Kodėl kariai per pratybas kartais ant ginklų vamzdžių nešioja keistus spalvotus antgalius? Kokia jų paskirtis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2018-11-22 13:59
- O aš visuomet galvojau jog tie antgaliai skirti užtikrinti jog tikrai nebus panaudotos tikros kulkos ir taip bus išvengta atsitiktinio aplaidumo; - Beje spalvoti antgaliai parodo ar ginklas paruoštas pratyboms. - O kaip yra su pistoletais? Niekad nemačiau pistoletų su antgaliais.
vardasas 2018-11-22 15:07
Kariuomeneje ju niekas nevadindavo adapteriais, o kompensatoriais.
SaMaras 2018-11-22 15:09
Paprastai pistoletus nešiojasi tik karininkai, ir per pratybas jie būna užtaisyti koviniais šoviniais, kad „jeigu ką“. Nors techniškai nelabai manau kad naudojami iš viso.. prie daugumos mano čiupinėtų net nebūtų galimybės pritaisyti kompensatorių. Kiek teko matyti mūsiškėje kariuomenėje naudojamų kompensatorių tai jų žiotys vistiek nukreiptos į priekį.. spėju tam, kad matytųsi ugnies blykstė ir būtų realistiškiau.
Nerkus 2018-11-22 21:31
Filmuose kompensatoriai yra įsriegiami į vamzdį, kad ginklas atrodytų kaip tikras.
Hmz 2018-11-22 21:32
"Bruce'o Lee sūnus Brandonas Lee žuvo besifilmuodamas su tuščiais šoviniais užtaisytu ginklu ir tai nėra vienetinis atvejis." Brandonas Lee žuvo todėl, kad į jį buvo šaudoma tuščiais šoviniais, bet prieš tai vamzdyje buvo įstrigusi tikrų tikriausia kulka. Tad šis pavyzdys visiškai ne į temą.
Paramotoras 2018-11-23 00:28
Na jei sudukas butu ussuktas ant vazdzio nebutu zuves.
Skija 2018-11-23 07:52
Joks cia ne kompenaatorius. Teisingai parasyta adapteris. Darbas ju sukelti slegi. Kritiniu atveju, netycia pasitaikius kovinei kulkai, nukreipia ja ir gerokai sumazina galima zala. Na o kompensatorius tiesiog mazina ginklo kilima po suvio, nukreipdamas ismetamas dujas priesinga kylimui kryptimi.
AAA000 2018-11-23 08:04
ten raktu pakabukas dideliems vaikuciams. gali prisisegt butaforini automata.
SaMaras 2018-11-23 19:29
Kompensatorius, tai toks dalykas, kuris kažką kompensuoja. Šiuo atveju jis kompensuoja kulkos nebuvimą ir niekaip kitaip nevadinamas kaip kompensatoriumi. O kovinio šovinio atveju, tai kulka išlėks bet kokiu atveju.. arba kiaurai per jį arba su visu kompensatoriumi.. ir nulėks neprognozuojamai. Realiausia treniruotė yra naudojami tie patys ginklai, tos pačios dėtuvės tiesiog pakeičiama spyna (muša ne per centrą o į šoną)ir eina specialūs šoviniai kurie šaudo dažų užtaisu. Privalumai kad kariai treniruojasi su tais pačiais ginklais, todėl atsišlifuoja judesiai, dėtuvėse telpa tiek pat šovinių ir tt.. minusas kad atstumas mažas, bet pastatu valyma praktikuotis pats tas. O sumaišius ir įsidėjus kovinį jis neiššaus, nes daužiklis trenks ne į kapsulę..
AAA000 2018-11-23 20:34
nu ka tu cia fantazuoji? kokie dar dazai? realiausia treniruote, tai tik normaliais soviniais naudotis. vat padare Breivikas treniruote ant kazkokiu konservatoriu prieauglio - visas pasaulis nuo efektyvumo apsales buvo kelis menesius va cia tai skaitau pasitreniravo zmogelis pragmatiskai nepalyginsi net su Okuliciaus treniruote Panevezy... o visi kiti tik megejai kazkokie su spalvotais pakabukais...
kionig 2018-11-23 20:42
Netyčia šiaip jau nepasitaiko ir viskas yra daroma, kad nepasitaikytų t.y. imamasi saugumo, GVT atliekami ir t.t. Taip kad tie kas turi ginklą tikrai žino kaip su juo elgtis taisyklingai, kad kitų nesužeistų taip pat ir savęs. Beje, kokiame čia ginkle yra tokia ypatybė, kur kompensatorius "kompensuoja" ginklo kreipimą? Kur čia tokia teorija taikoma?
IceBullet 2018-11-23 20:48
Baikit bajerius, kompensatoriai naudojami su koviniais soviniais - kompensuoja ne kulkos nebuvima, bet ginklo pakilima suvio metu (recoil). Principas labai paprastas - ispjovos kompensatoriaus virsuje, kulka dar nepalikus vamzdzio, o dujos iseina per sias angas virsun, todel vamzdis gauna impulsa zemyn. Nezinaukaip vadinamas daiktas straipsnyje, bet jo paskirtis ne kompensuoti atatranka, o islaikyti pakankama slegi vamzdyje, kad spyna pasiimtu sekanti sovini is detuves.
kionig 2018-11-23 21:06
Yra tame tiesos. Bet ir yra ir kitų tipų slopintuvų pvz.: https://lt.wikipedia.org/wiki/Liepsnos_slopintuvas kurie ir yra dažniausiai ant automatinių šautuvų. Na kaip kitaip pavadinti tą daiktą, kurį užsukį ant vamzdžio galo.. Kompensatoriumi, šiuo atveju, kadangi jis kompensuoja slėgį, t.y. neleidžiam jam visam išeiti per vamzdį, kaip ir sakai, kad spyna paimtų kitą šovinį. Kitaip oj kaip tektų dirbti rankele..
