Dar viena šalis bandys pereiti prie 4 dienų darbo savaitės - pandemija verčia pergalvoti darbo taisykles?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-09-03 23:58
nusiraminkit - konservai ives 6 darbo dienu savaite uz 5 darbo dienu alga. ir uzpirks reklaminiu straipsniu kokie visi laimingi nuo tokio darbo grafiko, kaip daugiau padaro, maziau pavargsta per savaite - nes atsirado papildomo laiko dirbt. simonyte paviesins duomenis kaip zenkliai susitaupo popieriu nesiojimo i namus penktadieni ir parsinesimo atgal darban pirmadieni kiekis sumazes seselinis darbas - nes jam liks maziau laiko - info is patikimu vmi buhalterijos saltiniu. o svarbiausia - sitai bus suteikiama NEMOKAMAI. bet tik su GP valio. i mitinga galit nebeit...
Atk 2021-09-04 20:47
Darbe, kad vadovas nesakytų, ko sedi (nors ilsiesi), tenka judėti imituojant darbą, kad kažką dirbi... Taip, kad tikiu, kad per 4 dienas galima padaryt tą pati darbą, tik nereikės dar laiko leisti imitavimui darbo.
bmk1245 2021-09-04 21:14
Įmituojam darbą, po to verkiam....100% per 3 dienas galima padaryt tą pati darbą. Fucking nigeriai, aš varau 24/7/365, ir nesiskundžiu, atostogos, ne atostogos, savaitgalis, ne savaitgalis, kartais ištrunku kaip šian... Mažiau verkt, daugiau dirbt.
HardAxe 2021-09-07 00:40
O kam? Šiais laikais ne darbas žmones puošia, bet uždarbis. Deja...
sub 2021-09-07 08:48
Niekas neverkia, Atk teisingai sako, kad jei tau duoda užduotį padaryt kažkokį darbą, ir tu jį padarai greičiau nei duotas terminas, tai sutaupai laiko. Reiškias darbdavys apskaičiavo kiek laiko reikės atlikti darbui, ir jei atlikai greičiau - tas laikas turėtų būti tavo poilsiui. Fucking rasistas tu tikrai nedirbi 24/7/365, tai čia reiškai ištisus metus, 7 dienas per savaitę, 24 valandas per parą, nu nejuokink tiktai, be poilsio, be miego, be tualeto tipo dirbi, nesimaudęs, šeimai laiko neskiri? Man visada juokina tokie, kurie apsimeta dideliais darbininkais, o iš tiesų šnipštas, jau geriau būsiu už tuos kurie padaro greičiau ir po to simuliuoja.
conjurer 2021-09-07 13:19
Jis apsimeta respublikonu, kuris hipokritiškai keikia nelegalius meksikonus gyvenančius JAV. Na žinai kaip sakė rammstein - "We all live in the america...".
jilted 2021-09-07 17:55
Visi tokie 4 darbo savaičių pasiūlymai su pagerėjusia darbuotojų nuotaika ir išaugusiu produktyvumu skamba labai gerai ofiso darbams. Bet yra daug darbų, kur rezultatai gana tiesiogiai priklauso nuo išdirbtų valandų. Sakykim kokie statybininkai, vairuotojai, sandėlių darbininkai, mechanikai ir t.t. Tokių darbininkų turbūt yra dauguma, bet visi tokie straipsniai ir eksperimentai kaip tyčia užmiršta šitas grupes. Viskas tik apie tai, kad žmonės dirba iš namų ir nereikia 5 darbo dienų. Kol kas viskas labai orientuota specifinę grupę žmonių, t.y. ofiso darbuotojus, kas man atrodo nėra tikra 4 darbo dienų savaitė. 4 darbo dienų savaitė bus, kai paprastas darbininkas galės dirbti 4 darbo dienas, 32 arba mažiau valandų per savaitę ir gaus tą patį atlyginimą.
