Prancūzija žada blokuoti „Facebook Libra“ kriptovaliutos projektą: tai kelia didelę grėsmę valstybėms

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2019-09-17 16:40
Pareigūnai baiminasi, kad jų niekuo nepadengti pinigai taps ne tokie patrauklūs, kaip virtuali valiuta padengta niekuo nepadangtų valiutų krepšeliu?
robertasdd 2019-09-17 20:34
pareigunai jaudinasi. mato ateinanty gala. as ne uz fb libra konkreciai, bet "paprastiems" centriniams bankams ateis galas, jei jie savo libru nepaleis. nemokamu. decentralizuotu.
GNU 2019-09-18 00:04
Kam reikia nemokamu “librų”, jei dabar už paprastus pinigus CB primoka? O decentralizacija apskritai aktuali tik terorizmo rėmėjams ir mokesčių slepejams.
Vytax 2019-09-18 11:27
Mokesčių vengimas ir kapitalo judėjimo apribojimų apėjimas yra tai kam labiausiai „libros“ reikalingos.
PovilasIT 2019-09-18 12:28
Vistiek grynieji pinigai turi isnykti, aisku anksciau ar veliau isnyks. viskas turi but skaitmetizuota, decentralizuota, bet tuo paciu svaru ir aisku, kur ir kam kiek pinigu keliauja, viskas butu gerai blockchain pagrindu.. bet jis turi but dar tobulinamas daug metu, yra blogybe kad ribotas kiekis tam tikru kaip pavyzdys monetu vienetu, sparciai besikeicianti kaina, galimybe spekuliacijai. Bet su laiku keisis technologjos ir viskas pereis i skaitmena.
AJ 2019-09-18 16:02
Libra yra savotiska pinigu revoliucija. Manau tokie pinigai pagerins paprastu zmoniu gyvenimo kokybe. Bus labai paprasta viska telefonu atsiskaityti per facebook mesengeri. O jei paslauga nemokama, tai greit nebebus reikalingi jokie bankai, o bankai yra tik tarpininkai. Mes visi zinome, kad tarpininkai nereikalingi ir jokios realios ekonimines naudos jie neatnesa. Saugumo tarnybos ir toliau dirbs kaip dirbusios, tik jau ne per bankus, o per facebook messengeri...
HardAxe 2019-09-18 16:41
Be „Facebook“, į projektą įsitraukė ir tokie milžinai, kaip , „PayPal“, „Uber“ ir „Lyft“. šitie ypač nesusiję su el apmokėjimo tarpininkavimu. Man panašiau į ebankininkystę aplenkiant nacionalines valiutas ir tiek Šiuo metu taip ar taip turim kalną mobilių mikrotranzakcijų platformų. Revolut, swish, paypal, ecommerce, alipay + daugelis kitų. Libra skirsis tik tuo, kad nenaudos konkrečios valiutos. Paprastumo prasme ir dabar labai lengva kokiu revoliutu apmokėti pietus ir išdalinti sąskaitą draugams ar paswishinti pinigus už internetinį pirkinį.
Shinigami 2019-09-19 12:20
Libra nėra decentralizuota. Jį labai centralizuota. Blockchain technologija (dabartinis variantas) taip pat nėra labai geras. , kuri tik didės didėjant vartotojų ir operacijų skaičiui. Dėl decentralizacijos ir mokesčių slėpimo kentės tik vidutinis sluoksnis. Nes sumažėjus surenkamiems mokesčiams ne tik valstybės turės mažinti valdininkų skaičių, bet ir apmokestinti paslaugas. Nes nebus pinigų gatvių apšvietimui, šiukšlių surinkimui ir t.t. ir t.t. Turtingi nesunkiai susimokės, bet visi kiti... Bet... Kaip dingo auksinės monetos, nes jas pakeitė popieriniai pinigai, taip turės dingti ir popieriniai pinigai ir jų vieta užims elektroniniai pinigai. Tik klausimas kaip tai bus įgyvendinta. Ar valstybės sukurs savo elektroninę pinigų sistemą ar tai bus privatus verslas? Ar tai bus blockchain ar paprasta duombazė kaip dabar bankai, ar kažkas naujo? Man patikimiau butu jei valstybė sukurtu serverį kuriame kiekvienas šalies pilietis galėtu atsidaryti sąskaitą. Į ją gautu atlyginimą ir galėtu apmokėti už pirkinius. Kitaip sakant valstybė perimtu pinigų laikimo funkcija iš bankų. Bankai galėtu tik priimti investicijas ar duoti paskolas ir panašiai.