Tai buvo FSB. The Insider, Bellingcat, Der Spiegel ir CNN įvardino Navalną apnuodijusius agentus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2020-12-16 12:41
Netikiu, kad tai buvo daroma be aukščiausių šalies galvų įsakymo.
punktyras 2020-12-16 14:06
O kas nors bando tokią mintį atmesti? FSB tiesiogiai pavaldi VVP.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-16 15:45
O man tai neįtikėtina, kad "darbas" buvo atliktas taip atmestinai: kažkokie nuolatiniai skambučiai, grupė asmenų... Jie ką filmų nematę? Tokius darbus darai vienas su suklastotu asmens dokumentu ir nupieštais veido bruožais. Ir jokio skaitmeninio bendravimo. O čia viskas pateikta kaip kokių mokyklinukų darbas: tai arba jie tikrai tokie durni, arba šitie faktai suklastoti - galbūt kažkam tai naudinga.
kestutisz 2020-12-16 16:23
Įdomesnė būtų tema kaip surinko duomenis analizei - tikėtina, kad tam nemažai pasitarnavo būtent agresyvi "didžiojo brolio" sekimo sistema ir pigūs surinkti duomenys "antrinėje rinkoje". Taip, kad pagalvokit dar kartą kas už visokių vienkartinių kortelių privalomas registracijas, saugumiečių kameras keliuose etc.
punktyras 2020-12-16 19:22
Panašu, filmų per daug žiūrite:) Nunuodijimas buvo ilgo sekimo dalis. Jei Navalnas skrisdamas iš Tomsko būtų miręs lėktuve, kaip numatyta, tebūtų papildęs įtariamai nuo valdžios mirusiųjų sąrašą ir tiek. Biurokratija, valdžia, nebaudžiamumas žmones bukina. Sovietinis palikimas nejučiomis graužia. Senos valdžios struktūros liko, o laikas eina toliau. „Didžiausia XX amžiaus geopolitinė katastrofa“ dar nesibaigė.
Kyborg 2020-12-16 20:55
Video Navalnas detaliai papasakoja kaip buvo surinkti duomenys. Tavo prielaidos teisingoss, remtasi viešai prieinamais duomeninis, bei "antrinėje rinkoje" prieinamomis įvairių įstaigų duombazių kopijomis. Tačiau aš asmeniškai esu už kameras, nes nelegalios jokios veiklos nevykdau. Teoriškai nutekėję duomenys gali pakenkt ir kažkam kas nieko blogo nedaro, tačiau gerokai daugiau yra užkardoma "blogiečių" nusikalstamų veikų.
Šaras 2020-12-17 08:24
O tu galvoji kad yra blogai tokių dalykų atsekamumas? Ar pats nuodijimais užsiimi ir trukdo darbui? Keisti tie žmonės, nori saugumo, bet nenori kontrolės, nori, kad policija atsirastų dar prieš prasidedant nusikaltimui, bet nenori, kad policija turėtų būdus tai padaryti, nori kad nebūtų ligų, bet nenori skiepytis ir t.t.
immortallt 2020-12-17 11:54
Viskas priklauso nuo to, kam naudojama sistema. Šiuo metu sistema naudojama tam, kad valdyti žmones, gesinti bet kokį maištą ir pan., visuomenės kontrolės sistema, kad nebūtų taip kaip yra Baltarusijoje. Na ir va, matyt pačio Putino nurodymu žudyti parankiai žmones.
Šaras 2020-12-17 12:09
Covid labai aiškiai parodė, kad didelė dalis žmonių protų nesinaudoja ir jų maištus reikai gesinti. Visada galime rasti ekstremumų kur sistema veikia labai gerai ar labai blogai, bet visos geriausiai gyvenančios šalys yra stipriai kontroliuojamos. Kam nepatinka, gali varyt į kokį somalį, bet kai vidury baltos dienos pripjaus nereikia verkt, kaip valstybė juo nesirūpina.
