Virginijus Savukynas. Kinai Lietuvą puola, arba pasaulis yra plokščias

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Julius 2009-11-20 14:58
Jau ir čia tas pusglušis įlindo.
ligonis 2009-11-20 15:01
tegu veza jie tas savo pigias prekes cia. gal lietuvos prekybininkai nustos deja nesuvokiamus antkainius. lietuva nukentes, bet kalti busim tik patys nes nesugebejom padaryt kazko, su kuo kinai negaletu konkuruot
aislandas 2009-11-20 15:38
Kinai gali konkuruoti su viskuo, nes tiekia tragiškos kokybės produkciją. Įsileisti kinus būtų klaida, nes kitaip nei turtingų šalių investuotojai darbo jėgą jie atsiveža patys. Naudos iš tokių verslininkų šaliai beveik nėra, neskaitant pradinių jų investicijų, kurios metų bėgiuose tik didins eilinių lietuvių bedarbystę, tad aš VISIŠKAI nesutinku su šio straipsnio autorium.
Lalaila 2009-11-20 18:09
Visai teisingas straipsnis tik tikejausi išsamesnio. Nereikia paistyti tokiu nesamoniu kaip jei made in china tai fuflo - kokybe tragedija. Pas tuos pačius kiniečius perkant dažnai iš jų išgirsti klausima: reikia pigiai ar reikia kokybiškai. Vat čia ir pasireiškia visu prekybininku noras - žinoma pigiai. Kiek moki ta ir gauni. Tai jei kiniečius įsileisti klaida, tai turbut visa europa suklydo lietuvius lenkus ir kitas naujai priimtas tauta pas save kaip darbo jiega įsileidusi? Kažko visi dirba ir visiems darbo užtenka.
Agd 2009-11-20 18:58
labai džiaugiuosi mūsų naujaisiais verslininkais kinai (:
Sloth 2009-11-20 19:59
Heh, galvoju studijuot sinologija, tai man butu tiesiogiai naudinga, kad kinu lietuvoj butu daugiau ^^
Goblinas 2009-11-20 20:16
kadangi didžioji dalis visuomenės negali patys susidaryti objektyvios nuomonės apie daugelį reiškinių Lietuvoje, todėl žiniasklaida laikau stipriai atsakingą prie padidėjusios ksenofobijos ar apskritai nesantaikos kurstymo. atėjus "krizei" paskutiniai žurnalisto etikos likučiai išgaravo besivaikant pigių sensacijų.
Tas_pac 2009-11-20 23:51
Sulyginai tu čia...
zugalia 2009-11-21 06:43
man tai visai patinka pigios kinietiskos moterys...o jus pirkit lietuvaites...
meslinukas 2009-11-21 08:55
kainų tai nenumuš - mūsų prekybininkai tik didenį antkainį uždės, o marinami bus mūsų gamintojai. kitavertus 200-300 - dar nedidelė bėda, bet reikėtų aiškias ribas nustatyti, kad neprivistų per daug... visiškai man nepatinka šitas straipsnis - skatinama globalizacija ir nieko daugiau.
jordanbn2 2009-11-21 10:01
Kaip įmanoma nukonkuruot pigiomis prekėmis vietinius? Juk jie tik dabar ateina i musų rinką, o mūsiškiai iš kinijos prekes veža jau nuo 1992m. Ar lietuviai vis dar svaigsta kad jei nėra 500% pelno tai neapsimoka prekiaut. Prie tokio mastymo privedė ekonomikos pagrindų neišmanymas (juk tarybiniais laikais normalios ekonomikos nemokė - tik planuotos) ir spekuliacija klestejusi tarybų metais. Visos įmonės ir bankai užsienio kapitalui priklauso ne dėl to kad mes neturim pinigų, o todėl kad jų akcijos priklausė valstybei ir trumparegiškai mastantiems, ekonomikos neišmanantiems mūsų verslininkams. Bankai , Teo visada nešdavo pelną, tačiau pelnas nebuvo naudojamas plėsti verslui o buvo žiūrima kaip greičiau jį pasidalinti ir prisikimšti kišenes. Kai toks požiūris aišku bankrotas neišvengiamas. Vien jau ką pasako Tele2 atėjimas į lietuvą. Lietuvoje jau buvo 2 mobilaus ryšio operatoriai, taigi teoriškai žiūrint iš ekonominės pusės Tele2 neturėjo jokių šansų, bet Omnitel ir Bite taip aklai ir bukai užsispyrę laikė didelius tarifus kad Tele2 be problemų įsitvirtino lietuvoje ir netgi pralenkė senus operatorius kurie galų gale vis tiek nenorėdami prarasti dar likusių klientų buvo priversti sumažinti tarifus.
