Ed Cumming. Nauja karta: vaistas tikrai veikia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lgtech 2009-11-25 10:56
Įdomu, kokie šio vaisto šalutiniai poveikiai (neskaitant išprotėjimo)
Nmz 2009-11-25 11:05
Manau gali tapti priklausomybe kaip salutinis poveikis. Nors tavo kunas ir nepraso, taciau smegenyse buna uzsifiksaves poveikis ir tiesiog smegenis praso to poveikio.
Popasz 2009-11-25 12:32
Paskutinys sakinys labai teisingai reziumuoja straipsnį. Sistema veikia taip, kad kiekvienas vidurinės klasės (ir ne tik šios) asmuo atneštų kuo daugiau naudos. Pramonės perversmas ir technologijos padidino darbo našumą, tačiau tokia idėja, kad kažkam darbas bus lengvesnis dėl technologijų pažangos yra ne visai teisinga, kadangi visvien turime dirbti didžiąją dienos dalį (nesvarbu ar darbas fizinis ar protinis), kad technologijų pažanga dar labiau įsibėgėtų.
SuperHP 2009-11-25 13:17
Nebeuztenka zmonems biologinio vystymosi, tai griebesi cheminiu pagalbu...
Popasz 2009-11-25 14:42
taip, neužtenka, nes tarp žmonių vyrauja konkurencija. Jei visi pradėtų ši preparatą vartoti, tokiu atveju tie asmenys, kurie sudarinėja užduotis bei mokslo programas, vertinimo kriterijus pakeltų dar labiau. Pavyzdys: esate toks, kuris per nemokėjimą susikoncentruoti ar tingėjimą nesate pasiekęs aukštesnių rezultatų (tarkime pažymių vidurkis 7), greičiausiai neatsisakysite preparato, kuris pakeltų jūsų koncentraciją ir, jei koncentruojatės mokslams, pakeltų ir jūsų vidurkį iki 9. Taip atitrūksite nuo tų asmenų, kurie turėjo vidurkį 7. Žinoma, jei toks variantas prieinamas plačiai auditorijai, nenusileisti vieni nuo kitų studentai nenorės ir dauguma jų sėkmingai vartos tą preparatą, jei toleruos šalutinį poveikį. Žodžiu, užburtas ratas, o nuo to laimi visas mokslo pasaulis bei, savaime aišku, to preparato gamintojai. Tačiau tikrai ne vartojančiųjų sveikata.
Justin999 2009-11-25 15:07
Ka is to laimi mokslo pasaulis? Kad daugiau zmoniu gaus popieriu patvirtinanti issilavinima? Mokslo pasaulis laimetu, jeigu toks preparatas padidintu zmogaus suvokima, fantazija ir kurybinguma, is ko gimtu naujos mokslo teorijos. Tai, kad uzsimetes chemijos per nakti gali isiminti daugiau formuliu nei kolega, nematau as cia jokios visuotines naudos. Eilinis komerciniu strukturo meginimas pasidaryt pinigus is naujo produkto, nekalbant apie tai kad veikimo mechanizmas nera ik igalo isaiskintas, ko pasekoja sis junginys gali is vis bukinti zmogu.
ligonis 2009-11-25 16:17
Justin999: tu per nakty isiminsi daugiau tu formuliu, ir visas jas zinodamas su savo koncentracija galesi sujungti ivairiais budais. pastebeti neatitikimu gal net, ar tiesiog suprasi is milziniskos raidziu ir skaiciu sekos - ju minti. del to suzinosi viena papildoma dalyka. kuris pades tolesniu formuliu aklam isiminime. taip is kruvos neaiskiu formuliu issivedes sau pagrindus sugebesi vis sudetingesnes problemas sprest. va toks ir nuopelnas mokslo pasauliui. smegenys tau ne kompiuteris, kad idejai geresni HDD o greitis nepadidejo...
ezlock 2009-11-25 19:14
Prastas straipsnis, nieko nepasake nors ir atrodojog kazka apie salutini papasakoks.
Justin999 2009-11-25 20:31
ligonis: perdedi. ir gerokai. tas chemikalas geriausiu atveju padidina informacijos isiminimo efektyvuma, galbut pagerina ir koncentruoja smegenu veikla, pagreitina suvokima, kaip po toki, bet uzsimetes chemijos per nakti tu tikrai nepastebesi trukumu didziosiose teorijose, apie kurias diena nakti masto didziausio pasaulio protai. Tai tiesiog nerealu. Si priemuone daro viena dalyka: sutaupo laiko. Jei jos deka zmogus labiau koncentruojasi, efektyviau apdoroja informacija, jam reikia maziau laiko, nei ta pati padaryti kitam, bet tu formuliu nepradesi jungti ir pastebineti juose trukumu per nakti, kitu atveju jau tikriausiai butu ne vienas "genijus" pasizymejes siuo metodu. As cia konkreciai mokslui naudos nematau jokios. Kuomet bus atlikti tyrimai kiek teorine baze papilde tokie "genijai" vartodami ta chemikala, tada galesim teigti apie nauda. Turiu pazystamu, kurie yra kazka panasaus vartoje (galbut ta pati gal but ne), tai patvirtino, jog poveiksi tikrai yra, taciau po ilgesnio laiko galvoje nieko nelieka.
Popasz 2009-11-25 21:47
Justin999: kaip mokslui negali būti nauda, juk labiau susikoncentruodamas, labiau įsigilini į darbą, ligonis teisingai sako, be to, čia yra tik pavyzdys. O labiau įsigilinus į darbą gali atsirasti naujų idėjų, naujų interpretacijų, sprendimų. Jei naudos mokslo pasauliui nėra, kaip tu sakai, tai kodėl mokslo žmonės tą preparatą vartoja? Tam, kad pagerintų darbo našumą, rezultatus.
sangvinic 2010-09-20 10:20
Na jo, nenorėčiau būti veiklus, nes tai vaisto poveikis... Kaip straipsnyje ir parašyta, - turi dirbti su tuo, ką turi.