Pagaliau paaiškėjo, kas Japonijoje apšvarino 200 namų, parduotuvių ir kitų vietų: istorija verta filmo siužeto  ()

„Heisei nindze“ praminto plėšiko Osakos (Japonija) policija ieškojo labai ilgai. Šis vyras per 9 mėn. įsilaužė ir apšvarino 200 namų, parduotuvių ir kitų vietų. Jį sučiupę policininkai labai nustebo, nes pasirodo, kad gudrus plėšikas, kurio niekas negalėjo ilgą laiką sučiupti, buvo pensininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jį sugavę policininkai labai sutriko, o gal net ir susigėdo, kai suprato, kad nuo 2009 iki 2017 metų pabaigos įsilaužimus vykdęs vyras buvo jau ganėtinai garbaus amžiaus. Per 8 metus plėšikas apvogė daugybę namų, biurų ir parduotuvių bei užsidirbo apie 29 mln. jenų (apie 245 000 eurų). Apsaugos kameros sugebėdavo užfiksuoti tik neryškias vyro nuotraukas, jis visuomet būdavo nuo galvos iki kojų apsirengęs juodai.

Kai kuriuose vaizdo įrašuose taip pat buvo rodoma, kad įsibrovėlis vikriai bėga palei sienas ir labai lengvai prasmunka pro nedidelius tarpus tarp pastatų, o dėl to miesto policija ieškojo ženkliai jaunesnio asmens.

Tačiau vieną kartą plėšikui nepasisekė ir vaizdo kameros užfiksavo kaip jis nuo veido nusiima juodą kaukę. Beje, „Heisei nindze“ jis buvo pramintas pagal senosios ir dabartinės imperinės eros aprašytus kovotojus.

Po to, kai įsibrovėlis pagaliau buvo atpažintas, policija nusekė paskui jį į apleistą daugiabutį, kur Mitsuaki Tanigawa pagaliau buvo suimtas. Pasirodo, kad šiame būtent šiame daugiabutyje jis pasiruošdavo savo naktiniams žygiams. Teigiama, kad iš savo apartamentų į kitą miesto pusę 74-erių vyras nuvykdavo vien tam, kad suklaidintų policiją ir persirengtų į savo juodą uniformą.

Kai kurie nukentėję asmenys jau pareiškė, kad nori atgauti jiems padarytus nuostolius. Pats vyras sakė, kad dirbti nenorėjo dėl to, kad vagiant užsidirbti galima daug greičiau. M.Tanigawa manė, kad niekas niekada jo nesugaus, tačiau galiausiai pripažino savo pralaimėjimą.

Parengta pagal „Telegraph“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(7)
(17)

Komentarai ()