Kodėl vieni nešioja kaukes, o kiti nenori? Štai ką apie tai sako psichologija ir kaip unikalią situaciją išnaudoja mados industrija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jull 2020-09-02 23:06
Iseina taip, situacija bandoma valdyt priemone, kurios efektyvumo ivertint negalim ir kolkas lyg ir nenorim. Ji labai aiskiai matoma, t.y., gali sudaryt ispudi, kad kazkas situacijos gerinimo labui daroma. Realiai, visi tiesiog laukia vakcinos turbut... menten, is tavo varpines, kiek pavojingos butu padidintos iprastu patogenu koncentracijos arti tavo burnos/akiu/nosies? Gali paspekuliuot?
Evil Goku 2020-09-03 00:28
mėginama valdyti priemonėmis kurios turi mažiausią poveikį ekonomikai. Viruso nepaprašysi palaukti kokius metus, kol bus detaliai išanalizuotas kaukių poveikis. O jei turi astmą ar kitus kvėpavimo negalavimus tai prieš kur nors einant reikėtu du kart pagalvoti, nes pasigavus covidą gali baigtis tikrai ne smagiai.
Evil Goku 2020-09-03 00:34
Nes jie gyvena labai artimame kontakte su gyvūnais ir ėda viska kas kruta ar nebekruta (yra daug informatyvių filmukų, kaip ir kodėl "atsiranda" virusai). Beje, tikrai ne už ilgo, atsiras Kinijoje super bakterijos, kurios bus atsparios visiem antibiotikams, nes jie savo gyvulius šeria visais antibiotikais kokius tik įmanoma įsigyti.
Niemand 2020-09-03 11:32
Medicininės ir panašios kaukės CO2 lygio neįtakoja, nebent koks nekokybiškas respiratorius, nors ir tai abejotina. Tiem, kas turi kvėpavimo problemų, kaukės, jei ką, neprivalomos, tik tokių piliečių nykstamai mažai yra. Astmatikams šiaip jau kaukės padeda, nemažai jų nešioja kaukes pavasariais, kai visokių biologinių ir nebiologinių dulkių ore padaugėja. Kaukės kenkia, tik kai naudojamos neteisingai - per ilgai, pakartotinai, mėtant, kur pakliuvos ir pan.
Niemand 2020-09-03 11:38
Nugi ne Bėda ne azijoje, o (sub)tropikų gamtiniame ruože, tobiš pietryčių Azija, centrinė Afrika, centrinė Amerika ir pietų Amerikos šiaurinė dalis. Palyginus su kitomis geografinėmis vietovėmis ten didžiulė gamtinė įvairovė, kas leidžia formuotis natūraliems virusų (ir ne tik) rezervuarams.