Suskaičiavo, kiek Lietuvoje gyvena skolininkų: skolos nuo kelių centų iki puspenkto milijono eurų ir rekordas – 209 neapmokėtos sąskaitos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-01-29 09:24
Man idomu pasidarė, jei aš pamiršau vieną mėnesį sumokėti už telefoną, arba internetą, bet sumoku vėliau sekantį mėnesį. Aš jau turbūt skolininkas ir esu tuose sarašuose?
kukulis4 2021-01-29 09:42
Nemanau. As uz komunalinius moku kai prisimenu. Buna - prisimenu karta per du menesius. Kazkada tikrinausi creditinfo - panasu, kad toks uzdelsimas ten nesimato.
jilted 2021-01-29 09:47
Čia tik spėjimas, geriausia aišku būtų klausti to, kas rašė straipsnį arba paieškot patiems kažkokios statistikos ir sulyginti skaičius. Bet manau bus duomenys iš antstolių. Jei tu vieną kartą pamirši sumokėti už telefoną ar internetą, tai tiekėjas tau atsiųs priminimą, kad susimokėtum. Jei ir toliau nemokėsi, tai atsiūs laišką, kad skola bus išieškota per antstolius. Pataisykit, jei klystu, bet skolininkų informacija iš antstolių prieinama bankams, kreditoriams ir panašioms suinteresuotoms šalims. Todėl man atrodo, logiška būtų naudoti šitą informaciją tokiam sąrašui.
immortallt 2021-01-29 11:08
Creditinfo, jei pradelsimas daugiau 90 dienų, bet ir tai priklauso nuo politikos tos įmonės, kuriai skolingas. Jei keli eurai būna nepranešinėja vis tiek. Kas du mėnesius prisiminti komunalinius - labai gerai Būna 2-3 kartus į metus prisimenu... Ypač tie, kurie nesugeba išrašyti e-sąskaitos. Pirmiausia už ryšį sąskaitą perduos ne anstoliams, o creditinfo, tada anstoliams, dar po kokių 3 mėnesių.
sub 2021-01-29 11:29
Jei skolos perduodamos anstoliams išieškoti, tai ne tik kad info bankams ir kitoms institucijoms prieinama, bet ir pačio skolininko banko sąskaita įšaldoma. Susidūriau asmeniškai. Interneto ir tv tiekėjai, jau po dviejų uždelstų mėnesių atjungia savo paslaugas ir kol nesusimoki skolos, nepajungia atgal. O kaip dėl komunalkių nzn, spėju kad jie taip lengvai negali atjungti.