Suomijos bazinių pajamų eksperimentas artėja prie pabaigos - kaip pasikeitė gyvenimas gaunant pajamas už nieką?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2018-08-15 23:06
Svetys, tu nesugebi suprasti krūvos dalykų. Pirma, kad visa visuomenė dalinasi tuo, ką sukuria. Ir kasininkė Belgijos prekybos centre - nėra vienintelis ten galimas darbas. Nesugebi ir suprasti, kad ten nekvalifikuotą ar žemos kvalifikacijos darbą dirba gal koks 20% žmonių, kai pas mus 50%. Ką tai reiškia? Kad 80% aukštos kvalifikacijos darbą dirbančių turi išlaikyti tik 20% žemos ar be kvalifikacijos žmonių, tai yra 4 išlaiko 1. Pas mus, kadangi dauguma tik š sugeba malti ir dirbti nenori, kad ir mažai kvalifikuotą darbą, bet nuoširdžiai ir už atitinkamą algą (tik nepisk proto, kad pvz. statybose prastos algos), realiai 1 vidutinės ir aukštos kvalifikacijos žmogus išlaiko 1 žemos ar be kvalifikacijos žmogų. O dabar man pasakyk, kaip tau vaizdelis toliau dėliojasi? Kurioje ekonomikoje žemos ar be kvalifikacijos gali geriau gyventi, ten kur jį remia 4 ar kur tik 1?
sub 2018-08-16 13:40
O čia jau panašu darosi į "verslas nuo nulio" pasakas.
immortallt 2018-08-16 14:11
Valstybė nėra nuosavybė. Valstybė yra tai, kas atsiranda piliečiams susibūrus (netapatu gyventojams). Ir nieko nepriklauso. Mokesčiai yra mokesčių mokėtojų nuosavybė. Tai kad patapai de jure piliečiu, ir tuo labiau nereiškia, kad tau priklauso kito mokesčių mokėtojo pajamų dalis, nes gimei šioje šalyje ir automatiškai patapai piliečiu.
svetys 2018-08-28 09:39
nuosavybė ? (bet niekaip ne visų valstybės piliečių nuosavybė? ) Vėlgi, niekaip neįsivaizduoju kaip toks paties visiškas negalvojimas įsivaizduoja prie „kurio mokesčių mokėtojo“ priskirti visą nepertraukiamą valstybės įdirbį moksluose, menuose, valstybės valdymo praktikoje ir t.t. per visą jos egzistavimo periodą? (pvz. Gedimino pilis - čia kurių mokesčių mokėtojų yra nuosavybė? )