Devyni žuvusieji, neįprastas elgesys ir nepaaiškinami sužeidimai - kas įvyko Diatlovo perėjoje? Mistiškas įvykis kalnuose (Foto, video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

runce 2020-02-09 17:23
Negalėjo tiesiog apsinarkotinti studentai?
jordanbn2 2020-02-09 19:30
Vienas kito issigando.
Atk 2020-02-09 20:28
-
ihouser 2020-02-09 21:04
Kokia klastinga kartais būna propaganda. Istorija lyg ir įdomi, bet yra grynai lokali rusijos istorija, įvykis niekur kitur neturintis reikšmės. Bet jei tokias istorijas (iš pažiūros nepropagandines) pasakoti nuolat ir pilnai užimti jomis jūsų protą, jums nebelieka laiko savai istorijai. Tokiai, kuri nesvarbi pasauliui, bet svarbi mūsų savasčiai. Daugiau dėmesio rusijai – mažiau Lietuvai. 1:0 propagandos naudai.
Evil Goku 2020-02-09 21:09
VA vienas rimčiausių ir daug ką paaiškinančių video: https://www.youtube.com/watch?v=Y8RigxxiilI
Hmz 2020-02-10 08:39
Kur tu radai tą prisipažinimą?
HardAxe 2020-02-10 09:33
Na kontekstas komunistiis, bet istorija juk komunistiniais laikais nutiko. Manau tai tiek pat propogandinė istorija kaip D. B. Cooper pavogęs lėktuvą ar Džekas Skerdikas.
namaste 2020-02-10 11:05
Yra jau pačių rusų atlikta analizė ir viskas paaiškinta gan logiškai, juos tiesiog prispaudė sniegas neatlaikius palapinei, kak jie miegojo, o tuo metu kūrenosi krosnelė. Iš ten ir nudegimai ir sužeidimai ir chaosas bandant ištrūkti bei atsidūrus naktį pusnuogiems lauke be jokios pastogės ir įrangos.
Gediminas Jurgaitis 2020-02-10 12:08
As manau, kad galejo buti ir apsinuodijimas smalkemis. Nes sakoma, kad nakciai buvo nuimtas kaminas nuo "burzuikes"...
Gediminas Jurgaitis 2020-02-10 12:10
tiesiogj ei ir buvo lavina kokio bieso jie taip toli nuo tos palapines ejo? O is pedsaku galima spresti, kad jie niekur neskubejo. Tai jei tu niekur neskubi, tai prie -30C° kazkaip su batais smagiau..
who 2020-02-10 18:39
Kad ir kas nutiko palapinėje, keisčiausia kad jie nesusirinko daiktų ir rūbų. Vikipedija aprašo pagrindines teorijas. Viena iš logiškų sekų, kad teritorija buvo bombarduota per kariškių mokymus minomis, kurios sprogsta ore. Neliko nieko kito, tik bėgti iš ugnies ruožo, o kai viskas aprimo, jie buvo per toli kad spėtų grįžti prieš sušalant.
AAA000 2020-02-10 18:59
siaip ten nakti viskas vyko. nemanau kad kariskiai naktimis mokymus saudymo is minu dare. as manau uzverte ir uzspaude sniegas ir ten tuos tris aptraiske. prapjove tenta ir islindo pusnuogiai. kokio velnio isvis zygyje palapinese nusirenginet? lendi su rubais ir miegi miegmaisyje. batus nebent nusiauni. cia i zygi ar pasikrust vare? viskas manau uzvirto. ir neturejo kuo issikast daiktu. nakti. salta. tamsu. kazkuris idiotas matyt nusprende list i miska, nu ir nuvare banda asilu. jie gi visi pacanai ten buvo - 20-25 metu kazkur. ten bande lauza po medziu kurt, nezinau - nepavyko gal, gal uzkrito sniegas nuo medzio ir uzgesino. cia yra klaida - po medziu kurt lauza. nes nuo dumu silumos sujuda ir uzvirsta sniegas nuo saku. - nu ir susalo pakeliui keliu valandu begyje. ten kur veidas pazeistas, akis, lupos - dar ten kazkas - arba apsidegino ir nupuvo. arba zveriukas koks apgrauze. infragarsas - poveikis buna labai letas. tiesiog nervina. poveikis atsiranda savaiciu-menesiu tik laikotarpuose. cia kazkokia nesamone - kaip jie irode - kad jis isvis ten buvo... skiedalai kazkokie. man vienintelis dalykas kazkoks itartinas - tie radiacijos prisisotine rubai. kas ten per fignia - tai nesupratau... bet savaime jie nieko konkretaus nereiskia...