conjurer 2021-09-07 18:10
Sandėlių darbininkai? Jie gi turi pamainas. Ir yra nemažai darbų kurie rotuojami 4 dirbi 4 laisvos. Taip kad gaunasi beveiks geriau, tik kartais savaitgaliais tenka padirbti. Vairuotojai, bent tolimų reisų, kiek žinau turi mini atostogas po išvykų. O dėl ofiso darbuotojų, tai irgi ne visi tai gali, pvz skambučių centrai dažniau turi dirbti ilgiau, ir vėlgi maišyti pamainas. Kita vertus statybininkai arčiau tavo apibūdintų ofisinių, jie nebudi, tiesiog atlikinėja darbus.
jilted 2021-09-08 18:49
Nu bet sakykim vidurkis vis tiek gaunasi 40 valandų per savaitę. Man labiau klausimas ar/kaip darbo savaitės sutrumpinimas iki 4 d.d. paveiks tas grupes, kurių išdirbtos darbo valandos gana tiesiogiai įtakoja darbo rezultatus. Ar jie gali tikėtis trumpesnių darbo valandų ar viskas tik visokiems ofisams, viešosioms įstaigoms ir panašiai? Jei tik pastariesiems, tai kodėl tik jie nusipelnė trumpiau dirbti?
kukulis4 2021-09-08 19:33
As manau, kad butent 'ofisiniai' ir bus tie pirmieji, kurie gaus ta trumpesni darbo laika. O priezastis labai paprasta. Ofisiniai generuoja didesne, o kartais net labai didele pridetine verte. Ir yra linke persidirbt, perdegt ir iseit naciort kazkur kitur. Tai jeigu ofisinis performina, tai ta viena darbo diena per savaite galima aukot vardan to, kad ofisinis bus siek tiek stabilesnis, ir galimai, ilgiau pasiliks kompanijoje.
immortallt 2021-09-08 21:28
sub, jei tu dirbi darbą pagal tai, kaip tau kažkas suplanuoja, tai kodėl tikiesi, kad turi gauti gerą algą? Darbus pats sau susigalvoju ir klientus susirandu, dar būna ir komandą tenka pačiam susirinkti. Ir planuoji savo laiką efektyviai, ir sieki optimaliai panaudoti savo laiką sudėtingesnėms užduotims, o paprastesnėms, kurių gali mokintis kiti deleguoti. Na bet ir atlyginimas ne vieną kartą nuo VDU skiriasi. Tokiems, kurie laukia, kol kas suplanuos ir dar teisingai suplanuos ir toliau dirbs po 5 dienas, iki kol robotai pakeis, tada galės eit buomžaut. Kas dėl 4 d.d. savaitės, tai taip, tai grynai į ofisus orientuota. Parduotuvėje pardavėja jei dirbs 8 valandom trumpiau, 1/5 mažiau ir klientų aptarnaus. Kaip ir kirpėja, statybininkas ir t.t.
sub 2021-09-09 10:44
Mielas drauge ar skundžiaus dėl algos? Paaiškinsiu papraščiau, mano darbas yra užduočių vykdymas. Visos užduotys turi laiko terminus. Aš kai kurias užduotis spėju atlikti greičiau tik savo sugebėjimų dėka. Ir jeigu nėra naujų užduočių, ką man veikt? Belieka simuliuot, ne piktybiškai, bet va paskaityt technologijas, susitvarkyt savo asmeninius reikalus galiu ir tai darau. Ar aš dėl to esu blogas darbuotojas, simuliuotojas?
