Liūdnoji statistika - lietuvių žinias apie pinigus galima įvertinti tik 4 balais iš 10

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2019-03-06 16:28
Negi apsimoka kaupti privačiuose fonduose pensijai,kažkaip abejoju, nebent tuos 2% kuriuos perveda iš sodros, bet ne savo babkes (po mokesčių?). Aš su tais pinigais dabar nuveiksiu žymiai daugiau nei kai sulauksiu pensijos kai jie bus nuvertėję. Turiu galvoj investuosiu kitaip ir dabar, vietoj to, kad šerti parazitus. Infliacija ir bankų aptarnavimo mokesčiai suėda visą pensijų kaupimo naudą.
vazzy 2019-03-06 17:48
gal patarimų pažertum kaip investuoti, kad bent infliaciją padengt, kad nereiktų tiesiog laikyt pinigų banke? aš rimtai klausiu beje, galima ir PM.
HardAxe 2019-03-06 18:17
"žinias apie pinigus galima " kaip gali lietuviai žinoti kažką, ko nematę... ------------------ mintos.com, gosavy.com yra kelios platformos, kuriose galima sąlyginai saugiai (labai mažos sumos, daug gavėjų) skolinti pinigus už nemažas palūkanas. Kažkokią dalį santaupų gali investuoti ten. ----------- bachuriux, 3pakopos fondas turi kažkiek pliuso kaupti, nes gražina tavo mokesčius. O šiaip tai sutinku
Eič 2019-03-06 19:05
Nekilnojamas turtas? Čia šiaip. Klausimas tiesiog. Mano paties žinios apie pinigus yra jaučiu 2/10 ;D
bahuriux 2019-03-06 21:19
Na taip kad ir NT, dabar sau leidžiu brangesnį NT palei pajamas, o kai bus pajamos mažesnės, galima parduoti ir kraustytis į pigesnį NT. Bet pirkti arba investuoti į NT reikia kainų dugne, tikrai ne palei bandą. O į rizikingesnius dalykus, kaip taurieji metalai, ar akcijos nepatarinėsiu, nes nenoriu likti kaltas, čia jau kiekvienas savaip tegu daro, tam jau riekia finansinio išprusimo 10/10. Tik patarimas investuojant vienu ar kitu būdu riekia išeiti iš "užburto rato" tai yra iš trumpalaikių kainų ir nuotaikų svyravimų, nu nemoku išsireikšti tiksliai, bet kalba eina apie ilgą laikotarpį su daug kintamujų, jei norit įveikti sistemą, riekia (legaliai) "čytinti" išeiti už sistemos ribų laike ir suprasti, kad yra palankus laikas pirkti ir yra palankus laikas parduoti. Na čia tokia ilgalaikė startegija kuri manau pelningesnė už pensijų fondus na gal dar ir rizikingiau kažkiek, nors bendrai tai dar neaišku kas rizikingiau.
VirtualGadget 2019-03-08 13:41
Geriausia investicija yra į savišvietą .Jei domina investavimas tikriausiai yra ne mažai informacijos apie tai . Tik reiktų ją tinkamai atsirinkti . Geriausi šaltiniai mano nuomone yra knygos . Konkrečiai kokios negalėčiau pasakyti . Gal būt yra galimybė apsilankyti kokioj nors paskaitoj apie investavimą . Nes investavimas tokia sritis kur nėra vieno patarimo tinkančio viskam .
iPienius 2019-03-08 18:58
o kur garantija, kad pensijos fondas nebankrutuos (ar kazkas kitas nutiks) po 20 metu ir paskui liksi visiskai be nieko?
Hmz 2019-03-08 20:52
Pensijų fondas bankrutuoti nelabai gali. Gali bankrutuoti fondo turtą valdanti bendrovė - tada fondą perims kažkas kitas. Gali nuvertėti fondo turtas - bet tai nėra bankrotas.