m.b. 2009-11-21 10:28
Silpnas straipsnis... Jei kinai nemoka prekiaut pagal Lietuvos įstatymus, daro pažeidimus, tai žiniasklaida turi apie tai tylėti? O gal džiaugtis? Matęs aš tuos kinus savo miestelyje - įspūdis nekoks.
Tir4elis 2009-11-23 09:20
Europėjam.. Vokietijoje nei apsisukt per Turkus negalima, Prancūzija baigia afrikos tautų samplaika pavirst, Anglijoje lenkai ir arabu-afrikiečių mišinys babajais vadinamas visur, pas mus Kiniečiai. Senai sakau, kad reikia baigt tas nesąmones su "gyvosios jėgos" importu, nes kitų Europos šalių patirtis kuo puikiausiai rodo, kad jei tik pradžioj nesustabdysim šitos nesąmonės greit gyvensim ne pagal savo, o velniai žino kieno įnorius. Jau ir pas mus gyvenančių lenkų sakyčiau tikrai per akis.
meslinukas 2009-11-23 10:05
visiškai sutinku ...
Arns 2009-11-23 10:40
Prancūzai yra prancūzai, už praeities dydybė dabar moka savo kainą, visi tie juodaodžiai iš ne bet kur, o iš buvusių kolonijų, neretai visai legaliai gyvena. Nereikia pykti ant emigrantų, norim vytis pasaulį, reik gyventi pasaulietiškai, tą supratė mūsų kunigaikčiai LDK laikai atsigabeno žydus(amatininkai, bankininkai), totorius, karaimus(geri, ištikimi kariai). jei negalime patys pasiūlyti, reikia leisti kitiems
meslinukas 2009-11-23 11:06
Arns - mąstyk logiškai - anksčiau darbo jegos trūko, tai dar dalinai pateisinama. dabar trūksta darbo vietų, tai kam mums tie nigeriai? imigraciją reikėtų griežtai kontroliuot, kad nebūtų kaip prancūzijoje (http://www.youtube.com/watch?v=ecEeJ3Jke8c)
Arns 2009-11-23 11:08
aš sakau jog ar kinai bloggai, jei jie atvažiuoja kurti darbo vietų? Tikrai nereik tikėtiis jog iš Kinijos atkels kokį fabriką ir čia įdarbins kelis tūkstančius musiškių. Tegu toje parduotuvėje nors 2-3 žmonės įsidarbina, vis šis tas. Juodadarbių tikrai mūms nereikia, mūms reikia verslininkų, nes esami arba neverslūs arba pirmiau sau prisikišti pilnas kišenes pinigų nori, o ne siekia įgyvendinti savo verslo vizijas
Vytautaska 2009-11-24 13:02
Ne pasaulis plokštėja, o kai kurių "mąstytojų" galvos... Galim sukišt galvas į šiaudų kūlius, o Mikaldos pranašystės pildosi, net apmaudas ima. Ir Lenino įžiebta "INTERNACIONALIZMO" kibirkštis, perėjusi į godulio Kapitalisto rankas, tęsia tas tradicijas, pervadintas - GLOBALIZACIJA. Pastaroji kriziukė mestelėjo ženklą, bet argi visuomenė ir jos vadukai persipildę arogancijos jį paastebėjo? Kur tau. Valo griuvusių piramidžių vietas ir vėl ruošiasi statyti tokias pat. Net keista, kad patirtis miega. Ignoruojama. Ir tai vyksta tada, kai atrodo, jog Žmogus TOOOKS PROOOTINGAS....!
meslinukas 2009-11-24 15:45
tiesiog kažkam tai duoda didžiulę naudą. +pasyvumas, tai yra vienintelės priežastys, kodėl niekas nekeičiama.