Ruoškitės keisti mitybos įpročius - Europos Sąjunga patvirtino naują maisto produktą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-01-18 20:11
Esu bandęs, labai tinka prie alaus, jei pasūdytos.
godevil 2021-01-19 07:35
Mano ežys valgo net apsiputojęs, o daktariškos dešros net nepauosto. Panašiai entuziastingai valgo ir lengvai apkeptą jautieną be prieskonių, pamąstymui
pvilkas 2021-01-19 10:15
, palauk, kol ES technologai pridės rankelę prie jų auginimo. Nebevalgys ežiukas...
immortallt 2021-01-19 11:12
Sovietiniais laikais visi kimšo kirmėles ir net nežinojo. Kariuomenėje, bet tėvas ir jo broliai pasakojo, kad kirmėlės buvo pagrindinis baltymų šaltinis.
zaliaakis 2021-01-19 17:44
Tikra tiesa. Pamiršai paminėti. Kad kepdami kirminus išsitraukdavo savo galą žarijoms pamaišyti. Tokie jau "kieti" sovietų kareiviai buvo...
iPienius 2021-01-20 21:32
kadangi ES gyvulininkyste po truputi zlugdo prisidengdami aplinkos saugojimu, tai reikia pakaitalo. o vegetarai gali valgyti? gal kirmeles skausmo nejaucia, tai tiks ir jiems?
conjurer 2021-01-20 22:05
leidžia sau valgyti mėsą iš vandens argumentuodami, kad ji nejaučia skausmo (turbūt turi omenyje tą egzistencinį skausmą, sukeltą gyvenimo pilno rutinos). Veganai irgi negali valgyti, nebent jų jie bus dirbtinai spausdinami molekuliniu spausdintuvu, ir to maisto pagaminime (ir spausdintuvo, bei "rašalo") nebus panaudotas joks gyvūnas, jį nužudant, įkalinant namuose, ar atimant iš jo gyvenamąjį plotą (taip veganai auginantys šunis ir kates yra totalūs pozeriai, neverti vegano vardo).
kukulis4 2021-01-20 23:01
Kalbant apie gyvunu auginima, tai net ir ziurint is veganisko tasko, racijos tame kazkiek yra. Jeigu apsiimi augint gyvuna 'is konteinerio' tai gyvenimo salygas jam greiciausiai pagerini, ir labai tiketina, kad tas gyvunas nugyvens kokybiskesni gyvenima net ir pas vegana, nei kad nugyventu konteinery. Vienas klausimas, i kuri nezinau atsakymo - ar veganiska yra mesedi gyvuna pastatyt ant veganiskos dietos?
conjurer 2021-01-20 23:54
Ne. Veganas negali įsigyti produktų susijusių su gyvūnų išnaudojimu. Taigi jei auginsi šunį ir pirksi jam mėsą, tai bus totaliai neveganiška. Kita vertus jei maitini šunį veganiškai, tai jį kankini, kas irgi ne veganiška. Be to auginti bet kokį gyvūną, kuris buvo išvestas iš laukinio gyvūno irgi nėra veganiška, nes tu palaikai nenatūralią atranką įtakotą žmonių. Pagrinde žmonės išvedė šunis, o vėliau ir karves vištas, dėl to kad galėtų valgyti mėsa. Jei tu prisidedi prie šito 40 tūkstančių metų trunkančio gyvūnų išnaudojimo žmonių naudai, negali vadintis veganu. O laukinių gyvūnų irgi negalima laikyti, čia savaime aišku net ne veganams.
kukulis4 2021-01-21 07:36
As butent apie tai.
immortallt 2021-01-21 09:53
Ne iš kietumo. Tėvas pasakojo, kad iš esmės valgydavo bulves ir kopūstus. Na o mėsos kaip jau pasisekdavo. Rudenį kopūstai buvo geri, o kuo arčiau pavasario, tuo daugiau kirmėlių juose būdavo. Niekas nemesdavo sukirmijusio kopūsto, tiesiog ištroškindavo. Pradžioje dar naujokai išrinkinėdavo kirmėles iš kopūstų, po to priprato. Gal ne visur taip buvo, bet visi tėvo broliai tą patį pasakojo irgi. Tarnavo skirtingose vietose.
HardAxe 2021-01-21 10:53
Turiu retriverį. Pagrinde valgo kombikorną, bet kai sustreikuoja skrandis pasėdi kelias dienas ant ryžių dietos. Pamatęs ryžius šokinėja iš laimės, jam kaip delikatesas. Iš principo ėstų bet kokį veganišką mišinį, tik neįsivaizduoju ar techniškai įmanoma būtų suderinti pilnavertišką vegetarišką ėdalą. Bet tai retriveris. Jie ėda viską visada ir visokiais kiekiais.
kukulis4 2021-01-21 12:11
Del gyvunu - tie kurie eda mesa, dauguma ju gali est viska. Klausimas paprastas - esant pasirinkimo galimybei - kiek tu gyvunu rinktusi ryzius vietoj sviezios zalios mesos? Manau kad nedaug. Zmogus - sudetingesne butybe. Del tam tikru priezasciu jis gali labai ilgai ir inirtingai rinktis jo manymu tinkamesne dieta. Klasusimas - ar daug tokiu zmoniu, kurie verciau mirtu, nei kad drastiskai nuleistu savo maisto kartele? Neseniai ziurejau toki filma 'The platform' labai idomus poziuris i maista ir maitinimasi siekiant isgyventi.
