Net 671 dieną uždaroje erdvėje praleidęs kosmonautas apie tai, kaip karantino metu neišeiti iš proto: 5 svarbiausi dalykai, kuriuos verta padaryti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sangvinic 2020-04-03 10:39
Geri rusų kosmonauto patarimai
Ketleris 2020-04-03 13:09
Aš iš savo kosmonauto patirties galiu patarti susigalvoti kokį tikslą kurį pasieksite per karantiną. Ar tai išmoksite kažką naujo, ar tai sukursite, perskaityse.
Cyberman 2020-04-04 22:50
Tai tik įrodo, kad žmonės genetiniu lygmeniu yra skirti gyventi grupėse (tribe), taip jau prisitaikė mūsų protėviai. Tačiau šiuolaikinėje visuomenėje skatinimas individualizmas, kuris tik priveda prie psichologinių ligų, t.y depresijos ir pan. Nenoriu išsiplėsti, bet labai geras video yra apie kolektyvinį psichologinį palaikymą (https://www.youtube.com/watch?v=MB5IX-np5fE). Gyvenant izoliuotai t.y vienatvėje ilgesnį laiką, tai neigiamai atsiliepia sveikatai. Vakaruose skatinimas individualizmas, rat race, žmonės varžosi tarp vienas kito, ir tai tik gerai mums valdantiems, tačiau ne paties mums. Susergant depresija dažniausiai kalta aplinka, o tik antroje vietoje paveldimumas. Kažkada vis tiek bus visuomeninis perversmas, nes šita vėlyvoje kapitalistinė stadija prašosi pakeitimų. Tikiuosi žmonės po šio karantino pradės visai kitaip mastyti ir džiaugtis vienu kitu ir suprasti, kad psichologinis klimatas labiausiai priklauso iš valdančiųjų pateikiamų "rėmų" ir žmonės kaip avelės seka aklai, neatitinkant standartų, žmogus jaučia neigiamas emocijas.