who 2020-02-10 19:33
O kodėl negalėtų naktį paleisti iš lėktuvų parašiutinių minų serijos? Liudininkai kurie stovyklavo tame regione, matė šviesas danguje, yra užfiksuota kad tuo periodu tokie kariuomenės mokymai vyko (jei tikėti Vikipedija). Sprogimai galėjo ir sniego lavinų sukelti. Nors ir jaunuoliai, bet jie buvo patyrę ir tai buvo 60'ieji, čia ne dabartiniai miesto vaikai ir moralės lygis buvo kitas, apie kažkokius santykius palapinėje suabejočiau. Greičiauisiai peršlapo nuo prasto oro ir sudžiovė rūbus, kad buržuikė išddžiovintų. Miegoti su šlapiais ir kitą dieną vėl patraukti į žygi irgi ne koks pasirinkimas.
Atk 2020-02-10 20:29
Vienam youtubė video senelis pasakojo, kad jam prisipažino, bet tada jis nieko nežinojo apie tai ir taip niekam nepasakojo. Tik paskui jis tv laidoje tai nugirdo ir papasakojo. Bet šeip tai, manau, kad gal geriau nekapstyti šios istorijos, nes jau nieko nepakeisi. Tiesiog galima pamoką gauti, kad nereikia imti auksą ar brangius daiktus iš vietos tam tikros, kur juos kažkas specialiai paliko.
AAA000 2020-02-10 21:53
nu nezinau - but gi rade kokiu nors parasiutu pedsaku ar islistu kokie protokolai. man isvis keista - kad gali daryt pratybas neaisku kokioj skylej. tam jie poligonus turi. ir rezultatu stebejima. ir visi vietiniai paprastai zino ir nelenda. kad galejo dziovint - sutinku. tada audeklu kokybe buvo sudina - greit permirkstatys rubai. bet cia irgi ne profai - jei net pamaininiu neturi. o lenda i kazkokias negyvenamas skyles. ir dar kategorijas renkasi uz tokias nesamones... del morales - labai klysti, tada krusosi daug labiau. sitie zygiai ir buvo sovietu metodas kaip padaugint liaudies. prasidedavo viskas nuo masiskai skatinamu pionieriu stovyklu ir visokiu sportiniu stovyklu-turistiniu isvyku, tada kazkurie atsikrusa - uzsitaiso pirmieji vaikai - susiformuoja jaunosios seimos - gauna lengvatas ir stampuoja tolesnius sovietikus net keli etapai sito proceso budavo. dabar viso sito visiskai nera. - dabar valstybes skatinama tik prostitucija - zmona uz pinigus ir islaikyma vaikus tik bedaro ir dar dafiga ikalbinet (durnint) reikia ar ten paramom skatint - uztat ir nebera gimstamumo nes mentalitetas pakeistas i vaikai nebe tauta ir parama senatveje kaip seniau, o vaikai - produkcija-uzdarbis - kuria gamini. ir reikia jau kokybes. o jei neuzmoka - nedirbam ir smerkiam kurie nekokybe pavaro, o tik kieki va ta radioaktyvuma geriau paaiskink kaip isvis ten kazkam uzbangavo patikrint radiacija? kokiais sumetimais? tada net prietaisu normaliu neturejo, net rimtose gamyklose vienetai - o cia rasineja - tiek ir tiek prisvitinta... dabar tai yra visko. ir kazkaip neskaiciau - kad ten vietoje rado kokiu nors apsvitinimo zidiniu - nors ten nemazai eskpediciju paskui dare. cia nebent kazkas nesueina... daugiau nieko keisto toje nelaimingoje "ekspedicijoje" nelabai matau... ir foto paziurek antkapio - keli isvis vaikai...