immortallt 2021-01-21 12:18
Šunys yra visaėdžiai, bet tai nereiškia, kad jie ant vegetariškos dietos gali būti. Daržovės ir pan. jiems papildo mitybos racioną. Katės yra mėsėdės, joms mėsa yra pagrindinis ir vienintelis maistas. Vienas kitas kąsnis kitko nepakenks, bet nereikia. Katės net be vandens gali gyventi, jei pakankamai mėsos gauna. Gyvūnai nežino, kas jiems labiau tinkama. Jie tiesiog renkasi tai, kas jiems priimtina/labiau įprasta. Vištos kojas vienas šuo valgys, kitas ne, nors abiem taip pat gerai. Žmogus gali būti vegetaras, bet tada mityba užsiiminėti reikia rimtai ir B12 teks gerti atskirai. Bet ne kaip kai kurie vegetarai, kuriuos pažįstu, Selga sausainių pakelį pietums suvalgo...
kukulis4 2021-01-21 14:16
As tik del vieno nevisai sutinku. Gyvunai gal ir nezino kas jiems labiau tinka, bet jie puikiai zino, ko jie labiau nori. Va pas mus namie katinas - sausa ar slapia kaciu maista eda tik tiek, kiek jam reikia, kad nebutu alkanas. Bet kai tik pasitaiko proga gaut sviezios mesos ar zuvies - jautiena, kiauliena, vistiena, lasisa - sues tiek kiek duosi. Tik vat tuno kazkodel needa. Gal ir man nereiktu
conjurer 2021-01-21 14:18
Filmas labiau apie idiotus, nei apie maistą. Parodo kad nusikaltėliai negali susiorganizuoti valgyti savo porcijos, ir valgo kitų porcijas. Bet kita vertus pagrindinis veikėjas pasirinko austres, kas tikrai per maža porcija parai. Kažkaip man atrodo tikras toks eksperimentas suveiktų daug geriau. Kalbant apie šunis, jie nėra visaėdžiai. Jų organizmas silpsta, jei negauna mėsos, ir taip pat negali valgyti daugelio dalykų, kurie yra žmonių racione: šokolado, svogūnų, vynuogių. Ir geriausia jokių prieskonių nedėti. Kombikornas yra tiesiog mišinys turintis reikiamų vitaminų, bulvių ar ryžių ir apie 30% avienos arba lašišos (būna prastesnio, bet čia tas pats kaip valgyt pigiausius bomžpakius). Tai kad kai padarai tik ryžių, jis džiaugiasi, yra dėl to kad kombikornas būna atsibodęs, ir dėl to kad šuo žino kad gauna "žmonių maistą". Bet kuriuo atveju jų virškinimo sistema išgaus labai mažai energijos iš žalių daržovių. Pusiau apdorotos daržovės, kaip ryžiai yra dar dar, bet gamtoje tokių praktiškai nebūna. Tad tai nereiškia, kad jie yra visaėdžiai, tiesiog tai kad jie toleruoja kai kurį maistą kuris egzistuoja tik žmonių pasaulyje.
immortallt 2021-01-21 14:26
Visaėdis, tai nereiškia, kad gali be vienos iš maisto grupių gyventi, ar tik ant vienos iš maisto grupių. Taip, žmogus galėtų pilnai pereiti ant vegetariškos dietos, su išmanymu, šuniui tai turbūt neįmanoma, bet vis tiek jis yra visaėdis. Karvė pvz. žoliaėdė, paduok mėsos, ne tik kad nevalgys, bet ir nesuvirškins, jei įgrūsi. Žmogus irgi negali valgyti dalies produktų, kuriuos gali valgyti kiti visaėdžiai. Čia susiję ne su virškinimu daugiau, o su kitais organais ir jų veikla. Šunų, tokių kokie jie yra, gamtoje nėra Jie tiek nutolę nuo gamtos, kad jei ant krūmų neaugs mėsa ar kitas tinkamas maistas, tai mirs badu. Katės dar pačios gal ir prasimaitintų, bet žiemą sušaltų greičiausiai, jei būtų toli nuo žmonių.
qrad 2021-01-21 14:44
Čia kalbant apie kates, tai mano katinas turi tokį keistą potraukį valgyti agurkus, pomidorus, persimonus, arbūzus. Įdomų iš kur toks keistas potraukis jam valgyti daržoves ir vaisius? Kartais atrodo, kad jam skaniau valgyti agurką, nei mėsą. Dar prieš 10 metu turėjau tokią kate, kuri labai mėgdavo valgyti žalių bulvių lupenas. Tai neduodavo ramybės, kai skusdavau bulves.
conjurer 2021-01-21 15:03
https://www.youtube.com/watch?v=BEGLsJlcSqs
kukulis4 2021-01-22 09:42
Gal su kokiais triusiais augo?