Paprasta statula ėmė daryti stebuklus: per trejus metus nusikalstamumas sumažėjo net 82 % (Video)  ()

Danas Stevensonas nėra nei budistas, nei išvis tikintysis. Tačiau Ouklando (JAV) gyventojas vieną dieną nuėjo į parduotuvę, nusipirko 60 centimetrų aukščio Budos statulą ir pastatė ją gatvėje, kurioje gyvena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis tikėjosi, kad tai suteiks bent truputį ramybės į nusikaltimų krečiamą jo rajoną. Ir netrukus ėmė dėtis dalykai, kurių niekas nesitikėjo: vietiniai gyventojai prie Budos statulos pradėjo palikinėti gėles, žvakes ir net maistą. Dvi vietnamietės, apsirengusios religiniais rūbais, ėmė kasdien melstis prie skulptūros.

Dar įdomiau tai, kad pasikeitė visa gyvenvietė – žmonės nustojo šiukšlinti, ant sienų piešti grafitus, dingo prostitutės, o narkotikų prekeiviai persikėlė į kitą gyvenvietę. Pasak vietinės policijos suvestinių, per trejus metus nusikalstamumas sumažėjo net 82 procentais.

Žmonės ėmė dėkoti D.Stevensonui. Prie jo durų tikintieji ėmė nešti maistą ir saldumynus. Pats vyras sako, kad dėl to nepradėjo tikėti ir netapo budistu.

Vieta, kurioje stovi statula, tapo religine šventove, kurioje pastatyta medinė konstrukcija su ant jos dedamomis religinėmis statulėlėmis, portretais, maistu ir vaisiais. Kasdien čia pasimelsti renkasi grupelė žmonių, o savaitgaliais jų dar padaugėja. Meldžiasi tiek baltaodžiai, tiek juodaodžiai, tiek azijiečiai. Neseniai šią vietą ėmė lankyti ir turistai.

Statulą bandyta du kartus pašalinti. Kartą nusikaltėliai bandė nuversti skulptūrą, tačiau ji sutvirtinta metaliniais strypais ir stipriais epoksidiniais klijais, todėl bandymas buvo nesėkmingas. Statula atsikratyti bandė ir vietinė valdžia, tačiau susilaukė didžiulio gyventojų pasipriešinimo, todėl atsisakė šios minties. Statula stovi nepajudinta iki šios dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()