiskia kad antros kartos Toyota Prius ar senas Ford Ka yra maziau ekologiskas nei 2010 VW Passat TDI ar 7 serijos BMW ? 4. Prisirisimas prie datos labai iskreipia automobilio verte parduodant, to pacio automobilio modelio, tik 2008 ir 2010 metu gamybos pardavimo kaina skirsis labai zenkliai, nors pro duslintuva duju eis po lygiai. 5. O kam tas mokestis is viso skirtas? Ar spresti Vilniaus parkavimo problemas, ar Vilniaus tarsos problemas? Nes kituose miestuose situacija tikrai nera bloga. Miesto problemos turetu buti sprendziamos to miesto teritorijoje. PS: net ir Vilniuje yra pilna parkavimo vietu, tik jos mokamos. Kam tikrai reikia pasistatyti automobili, uz tai ir susimoka. Tai vel, ka sis mokestis isspres?
Pumper 2018-08-02 08:13
1. Taip, sprendimas apmokestinti pagal CO2 yra idiotiškas, kai realiai deklaruojamos kitos priežastys, bet iš dalies susijęs su tavo 3 klausimu. 2. Todėl vis ir bandau įkalti į galvą nesusipratusiem verksniam, kad jų tas mokestis niekaip nepalies. 3. Tikriausiai susiję su Euro5 standartu, kuris nuo 2009 įvestas.
HardAxe 2018-08-02 14:07
Permečiau diskusiją - visi visiem viską aiškina, bet nelabai kas ko klausinėja Lithuanian style