JAV demokratai turi naują marihuanos legalizavimo projektą - tai gali tapti beprecedenčiu žingsniu: įstatymu siūloma ir kitų dalykų  ()

Planuojama įteisinti marihuaną JAV federaliniu lygiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys demokratų senatoriai sudarė ir pateikė svarstymui valstybinio požiūrio į marihuanos vartojimą įstatymo projekto juodraštį.

Jeigu bus priimtas, naujasis aktas dekriminalizuos marihuaną federaliniu lygiu, amnestuos visus nuteistuosius atliekančius bausmę už nesmurtinius nusikaltimus, susijusius su kanapėmis, ir sukurs „naują nekomercinių organizacijų, padedančių visiems, nukentėjusiems nuo karo su narkotikais, paramos programą“.

30 puslapių įstatymo projekto preambulėje senatoriai pažymi, kad marihuanos vartojimas suaugusiems legalizuotas jau 18 valstijų, Vašingtone Kolumbijos apygardoje, Šiaurinėse Marianų salose ir Guame.

Medicininė marihuana leidžiama 37 valstijose, Puerto Rike, Vašingtone Kolumbijos apygardoje, Guame ir JAV Virdžinijos salose, rašo Verge.

„Šie pakeitimai atspindi visuomenės nuomonės dinamiką viso politinio spektro palaikymą, — rašoma dokumente. — Skaidrų kanapių biznį valstybė prilygins kitoms verslo rūšims ir jis galės naudotis svarbiais finansiniais instrumentais, pavyzdžiui, banko sąskaitomis ir paskolomis. Nebus ribojami medicininiai tyrimai“.

Be to, įstatymo autoriai dar siūlo:

  • Neparduoti marihuanos jaunesniems, nei 21 metų asmenims.
  • Atlikti legalizacijos poveikio visuomenei tyrimus valstijose, kuriose marihuana leidžiama.
  • Įgyvendinti tris dideles pagalbos nukentėjusiems dar aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje pradėtame Kare su narkotikais.
  • Paskelbti amnestiją visiems areštuotiesiems ir nuteistiesiems už nesmurtinius nusikaltimus, susijusius su marihuana, ir rekomenduoti valstijoms atlikti tą patį.
  • Įvesti akcizą produkcijai iš marihuanos, analogiškai kaip taikoma tabako ir alkoholio produkcijai.

 

Įstatymo projektas oficialiai dar nebuvo pateiktas Kongresui, o galutinis jo variantas pasirodys dar šiais metais. Pagrindinė juodraščio užduotis — sukelti suinteresuotų pusių diskusiją.

Nekomercinė organizacija Code for America padės amerikiečiams ištaisyti praeities klaidas su DI. Kompanijos algoritmas peržvelgs daugiau nei 50 000 teismų sprendimų, susijusių su marihuanos vartojimu. Daugeliui kaltinimai gali būti atšaukti.


m.hightech.plus

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(5)
(27)

Komentarai ()