Kitokia nuomonė, kodėl iš tikro neverta pirkti naujo telefono  (28)

Jei ketinate atnaujinti savo telefoną, perskaitykite šį straipsnį, galbūt sutaupysite.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-09-13 Kitokia nuomonė, kodėl iš tikro neverta pirkti naujo telefono  (28)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojai išleidžia vis daugiau ir daugiau naujų telefonų modelių, o pirkėjai ir toliau juos perka. Tačiau iš tikrųjų tai neturi prasmės.

Prisiminkite, kaip prasidėjo naujų telefonų išleidimo ir pirkimo „bumas“. Grįžkite bent 10 metų atgal.

Kiekvieno naujo modelio pasirodymas rinkoje buvo įvykis. Ir visai ne todėl, kad „Nokia“ ar „Motorola“ surengė pristatymą Luvre, organizavo nemokamą kelionę žurnalistams ar užplūdo televiziją savo reklama. Ne, svarbiausia tai, kad naujieji išmanieji telefonai tikrai skyrėsi nuo savo pirmtakų. Gamintojai gamino įrenginius, turinčius visai kitokius parametrus ir savybes, bei naujas revoliucines funkcijas.

Tačiau viskas pasikeitė. Dabar vienos serijos išmanieji telefonai vienas nuo kito skiriasi korpuso spalva, procesoriaus dažniu ir fotoaparato parametrais tik ant popieriaus. Realybėje skirtumas tarp „Galaxy S8“ ir „Galaxy S9“ yra toks mažas, kad sunku jį surasti net po mikroskopu. Reklamoje mums pasakojama apie naujos epochos gaminius, tačiau praktikoje tai yra žingsniavimas vietoje.

Ar tai jau pabaiga? Ne, tai tiesiog pasiektos lubos.

Problema ta, kad gamintojai išnaudojo visas savo naujas idėjas. Tobulėjimas, ėjimas į priekį vyksta tik kiekybiškai didinant technines charakteristikas, o tai jokiu būdu negali pakelti mobiliojo ryšio pramonės į kitą lygį. Mes pasiekėme tašką, kai išmanieji telefonų gamintojai vis dar nori gauti didelį pelną, tačiau neturi jokių naujų idėjų. Vienintelis dalykas, kuris išlieka, tai yra nereikalingų funkcijų diegimas, o paskui vien tik reklama.

Čia pateikiamas šiuolaikinio išmanaus telefono savybių sąrašas:

  • skambučiai;
  • žinučių siuntimas ir gavimas;
  • prieiga prie interneto;
  • galimybė klausytis muzikos;
  • fotografavimas ir filmavimas;
  • elektroninis paštas;
  • laikrodis, žadintuvas, skaičiuotuvas, diktofonas ir kitos smulkmenos.

Galbūt kažką pamiršome? Na, tada pridėkite prie sąrašo tuos dalykus, kurie jums svarbūs. Ir tada sąžiningai atsakykite į du klausimus:

  • Ar jūsų turimas išmanusis telefonas susitvarko su išvardintomis užduotimis?
  • Kas atsitiks, jei įsigysite naujausią modelį? Tiesiog pasikeis vienas skaitmuo pavadinime ar iš tikrųjų pajusite įsigiję kažką naujo, įspūdingo, kas jums suteiks naujos patirties?

Drįstame teigti, kad jei jūsų išmaniajam telefonui yra tik vieneri ar dveji metai, tai įsigydami naujesnį modelį jūs tikrai nepajusite didelio skirtumo. Na, žinoma, pats pirkimo momentas, išpakavimas iš dėžutės atneš daug teigiamų emocijų. Bet tuomet, kai pirmieji įspūdžiai nuslops, galbūt dėl to gailėsitės. Nieko naujo. Tačiau geriau už šiuos pinigus išvykti į kelionę. O naujo žaisliuko pirkimą atidėsite iki kito sezono.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(206)
(13)
(193)

Komentarai (28)