3 sėkmingų ir turtingų žmonių kategorijos - ar matote save bent vienoje iš jų?  (12)

Thomas C. Corley 5 metus tyrinėjo turtingų žmonių istorijas ir įpročius. Per šį laiką jis apklausė net 233 turtingus žmones, kurie savo turtus susikrovė patys. Pagal šiuos duomenis Corley suskirstė turtingus žmones į 3 kategorijas - ar save atpažinsite bent vienoje iš jų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulyje yra daugybė turtingų žmonių. Nemaža dalis jų - paveldėtojai, loterijų laimėtojai ir kitokie laimės kūdikiai. Tačiau dauguma jų savo turtus uždirbo patys. Sunku darbas, išradingumas, kantrybė ir intelektas yra svarbios sėkmės formulės dedamosios, tačiau ir jos ne visada suvaidina lemiamą vaidmenį. Corley tyrime išryškėjo trys dominuojančios žmonių kategorijos pagal mąstyseną, kuriose galima sudėti daugelį turtingųjų.

1. Taupytojai-investuotojai

Šie žmonės geba susikurti pasyvias pajamas, kurios užtikrina jų normą pragyvenimo lygį. Sutaupomus pinigus jie investuoja, taip labai palaipsniui didindami savo mėnesines pajamas. Corley tyrime ši kategorija apėmė 22 % turtingųjų. Kadangi jie daugiausia koncentravosi į taupymą, jų pajamos niekada nebuvo išskirtinai didelės, tačiau pragyvenimo standartai buvo kuklūs. Šie žmonės savo turtus susikrovė vidutiniškai per 32 metus. Vidutiniškai šios kategorijos žmonių turtas vertinamas 3,4 milijonais dolerių.

2. Virtuozai

Tai - geriausi iš geriausių savo srities specialistų. Jie greitai kopė karjeros laiptais, daug mokėsi ir tobulėjo. Tokių Corley tyrime buvo 27 %. Jie dažniausiai dirba kokios nors didelės korporacijos viršūnėse, kur dažnai gauna premijas akcijų pavidalu. Nemažai žmonių šioje kategorijoje taip pat yra verslininkai - jų verslai gali būti smulkūs, tačiau pelningi. Virtuozai vidutiniškai per 20 metų susikrovė 4 milijonų dolerių turtą.

3. Svajotojai

Tai - turtingiausių žmonių kategorija, Corley tyrime ji apėmė 51 % tyrimo dalyvių. Visi jie turėjo kokią nors didelę svajonę ir užsispyrusiai jos siekė, kol ji sukūrė jiems dideles pajamas ar vienkartinį pelną. Šie žmonės vidutiniškai per 12 metų susikrovė 7,4 milijonų dolerių turtą. Dažniausiai tai - verslininkai, kurie nuo ankstyvos jaunystės matė nišą, kurioje gali ir nori dirbti. Kadangi tai buvo jų nuoširdi svajonė, jiems niekada netrūko motyvacijos, net jei kažkur kažkas nepasisekė.

Tikriausiai jau pastebėjote panašumą tarp visų šių Corley surinktų turtingųjų - visiems jiems prireikė nemažai laiko, kol jie praturtėjo. Corley teigia, kad sėkmę jiems nulėmė ir tai, kad pasirinkę vieną kelią jie per daug nesimėtė ir matydami savo tikslus priešais save visada kryptingai ėjo link jų. Šie žmonės taip pat stengėsi nebūtų priklausomi nuo aplinkybių, turėjo bent kelias išeitis iš kritinių situacijų. Labai dažnai jiems pinigai tebuvo šalutinis proceso produktas. Corley pabrėžia, kad svarbiausia tai, kad yra daugiau nei vienas būdas užsidribti ir pasiekti sėkmę, todėl sekti vienu pavyzdžiu ir bandyti jį aklai atkartoti nėra nei būtina, nei protinga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(5)
(9)

Komentarai (12)