kestutisz 2020-12-17 12:43
Taip taip, "reikia gesinti" - kad net nesipiktintų jei ir mato kažką blogai. Toks ir yra tokių sekimo sistemų tikslas - prispausti visas politnekorektiškas nuomones, rinkti kompromatą ateičiai ir pan. Žiū pvz pas mus kokie "prisikėlėliai" (Valinsko partija) aršūs prieš rinkimus buvo - bet valdžioj ramiai tyliai prasėdėjo su tik viena foto tinkamu laiku išmesta į eterį. Skirtumas nuo ru tik vienu atveju - ten išvis gatvėj kompromatą nupirko, prieš tuos pačius saugumiečius, ir dar viešai parodė. Klausimas tik kiek konkurentų (politinių ir verslo) taip sudorojama. Nu bet nepasiginčysi gi su tais kurie "nieko neslepia" (ty neturi kažkokių ten ambicijų, visada tyliau žemės, žemiau žolės) :)
immortallt 2020-12-17 13:14
Tai ir niekur nesakau, kad sistema bloga. Sakau, kad sistemos naudojimui irgi turi būti sistema, kuri apsaugotų nuo neteisėtų ar valdžiai išlaikyti individų. Ir šiaip aš pasisakau už didesnį sekimą. Tikiuosi kada nors mobilūs telefonai turės daviklius, kurie iš esmės galėtų rinkti duomenis apie sprogmenis, ligas ir pan., kad veiktų kaip aliarmas ir tarnybos galėtų reaguoti dar tik kažkam pradėjus bombą gaminti. Net jei pagaminsi kažkur viduryje dykumos, kur nė vieno įrenginio nebus, sukišus viską į vakuumines pakuotes, vargu ar nuvalysi viską taip, kad nieko neaptiktų vėliau. Aišku, dabar dar fantastika, bet prieš 20 metų kompas delne buvo fantastika.
SnowLion 2020-12-17 13:21
Baisiausia tai, kad net ir zinant visas pavardes detales ir visa kita galima pasakyti - "NA IR KAS?!". Viska zino, bet NIEKO pakeisti negali..
simuciukas8 2020-12-17 14:18
Siuo atveju svarbiausia yra ivardinti , surinkti irodymus , parodyti ir nustatyti rysi tarp zudiku ir aukos , tolesni zingsniai greiciausiai bus dar platesnes sankcijos , beje jos ir pries tai jau buvo paskelbtos . Visi supranta , kad zmogus daves isakyma atlikti zmogzudyste toliau praranda reputacija kitu pasaulio vadovu akivaizdoje ir su tokiu galvazudziu yra sudetinga kalbetis , o tuo labiau tartis , na kas noretu kalbetis su zmogzudziu kuris vaizduojasi esantis nekalta avyte? Taigi , tai jau yra pokytis . Ir atsakant i klausima NA IR KAS > NA IR VISKAS . Viskas turi savo pabaiga , nepaisant to , kad sukuri istatyma pagal kuri buve ir esami vadovai negali buti uz nieka teisiami Gal savo smelio dezeje taves ir niekas neteis , bet kitu smelio dezese tu nebusi laukiamas . Idomu kaip jauciasi Rusijos pilieciai galvodami , kad juos gali nunuodyti ne uz nieka , todel , kad jie tiesiog kalba . Jie vis dar galvoja , kad gyvena demokratineje valstybeje? Deja , tai tik migla ir tai jie vis labiau ir labiau supranta , tai dar vienas pokytis kuris vercia susimastyti .
HardAxe 2020-12-17 15:03
deja neriboti naftos ir pinigų srautai judantis vakarų kryptimi sugeba užklaistyti visą žinojimą apie blogio centrą. Su visais tais nord-stream projektais ir oligarchų investicijom vakarų pasaulyje galioja patarlė: šunys loja - karavanas eina. Tiesa kiekvienas fail`as vis labiau pakelia taikos išlaikymo bei tolimesnių operacijų kainą.
Nerkus 2020-12-17 15:16
Ekonomistas Milovas labai gerai pasakė. Jei beveik kiekvienas eilinis žmogus gali atlikti tokį tyrimą, nes visos bazės lengvai prieinamos ir yra pigios, tai ką tada žino apie mus (Rusiją) užsienio žvalgybos, na jis konkrečiai minėjo Kiniją.
DarkNRG 2020-12-20 00:16
CNN tyrejai.. Tiek pilnai uzteko, kad daugiau ir neskaityt.
sub 2020-12-21 11:43
Tie keli kiti pavadinimai turbūt tik šiaip paminėti. Teksto suvokimas ne stiprioji jūsų pusė, ane?