Dėl koronaviruso pandemijos daugelis kaltina globalizaciją, bet štai ką rodo istorija ir kokia yra didžiausia žmonijos klaida

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2020-03-20 14:51
Perskaičiau 3 jo knygas. Sapiens, homo dziaus, 21 patarimas 21 amžiui. Labai patiko. Toks žmogus turėtu būti pasaulio lyderiu. Kas iš to ką čia jis parašė? Teisinga taip, bet ar kas skaitys, darys išvadas?
punktyras 2020-03-20 16:26
Daugeliui išmintingų žmonių skirta Kasandros lemtis.
Hm 2020-03-20 17:45
Nieko apie jį nežinojau, tuoj ėmiau ieškoti ir perskaičiau jo interviu 15min., na neužkabino jis manęs, nepulsiu skaityti jo knygų. Na nebent pasitaikys po ranka kokia jo knyga, tai bent jau žinosiu su kuo turiu reikalą...
Siguas 2020-03-20 18:56
Jei domina galiu atsiusti knygas. Sudominti gali tuos kam įdomi istorija, žmonijos praeitis ir ateitis, esamos ir būsimos problemos. Jų sprendimo būdai. Kas įdomu gan optimistiškai žiūrima į ateitį. Kas įdomu autorius žydas ir gėjus. Bet nepastebėjau, kad nors kiek šlovintų žydų indėlį į pasaulio istoriją, gan kritiškai žiūri į žydų religiją. Gan objektyviai žiūri į visas civilizacijos problemas.
AAA000 2020-03-20 23:57
kokia dar lemtis? Kasandrai ten idealus variantas ispaudziant maksimuma is esamu aplinkybiu --------- kas liecia sita veikeja, tai mano nuomone jis per kvailas ka nors sprest. paminetos idejos straipsnyje - tiesiog populiaresniu ideju rinkinelis, surinktos i kazkokia kruva siekiant greiciausiai materialinio efekto. dauguma ju blogos arba net neveikiancios...
Hm 2020-03-21 10:43
Dėkingas kuo nuoširdžiausiai, bet vis tik norėčiau pasitikslinti ką jis kalba apie ateitį ir ateities ekonomika? Kas sudomino, ką tokio paminėjo, ko nemini kiti?
punktyras 2020-03-21 11:29
Kasandrą* paminėjau, replikuodamas į Siguas žinutę, kad, nepaisant teiginių teisingumo, į juos niekas dėmesio nekreipia. Varianto idealumo ir maksimumo išspaudimo nesupratau. *Pagal legendą Apolonas įsimylėjo Kasandrą ir norėdamas ją suvilioti pasiūlė jai pranašystės dovaną, bet ši Apoloną atstūmė. Tada supykęs Apolonas vis tiek jai suteikė pranašystės dovaną, bet kartu prakeikė, kad jos pranašystėmis niekas netikėtų.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-03-22 22:20
Kuri knyga mažiausiai patiko? Galvoju Sapiens nusipirkti, dėl to klausiu
AAA000 2020-03-23 08:39
na as turejau minty, kad vistiek kazkokiai principe eiliniu gabumu bobai pasiseke nusiciupt grietine - taip sakant potencialiu "elitiniu" piseju suteikta aplinka buvo auksciausios imanomos kokybes ir ji is jos neiskrito net ir su "prakeiksmu" visi akcentuoja, kad nenuveike nieko gero ir neigijo PAPILDOMOS naudos. bet uzmirsta - kad situacija buvo vistiek labai gera, faktiskai puiki ir net ideali. ir nieko ji ten neprararado! ----------- as tenorejau pasakyt, kad jei tu kazka zinai. ir net jei tai teisinga. ir net jei tu tai visiems sakai - reikiamo rezultato gali nebut. ir praktinis rezultatas visgi islieka svarbiausia o pirkt knygas veikejo - neparodziusio praktinio rezultato - beprasmis laiko svaistymas... ta arba imi(gauni) dykai, arba isvis neimi. pirkt - klaida. isimtys - nebent perki uz makulaturos kaina pvz panaudojimui vietoj tualetinio popieriaus nu kaip kokie talmudai, koranai, lenino rastai, biblijos ir pan... tai tiesiog beprasmisku instrukciju rinkiniai... palyginimui pvz genomas - vos ne 100% prasminga ir isgryninta instrukcija. o mes net perskaitymo stadijos normaliai neisisavinom... nors jau priejom tokia bezdzioniu issivystymo stadija, kad supratom, kad tai irgi savotiskai optimizuota knyga... o cia ziuriu ruosiasi pirkt kazkoki slamsta... IR NET SKAITYT!