AAA000 2018-11-23 21:35
o cia tipo svarbu kazkaip ar aktualu treniruotes efektyvumui, noreciau to as ar ne? man isvis juokinga tos treniruotes su automateliais - atseit jos kazka ten lemia realiam kare. automato paskirtis siais laikais tera tik viena - susidorojimui su negalinciais apsigint. pvz valdziai su neginkluotais pilieciais ar kazkas panasaus. dabartiniam kare jie visiskai neefektyvus. bet kokio karo esme - laimet kara. o ne daryt kariavimo psiaudovaizda. o cia treniruojasi butent vaidint kara ar kokius nors nesibaigiancius ginkluotus konfliktus. arba vadinkim tiesiai sviesiai - ruosiasi su kazkuo neginkluotu susidorot...
kionig 2018-11-25 19:38
Šiais laikais niekas nebekariauja kaip seniau įteikdami ultimatumą ir paskelbdami karą. Todėl ne pats svarbiausias yra laimėjimas... Neva įžengiau, sutriuškinome ir laimėjome. O girdėjai, kad dažnai vartojama savoka hibridinis karas? Visų pirma, treniruotės yra neskirtos su beginkliais susidoroti... Tam yra paprastesnių būdų, kaip riaušių malšinimas ir kitos priemonės. Antra, tik kilus realiai ginkluotai grėsmei būtų atsakymas ginklu, kaip atgrasymas t.y. gynyba. Tad nereikia čia svaigti labai.
AAA000 2018-11-25 19:53
pala pala, snekejom gi apie psichopatus. as patikslinsiu klausima - nes pradedi nukreipinet demesi i sona. tavo iprasta taktika... tu manai, kad visuomenes treniravimo efektyvumui labai aktualu, kad as noreciau arba ne - kad kazkoks psichopatas galetu pasibandyt saudymo efektyvuma ivairiais atstumais ant manes. tiesiog pirmo butinumo reikalas - ar kaip tu cia aiskini? ----------- tolesni tavo samprotavimai - visiskas slamstas. as kare taikyciau visiskai kitokias strategijas. yra tokie dalykai, kur kare islistu i pirma plana - kaip zmoniu noras isgyvent, paklusnumas, prisitaikeliskumas ir panasiai. kad surinksi kazkokius puskvailius klaunus ir duosi palakstyt su automateliais kaip bezdzionems, ar net suformuosi kelis bezdzioniskus refleksus - karo nelaimesi. o vat teisingu principu susiformavusi visuomene laimetu bet koki kara net be ginklu ar isgyventu svetimu interesu kare kaip pasaliniai dalyviai. o viso sito nemokina
kionig 2018-11-25 20:03
Atleisk, bet tamsta esi atsilikęs... Su tam tikru prieskoniu iš vienos valstybės.
AAA000 2018-11-25 20:08
jei tu nematai efekto - nereiskia kad jo nera tu galbut tiesiog per kvailas ji suprast nemanai? amerikos visuome tuo ir stipri - nes turi isdirbus bent jau siokius tokius sprendimus kaip kovot su psichopatais - nes neignoruoja problemos. jie apie tai sneka. ir jie karus laimi butent del to. o vat norvegai ignoravo situacia. Lietuvoje irgi ignoravimo pilna tu irgi tuo uzsiimi... cia klausimas tik ar pas tave sovietinis ignoravimo mentalitetas ar tu struciu strategiju pasekejas koks ar dar kazkas kito... nemanai? --------- ps. hybridinis karas yra tik savoka. ja vartoja visokie buhalteriai, kai nebemoka tiksliai isryskint karo ir jo strateginiu-taktiniu komponentu. nu kai nebera argumentu diskusijai pagrist - prasideda pezalai savokomis... cia sita kryptim bandai diskusija pakreipt?
kionig 2018-11-25 20:23
Nebandau nieko nepakreipti, tiesiog bandau įsitikinti tamstos gebėjimu mąstyti(kuris, deja labai menkas) ir realiai vertinti situaciją. Deja, to nematau, todėl labai tingiu daugiau gaišti laiką ir aiškinti tamstai, kad raudona spalva yra raudona, o ne prie ko čia tie psichopatai, kai kalba ėjo apie automatinius šautuvus ir jo dalių paskirtį. Apie tolesnį tavo svaigimą ir karo komponentų įvardijimą - net nebešneku.
AAA000 2018-11-25 20:32
as suprantu tik tiek - tu is paskutiniuju bandai irodyt, kad zinojimas apie spalvotus antgalius ant automatu garantuotai apgins musu valstybe ir kaip minimum verti 2% valstybes islaidu ir kad cia toks sudetingas reikalas - kad net tau per daug pastangu tai isaiskint iki galo, kaip tai ivyks... cia straipsnis ir diskusija butent tik apie tai...