AAA000 2021-09-09 10:45
zinok nieko gero. mano darbas panasus organizavime, ir man ta "laisva" laika atiduoda. nereikalauja ofise sedet. ar kazka ten imituot. bet realiai labai sunku panaudot tas kelias valandas ar pusvalandzius tarp "uzduociu" naudingai. as tam net tarnybines masinas, irankius, iranga ir telefona naudoju - bet vistiek cia mazai islosi. priristas tada pasyviu budejimu, uz kuri temoka 1/8 kazkur nuo ikainiu. pvz diena atlaisvint - problema didziausia... o pamainos slenkanciam grafikui neiseina sudaryt. nera tiek darbo kiekio - konkurencija. pailsi realiai tik kai iseini atostogu, tada laikina priima. nu tai gaunasi poilsis 20 d.d. per metus + jei gerai paderini - tie atostoginiai savaitgaliai. ir dar orientuoja kai sezoniniai kruviai darbo maziausiai atiduot - o ne kada nori ir dar tie laikini grybo pripjauna - per atostogas trukdo. priristas isvis be poilsio dienu - savaitgaliu net ner jokiu. tik atostogos poilsis. nu kritiniu atveju - imi diena ar dvi neapmokamu ir rasineji ten visokius popierius(darbdavys apsidraudzia). o visa kita tie suknisti pusvalandziai ir kelios valandos... nemanau kad daugiau kokiu 10 metu istversiu toki darbu maratona, nes jau nervina viskas... cia kai neduoda naudotis - atrodo viliojanciai. realiai nieko gero... pats sau trukdaisi tik... geriausia uzduotis bandyt sukist, ir laisva laika sujungt - va tuo uzsiimineju... manau ir tau tas butu...
sub 2021-09-09 15:16
Aš suprantu kad nieko gero. Geriau būtų jei padarytų 4 darbo dienų savaitę, nors ir dirbčiau diena trumpiau, bet vistiek padaryčiau visus darbus, gaučiau tą patį atlyginimą, bet darbdaviui atkristų vienos dienos per savaitę darbo vietos išlaikymas. Skaityk per metus, vadovas sutaupytų apie 30 dienų mano darbo vietai išlaikyt, t.y. šildymas, vanduo, elektra, viskas kainuoja. Manau win win.
immortallt 2021-09-09 21:12
sub, nebuvo adresuota tau tiesiogiai. Nepažįstu tavęs ir nežinau nei ką dirbi, nei kaip. Aš irgi daugumoje darbų neturėjau ką veikti, jei neturėjau galimybės sau pats krūvio reguliuoti. Kai pradėjau galėti, atlyginimas pradėjo kilti labai sparčiai. Dabar dar šuolis vienas nusimato. Jei viskas gerai, kitais metais pasieksiu maždaug 2x savo tikslo išsikelto prieš 10 metų. Čia jau atmetus infliaciją!
Xdmin 2021-09-10 09:45
Greitai bus metai kaip dirbu 0.8 etatu, laisvais treciadieniais. Prarandu 20% atlyginimo, bet mainais gaunu 50% daugiau laisvadieniu Gyvenimo kokybe stipriai pagerejo, pirmadieniai ne tokie jau ir baisus, nes zinau kad tik 2 dirbti reikes iki sekancios laisvos. Kai dirbau pilnu grafiku tai pradejo jaustis depresijos pozymiai - po darbo nieko nenuveiksi, triuksmauti nesinori (buto remontas) kad nepykdyti kaimynu, i lauka eiti irgi nelabai jau nes tamsu arba tiesiog esi pavarges. Sestadieni nieko nenori veikti produktyvaus, nes ka tik atidirbai 5 dienas. Sekmadieni gali bandyti kazka daryti, bet per 1 diena daug nepadarysi, o dar ir apsitvarkyti norisi, kad nereiketu kitas 5 dienas praleisti siukslyne. Dabar 5 d.d. atrodo kaip vergove, nors ir vilioja didesnis atlyginimas. Efektyvumas darbe manyciau nepadidejo, nes labai salygos pasikeite - gime vaikas, darbe pasikeite projektai, darbas is namu, remontas bute. Bet jei dirbciau pilnu etatu tai prie situ salygu vargiai ar ilgai padirbciau pilnu tempu.
Audrius 2021-09-10 10:47
Sutinku. Tik, pagal rekvizitai.lt tavo valstybine darboviete, neatrodo ispudingai...Pradekim nuo to, kad tai valstybine imone, t.y. islaikoma is mano mokamu mokesciu. O antra, deklaruojamos algeles irgi ne kazka, ypac vyrams ... "Average salary 2,485.97 € (women 2,603.82 €; men 2,324.27 €) (2021-07)" Siaip cia ne mano reikalas, bet kai kitiems aiskini apie savo didele alga ir kaip tu pats viska planuojiesi, o istikruju valstybinej imonej dirbi-atrodo nekaip.