Skenavimai viename garsiausių paveikslų atskleidė paslėptą žinutę - ją paliko pats dailininkas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-03-11 16:43
Absoliučiai viskas yra psichikos išraiška, net tai, ką tu matai veidrodyje, tai yra tik tai, kaip tai suvokia tavo smegenys ir tu interpretuoji. Tik vieni daro labai konkrečius dalykus, kiti tik idejas kuria, treti uzsiimineja kuryba (muzika, piešimas, šokis, literatūra, kinematografija) - viskas reikalinga. Kas kam labiau linkes, kas labiau sekasi, ta ir daro. Ir vieni kitiems nemaiso, o tik papildo.
Pumper 2021-03-11 16:55
Toks menas, kaip BTC, yra brangus ir bendrai turi vertę, tik dėl to kažkoks autoritetas pasakė, kad taip turi būti, o dauguma tuo patikėjo. Su menu tai ypač akivaizdu, nes toks vaizdas, kad profesionalas, tiesiog prarastų reputaciją, pasakydamas, kad tai bevertė teplionė - gi negalima nepritarti šimtus metų galiojančiai meno kritikų tradicijai, o dar ir koks milijardierius, dešimtis milijonų už tą peckionę sumokėjęs, kaip už gerą investiciją į ateitį, gali supykti.
AndriusW 2021-03-11 17:16
Pumper, užsidėjai deus ex artworką, tai jis tavo manymu turi vertę? Jei įdėjai, reiškia turi. Kitam forumiečiui jinai nulinė, ir jis sako kad tai teplionė. Kas teisus? Jūs galit daužyt galvas kiek nori, kitam neįrodysit savo tiesos. Bet ar verta čia aiškintis? Gal tiesiog tu tą vertę pasilieki, ji tau naudos juk duoda kažkokios. Tam kuriam nulinė, gal neverta kišti savo nuomonės ir eiti savais keliais. Gatvėj juk neaiškinam praeiviui, kad jo striukė blogai atrodo, ir neverta savo kainos. Jei pirko, reiškia tokia ir buvo jos vertė. Nei daugiau nei mažiau.
vanduo4 2021-03-11 17:20
.: žmogus verkia kad jis biednas ir kaltina bagotus, bet pabandžius jam parodyti jog jo gyevnimas yra jo paties rankose, tu tampi jo priešu, nes jis jaučiasi teisus pildamas purvą ant tavęs tik todėl kad tu turtingas. WTF momentas ;D Politikoje to verksnio durniaus tu negali pasiųsti nachui, tad turi plaukti jo mėšle. Tai neteisinga.
Benediktas 2021-03-11 17:31
Vadinama „geresnė“ psichika ir vadinama „blogesnė" psichika - jos vistiek yra tik labai ribotos psichikos. Kiekvienas subjektyviai yra unikalus, kai kurie mano geresni už kitus, kiti atvirkščiai - save nuvertina. Galbūt pačios geriausios psichikos žmogus Žemėja yra visiškas lochas, kitų planetų civilizacijos atstovų akimis. Galvoja: durneliai kariauja tarpusavyje, sprogdinasi, teršia planetą, kurioje gyvena. Žmogus keičiasi, tik kai pats nusprendžia keistis, ypač tai būdinga vyrams - kievienas psichologas pasakytų tai. Beviltiška aiškinti suaugusiam žmogui, nebent jis pats klausia ir jam įdomu, kitu atveju tik priešų įsigysi. Žmogus tiesiog užaugo tokioje aplinkoje. Būtų buvęs įvaikintas nuo kūdikio kitoje šeimoje, būtų galbūt viskas kitaip susiklostę.
Pumper 2021-03-11 17:41
Man turi vertę, nes tai mano mėgstamiausias žaidimas, bet kaip menas taip pat turi vertę vien iš to, kad bet kuris pradinukas tokio nesugebėtų nupiešti. Pabandyk įvertinti meno kūrinį, kaip nekilnojamą turtą, pvz. namą: seno namo vertė skaičiuojama pagal tai, kiek kainuotų jį pastatyti šiandien (imant, kad jis dar geros būklės). Taigi, kuris paveikslas būtų vertingesnis: tas, apie kurį straipsnis, ir bet kas panašią kopiją nupeckiotų per kelias valandas, ar Deus Ex coveris, kurį nupaišyti sugebėtų tik patirties turintis žmogus (kad ir taip per tiek pat laiko), dėl ko jo darbo valandos kaina būtų žymiai brangesnė? Žinoma, meno kūriniai turi ir nematerialią vertę (kiekvieną dieną internete galima pamatyti šimtus naujų kūrinių, kurie gal ir elementarūs techniškai, bet tau taip patinka, kad nepagailėtų gerų pinigų už originalą), bet čia jau kitas klausimas, ar tas aptariamas ją iš vis turėtų turėti (per istoriją turbūt tūkstančiai panašių buvo nupaišyta, bet atsidūrė pečiuj, nes niekas su autoritetu ar dideliais pinigais nesugalvojo, kad tai geras kūrinys).
AndriusW 2021-03-11 18:00
IMHO, pinigais- paveikslas yra milijonai, deus ex tokio lygio piešinukas yra 1-100 pinigo, jei pridėti žaidimo sąlyginį novatoriškumą (tai gana pigus w. gibson'o pradėtos temos rip off vistik, tik stealth su minimaliu rpg ir su tema sujungtas gana neblogai), jei tai pirmas originalus posteris, tai kažkam ant sentimentų jis augti gali iki keturių nulių, iki 100K max pinigo. Vertinant tik meno prasme be jokio konteksto, paveikslas yra ~100 kart vertingesnis už deus ex coverį. Čia pabrėžiu mano kukli nuomonė, kiekvienas turi savo. Bet aš to neafišuoju, ir tik paklaustas vardinu. Nes be abejo bus ir kitokių nuomonių. Tame ir esmė.
Pumper 2021-03-11 18:38
O tai jei coveris būtų nutapytas, kodėl jis turėtų būti 100x pigesnis, nei panašus random portretas?
AndriusW 2021-03-11 18:43
nes toks jo lygis lyginant su paveikslu minėtu, o su random, nežinau, reiktų tą random pamatyti.