Kiek žmogui reikia turto, kad jis laikytų save turtingu? Tyrimas atskleidė konkrečią sumą  (30)

Ar turintį milijono dolerių vertės turtą žmogų galima laikyti turtingu? Atsakymas šiuo atveju priklauso nuo to, kam užduosime šį klausimą. Vargingesnis ar vidutines pajamas turintis žmogus neabejotinai patiks teigiamą atsakymą. Tačiau patys milijonieriai yra kitokios nuomonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai net 70 procentų žmonių, kurie turi 1 milijoną dolerių – jau investuotą, ar tik ketinamą investuoti, neskaitant jų namų vertės – nelaiko save turtingais. Tai paaiškėjo apklausus 4500 žmonių. Anot šios apklausos, kurią vykdė UBS, rezultatų, žmonės save turtingais dažniausiai ima laikyti, kai jų turtas perkopia 5 milijonų dolerių ribą.

Kodėl būtent 5 milijonai? Pasirodo, būtent pasiekę šią ribą turtuoliai pasijunta, kad nebeprivalo savęs varžyti leisdami laisvalaikį ar vykdydami kitokią veiklą.

Šie žmonės ne tik gali savęs nebevaržyti, bet taip pat nemažą dalį savo turto gali turėti grynaisiais – ir tai jiems padeda jaustis saugiau.

Apklausos išvadose nurodyta, kad krūva grynųjų leidžia išlaikyti investuotojo pasitikėjimą savimi – kadangi investuotojai taip nesibaimina, jog praras visą turtą. Mat dauguma investuotojų dar nepamiršo, kiek daug jie prarado 2008 metais, pasaulį užklupus finansinei krizei.

Pastaruosius kelerius metus turtingi investuotojai net apie 20 procentų savo turto laikė grynaisiais. Ir nors jie supranta, kad niekur neinvestuojami pinigai praranda savo vertę dėl infliacijos, jie vis tiek renkasi saugoti pinigus grynaisiais, dėl savo pačių ramybės.

Nors investuotojai atsideda šiuos pinigus „juodai“ dienai, dauguma apklausoje dalyvavusių žmonių dėl bendros ekonominės situacijos ir ilgalaikės savo ateities jaučiasi optimistiškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai (30)