who 2020-02-10 22:29
Neturi ši teorija daug įrodymų, bet jei taip ir buvo, sovietai tikrai nebūtų norėję kad visuomenė sužinotų tokią tiesą. Gal buvo kitaip, bet faktas kad po kažkokio įvykio jiems ta vieta atrodė visiškai nesaugi, kitaip nebūtų palikę vietos ir prie -30 bėgę kelis km be rūbų. Gal mistinis infra garsas, kuris priminė sniego griūtį. Dėl radiacijos, kažkuriame straipsnyje rašė, kad vienas iš tų vyrukų anksčiau dirbo prie radioktyvių medžiagų. Negyvenau tais laikais, bet ką dabar galima pamatyti dažname video klipe paaugliams, tada jie apie tai net nesapnavo.
AAA000 2020-02-10 23:04
tame ir reikalas. tada jie ta REALIAI dare. o dabar tik ziuri, fotosopina ir fantazuoja bet realiai nieko nebedaro. pokary zudymai ir masinis banditizmas buvo normalu, uzsiiminejo gal net 10-15% visuomenes. dabar vaikui dirzeliu suseria ar smarkiau subara, ar i sulini imeta - pasaulinio lygio sensacija visiems...
NekenciuReklamos 2020-02-10 23:14
del radiacijos drabuziuose, jos galejo ir kokioje uni laboratorijoje "pasigaut", health&safety tokio kaip dalyko rusai ir dabar nesupranta. Del uzpuolimo is vietiniu puses, kam taip stengtis, regzti kazkokias pasalas, ir mergom po to "nepasidziaugti", nepavogti kelionines yrangos, nesueina galai. Pilnai gali buti, kad jie isgirdo sovietu testine raketa (arba nukrito jos pakopine dalis) (jie ten ir dabar siaures urale leidzia savo raketas), garsa sumaise su galima sniego lavina, "ant smugio" isleke is palapines, mazdaug zinodami kur miskas, jie nubego ten, tamsoje bebegdami krito, patyre suzalojimus (nusikasti liezuvy krentant/suklupus pusiau susalus vieni juokai, o nukristi nuo skardzio kalnuose ir dienos metu labai lengva (is ten ir krutines lastos ir galvos suzeidimai) o kur dar misko pauksciai kuriems "krituoliu" akys yra delikatesas ziemos metu) O tada 1-2valandas beklaidziojant tamsoje (tuo metu buvo -25 -30C) juos istiko hipotermija + nekoordinuoti veiksmai del salcio poveikio ir ko pasekoje, kai jie jau nebegalejo visiskai judet, po dar kokios 1 val. biologine mirtis.
who 2020-02-11 06:50
Tėvas kur į šulinį metė vaiką visiškas degradas ir sakyčiau istorijos žiaurumas prilygsta šiam įvykiui, tik čia viskas vyko be pastebimo pašalinių įsikišimo. Problema, kad nuspėti sudėtinga kada tėvams nuo vodkos ar narkotikų visai nuvažiuos stogas, bet vaiko tarnybos apie tą šeimą žinojo. Kas įvyko visuomenėje po to, galima pavadinti žmogiškuoju faktoriumi ir lietuvių ypatybe keršyti vienas kitam. Susipykę apskundė vienas kitą kaimynai, darželio auklytės ir gavosi kad vaikus paėmė dėl kažkokių nebūtų grėsmių. Arba vaikų tarnybos pareigūnas, kuris pasijuto įžeistas ir nusprendė pamokyti tėvus. Teisinė sistema, čia jau visiška mūsų šalies tragedija, vaikai po pusę metų ar metus atimti, teisėjai, prokurorai atitrūkę nuo realybės, žaidžia teisingumą.
HardAxe 2020-02-11 09:39
rašiau rašiau komentarą, pažiūrėjau šitą filmuką ir viską ištryniau. Manau diskutuodami prie ekranų nerasim geresnio sprendimo nei čia pateikia. Rekomenduoju pažiūrėt kas parleidot.