Vokietijos vyriausybė ir centrinis bankas jau ieško būdų, kaip reikės kovoti su „Libra“: tai gali tapti rimta problema euro zonai  (6)

Vokietijos vyriausybė ir centrinis bankas ieško būdų, kaip užkirsti kelią tam, kad „Libra“ skaitmeninė valiuta netaptų alternatyva nacionalinėms valiutoms, pvz., eurui, pranešė „Bild“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo straipsnyje Vokietijos laikraštis citavo finansų ministerijos dokumentą, kuriame išreiškiamas susirūpinimas dėl JAV socialinės žiniasklaidos milžinės „Facebook“ planuojamos skaitmeninės valiutos.

Ministerija atsisakė komentuoti „Bild“ pranešimą, tačiau vyriausybės šaltiniai teigė, kad kriptovaliuta yra akivaizdus iššūkis, ypač centriniams bankams, ir kad euras turėtų likti vienintelė mokėjimo priemonė euro zonoje.

„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas birželį pranešė, kad skaitmeninė valiuta bus prieinama nuo 2020 metų. Ją ketinama susieti su stabiliomis valiutomis, tokiomis kaip doleris ar euras.

Virtuali valiuta tada galėtų būti naudojama perkant internetu arba pervedant pinigus, už ką šiuo metu mokami dideli pinigai.

Duomenų apsaugos aktyvistai skeptiškai vertina projektą, o JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas įspėjo, kad skaitmeninės valiutos gali kelti „nacionalinio saugumo riziką“.

JAV centrinio banko vadovas Jerome Powell, Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire ir Anglijos banko vadovas Markas Carney taip pat pasisakė prieš „Libra“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(7)
(7)

Komentarai (6)