Rusijoje registruojamas „McDonalds“ prekės ženklo atitikmuo: nuo šiol rusai greitojo maisto ieškos pas „Dėdę Vanią“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-03-18 13:08
https://www.youtube.com/watch?v=I1j6Gsc6nbE
conjurer 2022-03-18 13:17
Ok, visi žinom kad Mcd turi ten nekilnojamo turto, ir jį laiko. Ta kompanija kuri atidarys alternatyvų restoraną, turbūt yra ta pati kuriai mcd nutraukė franšizę. Taigi jie turi visą įrangą, ir vietinį tiekimą, bet negali naudoti to "šiknos į viršų" ženklo. Taigi viskas ką jie padaro, tai nukreipia šikną į šoną, ir toliau verčiasi tuo pačiu, be franšizės reikalavimų. Kokybė gal nukris, ir burgerių pavadinimai pasikeis, bet mcd toliau gaus pinigus už nekilnojamo turto nuomą, ir toliau nuo jų mokės mokesčius, t.y. jų apyvarta rusijoje labai nesikeis. Viskas ką matau, tai tiesiog žėmo lygio viešų ryšių spektaklis, nukreipiantis dėmesį nuo naftos kompanijų, kurios toliau tęsia savo veiklą teroristinėje zombių diktatūroje. P.S. Benediktai, gal gali bent lietuvišką santrumpą pateikti, to kas tame video? Ne visi moka terroruskių kalbą.
Benediktas 2022-03-18 13:32
Negaliu santrumpos pateikti. Čia tas pats, kas anekdotą išverst į kitą kalbą - nebus efekto. Nemanau, kad MC ten turi to nekilnojamo turto. Kai frančizes suteikia, tai dažniausiai frančizes gavėjas viskuo pasirūpina.
kestutisz 2022-03-18 13:39
Nemanau, kad verta, ten daug žodžių, bet visa esmė ir yra perteikta pavadinime (ir straipsnio, ir video). Man labiau ta tema užkliuvo koks https://t.me/marketingold/2137 - na, deja irgi rusiškai, bet įdomu pažiūrėt archyvinius kadrus. Klausimas tik - kur tie žmonės/vaikai stovėję eilėse prieš 1990'taisiais. Negi visi išvažiavo/pasodinti? Ar pauostę tų pačių stebuklui prilygstančių bulvyčių vistiek užaugo tais pačiais surūgusiais homo sovietikais?
HardAxe 2022-03-18 13:53
jei trumpai, tai ten radio šou žyynios apie tai, kaip jie patys viską darys. Frančižė frančižėm, o kas tieks mcŠitburgerio ruošinius? Jų įranga nepritaikyta dirbti su normalios mėsos šmotais. Net kiaušinienė ateina tetrapakuose.
conjurer 2022-03-18 14:11
Gal klydau, ne visi žino. Apie mcd veiklą gerai papasakoja firlmas Sunku kažką daugiau surasti, nes dabar pirmi googlio puslapiai yra užtvindyti paskutiniais viešųjų ryšių projektais, apie laikiną uždarymą ir šitą dėdę jibanią. Ir net pasirinkus datą prieš rusijos ukrainos karo eskalaciją, neatrodo kad būtų labai skelbiama informacija apie nekilnojamą turtą rusijoje, bet yra šaltinių teigiančių kad jį į jį investuoja. Ir toks jų verslo modelis. Gerai pagalvojus jie net negali parduoti tų lokacijų. Tai corporacijos prakeiskmas. Jei mcd CEO tai bandytų padaryti, jis būtų automatiškai paduotas į teismą, nes nepalankiomis sąlygomis parduotų kompanijos turtą. Taigi kažkas kitas, trečia šalis turi paduoti mcd į teismą, ir priteisti didesnę baudą, nei jie gautų nuostolį iš tų žemių pardavimo, tik tokiu atveju tai suveiktų. Aišku mcd pasisamdytų advokatus, kurie bylą ištemptų iki mažesnės baudos, ir jie susimokėtų baudą, pasilikdami visą NT. Taigi tokio dydžio korporacijos legaliai negali būti žmonių pusėje. Ir viskas kas vyksta žiniasklaidoje yra akių dūmimas. Net pamirškim mcd ir nestle (blogio korporacija, kuri teigia kad žmonės neturi teisės į vandenį), didžiausia problema yra kompanijos perkančios rusų naftą, per jas eina didžiausias finansavimas kremliaus diktatūrai.
HardAxe 2022-03-18 14:57
O Lietuvoj kitaip? Ar nėra reikalavimo prisijungti prie vandens tinklų, arba įsipareigoti prisijungti kai jie atsiras pas tave gatvėj? T.y. statydamas naują namą miesto ribose vis dar legaliai galiu kasti gręžinį ar šulinį? Skiriasi tik ekonominė situacija, vanduo nėra prabangos prekė.
kestutisz 2022-03-18 15:09
Tai čia gal apie kitą, kur išpilstė į butelius tiek vandens, kad vargšai vietiniai liko be vandens savo šuliniuose :) O dėl šulinių na nžn, šiaip aš prieš bet kokius draudimus, bet šulinių nžn, gal ir nėr blogai centralizuotas tiekimas ir tiesiog drausti gert iš šulinio - va nors pats skaniausias vanduo tai vaikystės kaime tiesiai iš kibiro, bet kai nuvažiuoji dabar - įtariai žiūri kur tas šulinys (netoli tvarto, šiaip išpilamų paplavų, papuvusiais rentiniais etc - na bet gal todėl toks ir skanus :) Su gręžiniais dar dar, jei nuosavas, bet kai būna bendri keliem namam tada žiū ir priežiūra bus tokia kolūkinė, vis bus nenorinčių mestis ant profilaktikos. Jei labiau prievartos temos tai kur kas labiau erzina dabar visi tie numatyti "infrastruktūros" mokesčiai, kur išsikeldamas toliau nuo kitų dar turi ir susimokėti, kad kažkam kitam būtų smagiau irgi ten atsikelt.
