Radote praleistą skambutį? Jokiais būdais neskambinkite tokiais numeriais - kas tai yra „Wangiri“ atakos, kaip jos veikia ir kaip nuo jų nenudegti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mobilunkas 2020-07-25 18:09
na perskambint suprantu kad nereikia, o kodel neatsiliept? kad skambinanciajam nenuskaitytu tarptautinio sujungimo?
Putulis 2020-07-25 22:43
Man tai neretai paskambindavo iš estiško numerio (kodas +372) ir siūlydavo pirkti visokias obligacijas, ar bitcoinus. Lyg ir nieko baisaus - siunti ant kažkelių raidžių pagal tos dienos nuotaiką ir gyvenimas tęsiasi, bet keli dalykai stebina. Visų pirma - skamba kaip paprastas telefono skambutis, tačiau iš tikrųjų skambinama per Viber'į. Keista, nes Viberis turi savo rintone'ą, bet kažkaip jį apeina. Iš pradžių net nesupratau, nes pažiūrėjus call history nieko nerodo, kol nepabandžiau paties Viber'i call history. Antras dalykas - kartais būna, kad atsiliepus girdisi toks signalas, lyg aš pats skambinčiau. Po kelių pyptelėjimų pakelia ragelį ir tik tada siūlo savo obligacijas. Kiek gūglinau, tai yra žmonių, susidūrusių su tomis pačiomis problemomis, bet jokios išplėstinės info taip ir neradau. Gal kas nors žino apie tai ką nors daugiau?
bat0nas 2020-07-27 08:26
Mano atveju - Default ringtone yra telefono Dedault. Tad natūralu, kad estiški skambučiai irgi skamba kaip normalūs. Visus EE Viber numerius dedu į blocklist'ą. Susiduriu su kita anomalija - telefonas skamba, tačiau nei ekrane, nei norification'uose - nieko nėra. Negaliu nei atsiliepti, nei numesti. Taip ir lieka neaišku, ar čia jei skambina iš Viber blokuoto numerio taip įvyksta, ar kažkas kitko. Viber log'e - nelieka įrašo.
kukulis4 2020-07-27 09:16
Man irgi periodiskai paskambina koks latviskas, estiskas, kartais ukrainietiskas nr. Kelis kart meginau pakelti - kitoje ragelio puseje visada rusakalbis vyras arba moteris, bet jie panasu irgi nesupranta kas ir kodel skambina. Su vienu bandziau pasikalbet - sako nezinau - suskambo telefonas, pakeliau rageli, va su jumis kalbu. Patikrinau saskaitas - man uzfiksuotas ieinantis skambutis. Nemokamas.
FtBall 2020-07-27 09:22
Man irgi kelis kartus skambino užsienietiški numeriai. Atsiliepus niekas nekalba - garsas toks, tarsi aš skambinčiau ir laukčiau, kol atsilieps.
sub 2020-07-27 13:32
Putuli turėjau skambučių iš Estijos su pasiūlymais investuot, visus siunčiu toli, o jei nesupranta iš pirmo karto ir skambina vėl, tada kalbu tik lietuviškai, tai greit atsijungia. bat0nas yra man taip buvę, kad skambučio melodija groja, o niekas neskambina, mygtukų nerodo atsiliept ir padėt ragelį, tai irgi likau nesupratęs. Teko tą pastebėti gal kokius 3 kart, 2 iš jų šiais metais.
conjurer 2020-07-27 15:45
O kokio velnio žmonės Viberį naudoja? Skambučiai jau visi nemokami.
Broniusg 2020-07-27 17:26
Tikrai? Rimtai kalbi? Tada panašu kad su niekuo, išskyrus savo "kaimo" chebrantus nesi bendravęs.
conjurer 2020-07-27 18:57
Šiap jo. Skambučiai GSM tinkle dabar nemokami. O paskambint į užsienį galima ir kitais būdais, kurie egzistuoja nuo seno. Programa kuri kažkada sutaupė kelis centus, kai skambučiai dar buvo mokami atrodo absurdiška dabartiniuose tarifuose. Vienintelis paaiškinimas - žmonės nesugeba to dalyko ištrinti.
sub 2020-07-28 12:25
O kokio velnio naudoji Messengerį ar Skype?
kukulis4 2020-07-28 16:57
suprantu, kad klausimas is tavo puses daugiau maziau retorinis, bet vistiek, tiems, kam visdar atrodo kad tiesiog skambint yra ok: 1. Skype, messenger, Viber, snapchat, whatsapp ir visi kiti - komunikacija per juos vyksta greiciau ir gali buti vykdoma non-realtime - prireike - parasei, nusiuntei ir pamirsai. Telefonu skambini tada, kada BUTINAI reikia pakalbet cia ir dabar. Recipientas neatsiliepe - informacijos neperdavei. 2. Skambinant galima bendrauti tik balsu. Per visus kitus kanalus galima bendrauti balsu, vaizdu, tekstu, keistis failais ir pridet ant nosies lapes snukuti ar kokias dideles akis! Vienuzo - daugiau galimybiu.