Karvė, kuri atsisakė tapti mėsa - kaip užsispyręs gyvūnas išsikovojo teisę gyventi  ()

Saloje Lenkijoje gyvena karvė, kuri puola visus, kurie tik prisiartina prie jos. Skamba neįtikėtinai ir netgi komiškai, tačiau tokia karvė iš tiesų egzistuoja, o jos atsidūrimo šioje saloje istorija dar įdomesnė – ji ten pateko bėgdama iš skerdyklos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karvė saugesnio prieglobsčio pradėjo ieškoti 2018 metų pradžioje po to, kai atsisakė lipti į sunkvežimį, kuris ją turėjo nugabenti į skerdyklą. Vietoje to, gyvulys įsirėžė į metalinę tvorą ir patraukė link Nysos ežero (Lenkija).

Anot Lenkijos naujienų laidos „Wiadomosci“, kai karvės šeimininkas Lukaszas pamėgino sugrąžinti karvę į ūkį, ji sulaužė vieno iš darbininkų ranką.

Tada ji įbrido į vandenį ir nuplaukė į vieną iš salų, esančių viduryje ežero. Ponas Lukaszas sako, kad jis matė, kaip plaukdama ji net buvo panirusi po vandeniu.

Po savaitės laiko mėginimų susigrąžinti karvę 8kininkas nusprendė pasiduoti ir ėmė rūpintis maistu – kad karvė būtų pašerta ir liktų gyva.

Kai ugniagesiai valtimi atplaukė į salą, karvė šoko į vandenį ir nuplaukė 50 metrų, iki netoliese esančio pusiasalio. Nysos ugniagesių brigados viršininko pavaduotojas Pawelas Gotowskis sakė, kad gyvulys buvo labai išsigandęs, tačiau sveikas.

Nors ūkininkas svarstė galimybę gyvulį nušauti, Nysos miestelio politinis lyderis Czeslawas Bilobranas pareiškė, kad karvė turi nugyventi jai skirtą gyvenimą.

Politikas ir buvęs dainininkas Pawelas Kukizas netgi apie tai parašė savo „Facebook“ profilyje – ir pasisiūlė sumokėti už tai, kad „didvyrė karvė“ liktų gyva. Anot Lenkijos naujienų žurnalo „Wprost“, P.Kukizas rašė, kad karvė pabėgo herojiškai ir įsikūrė saloje viduryje ežero, kur ji ir gyvena. Anot jo, karvė atsilaikė prieš ugniagesius, kurie norėjo ją išgabenti valtimi – tačiau ji išliko kovoje.

Politikas tęsė, kad jis pats nėra vegetaras, bet tvirtumas bei valia kovoti dėl šios karvės gyvybės yra neįkainojama. Dėl šios priežasties jis nusprendė padaryti viską, kad karvė būtų pristatyta į saugią vietą – o vėliau kaip atlygį už jos atkaklumą, užtikrinti jos ilgalaikę gerovę bei galimybę mirti natūralia mirtimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(81)
(2)
(79)

Komentarai ()