Benediktas 2022-03-18 15:21
Man atrodo suliniu ir greziniu gali kiek nori darytis savo sklype. Jei turi individualu nuoteku valymo irengini, uz nuotekas irgi berods nereikia moket.
conjurer 2022-03-18 15:27
Nenukrypkim nuo temos, mcd nepasitraukė iš rusijos jokiais būdais, ir tik apsimestinai uždarė franšizę. B'donalds toliau jiem neš pelną, dirbdami tose pačiose lokacijose, gamindami maistą su ta pačia įranga, ir naudodami tuos pačius rusų tiekėjus. Nestle irgi niekur nesutraukia iš rusijos. Daug kas stengiasi apeiti sankcijas, nes jiems labiau rūpi pinigai, nei bombarduojama europa.
Benediktas 2022-03-18 16:22
Nu tai uz ka gauna pinigus MC? Isisaiskinom, kad uz franchize jau negauna. Uz pardavimus jau negauna. Mokesciu jau nemoka, nes nevykdo veiklos. Sakai MC dafiga sklypu prisipirkes Rusijoje, nezinau ar tai tiesa. Sakykim MC turi dafiga sklypu turi Rusijoje. Kas moka pinigus uz tuos sklypus MC? - rusai. Nu tai ok, tegu rusai moka MC uz tuos sklypus - nemanau, kad nuo to pilneja Rosija biudzetas. MC pinigus uz sklypu nuoma persiveda sau i Ameriką tada.
conjurer 2022-03-18 16:55
Esmė kad šita visa info apie mcd pasitraukimą yra absurdas, nes greito maisto franšizė yra tik būdas, kuriuo tų sklypų vertė iškeliama. Kiek dabar pinigų per tuos sklypus vaikščios, neaišku, bet dalis jų nusėda kaip mokesčiai rusijoje, taigi tiek kiek per juos pinigų nusėda rusijoje keisis labai nežymiai.
Benediktas 2022-03-18 17:00
Paaiškink, jei gali tą schemą, kaip tie pinigai per sklypus vaikšto. Kas kam moka ir kiek mazdaug pigu is Amerikos nuseda i Rusijos biudzeta ir kokiu budu. Sankciju esme yra nekurti ir netiekti produkto Rusijai ir žlugdyti Rusijos ekonomiką. Jei MC gauna pinigu uz sklypu nuoma is rusu, tai abu punktai tenkinami.
conjurer 2022-03-18 17:27
Kaip minėjau, skirtumas prieš ir po nėra labai didelis. Tik esmė, kad jie niekur nepasitraukė. Bet šitokios naujienos spaudoje nustelbia informaciją, kad didžiosios naftos kompanijos net nesiruošia trauktis. O mcd nieko neprarado, bet sukėlę didelę bangą internetuose.
Benediktas 2022-03-18 17:48
Man atrodo tu pats del MC keli bangą. Bet vis dar nesuprantu, kokiu budu MC lieka Rusijoje, apart kad jai gali moketi uz NT nuomą.
conjurer 2022-03-18 18:11
Nes nesuvoki kad pagrindinis jų verslas yra NT. Ir kad jie bando išlikti tarp "geriečių" nes ale sustabdė savo šalutinį verslą, nors panašu kad tik pakeitė jo pavadinimą. Man atsibodo kartoti tą patį, jei perskaitei visus mano pranešimus ir dar nesupranti ką noriu pasakyti, tai tiesiog nebesigilink.
Benediktas 2022-03-18 18:24
Aš iš tavo komentarų supratau, kad MC turi daug sklypų ir gauna pinigus iš rusų, kad rusai naudojasi tais jų NT ir skurdina savo valstybę už nuoma pervesdami pinigus JAV imonei MC. Tu tai vadini MC neišėjimu?
conjurer 2022-03-18 18:32
Aš tai vadinu melavimu, kad jie ten sustabdė vėiklą, ir žiniasklaidos dėmesio nukreipinėjimu, nuo firmų kurios iki šiol perka rusų naftą ir dujas. Eilinis žmogus paskaito kad mcd kavinės užsidarė rusijoje, ir galvoja, kad sankcijos veikia.
Benediktas 2022-03-18 18:52
Taip, yra kitų įmonių kurios dar neišėjo. Bet MC atveju, jei MC gauna pinigus iš rusų, kad rusai galėtų naudotis savo žeme savo valstybėje Rusijoje ir moka uz tai pinigus MC Amerikos valstybei už nieką, na kad ju pastatai galetu stoveti ant MC NT, tai aš vadinu papildomomis sankcijomis. As galvojau, kad MC isvis savo NT neturi Rusijoje. Tai gerai, dar geriau. Svarbu rusai jiems moketu uz NT. Juk pinigai ne i Rusija, o is Rusijos - tai viskas gerai. As tik skaiciau, kad MC dar atlyginimus moka darbuotojams, matyt noredamas sudaryti gera ivaizdi darbuotojams ir dar gal tikisi, kad greitai Putino rezimas zlugs. Bet MC burgeriu tu jau nenusipirksi Rusijoje, tik dedes Vanios.