9 įdomūs aliuminio folijos panaudojimo būdai buityje - padeda ir lyginti, ir pyragus kepti, ir muilą apsaugoti  (1)

Aliuminio folija praverčia namų ūkyje, tvarkantis ir net poilsiaujant gamtoje. Ir tai dar, žinoma, ne viskas! Egzistuoja ne vienas triukas, kurį prisiminus pavyks sutaupyti ir laiko, ir kantrybės, todėl įvairūs buities darbai jau neatrodys tokie atgrasūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra daugybė priežasčių, kodėl ritinėlis aliuminio folijos tiesiog privalo būti kiekvienuose namuose. Toliau – keletas folijos pritaikymo būdų.

Kad būtų lengviau lyginti

Lyginant įprastai tenka iš pradžių išlyginti vieną drabužio pusę, o tada jį apversti ir išlyginti kitą. Taip gaištamas laikas, be to, ilgai trunkantis darbas visada atsibosta. Jei pasinaudosite folija, lygindami užtruksite perpus trumpiau. Reikia paimti lygų, drabužio dydį atitinkantį folijos lakštą ir įterpti jį į drabužio vidų, pvz., tarp priekinės ir nugaros dalies. Taip pasiruošus, vienu lygintuvo perbraukimu pavyks išlyginti abi drabužio puses.

Apsauga muilui

Jei nemėgstate arba nenorite naudotis skystu muilu, veikiausiai puikiai žinote, kad gabalėlis muilo nuo drėgmės ima težti ir labai greitai praranda savo formą. Kad taip nenutiktų, padėkite po juo nedidelį lapelį folijos.

Originalus būdas pasišildyti picą

Norint pasišildyti šaldytą picą, nebūtina turėti mikrobangų krosnelės. Įdėkite picą į keptuvę ir nustatykite vidutinę kaitrą. Kad patiekalas šiltų tolygiai ir greitai, išlankstykite iš alavo folijos kupolą primenantį dangtį. Po juo temperatūra išliks optimali.

Greitas maisto užšaldymas

Folija pravers ir šaldant maistą. Praktiškai bet kurį pagamintą arba žalią produktą reikia tvirtai įsukti į foliją. Taip šaldiklyje laikomas maistas nepraras nei skoninių, nei organizmui naudingų savybių.

Rūdžių dėmių šalinimas

Aliuminio folija padės pašalinti rūdžių dėmes. Kad patarimas pasiteisintų, foliją sulamdykite ir pamirkykite distiliuotame acte, o tada patrinkite ja apnašų arba rūdžių aptrauktą vietą. Dėmės netrukus turėtų nelikti. Prireikus procesą galima pakartoti.

Gydomasis efektas

Nusideginus prie pažeistos vietos reikia priglausti nedidelį lapelį aliuminio folijos (su oda turi liestis blizgi jos pusė). Foliją būtina palaikyti 15–20 minučių; nudegimo vietos geriau nejudinti. Atėjus metui nuimti foliją, nudegimo sukeltas skausmas paprastai būna praėjęs.

Patarimas turistams

Žygis – visada smagi ir nenuspėjama kelionė. Ruošdamiesi į gamtą, turistai paprastai pasiima konservų. Visgi šiltas maistas – daug gardesnis. Jo kuo puikiausiai galima pasigaminti lauže. Jei norite skaniai keptų bulvių, įsukite jas į foliją ir sumeskite į rusenančias žarijas.

Natūrali šviesa augalams

Kad augalams nestigtų saulės šviesos, taip pat galima panaudoti foliją. Patieskite keletą jos lapelių ant dirvos šalia augalų ir jiems teks dviguba porcija šviesos. Ilgai švieži bananai Kad bananai kuo ilgiau neparuduotų, tereikia išskaidyti kekę ir apsukti folija vaisių kotelius.

Pyragas be plutos

Jei nenorite, kad pyrago arba kekso kraštai pasidengtų kietoka plutele, įklokite į formą lakštą aliuminio folijos. Taip iškeptas pyragas bus minkštas, be to, jį daug paprasčiau iškelsite iš skardos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai (1)