Nustatytas šalutinis vakcinos nuo kokaino poveikis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nightex 2010-01-07 21:31
Esme, kad neutralizuojamas kokaino poveikis smegenims, po ilgos terapijos turetu ishnykti didziule priklausomybe, nors patys narkomanai pasakoja, kad ir po metu ir daugiau lieka tas potraukis. Taigi shios terapijos sekme labai priklauso nuo pacio zmogaus pasiryzimo uzrisht ta reikala. Neutralizavus mechanizmus, kurie sukelia priklausomybe, (t.y malonumo troskulys) galima butu pasiekti zymiai daugiau, beda tame, kad tai susija su smegenu elektrocheminiais procesais, kurie yra zymiai sudetingesni, nei kashkokiu tai agentu neutralizavimas imunines sistemos deka, pavadinkim taip.
Goblinas 2010-01-07 21:48
kokiu durniu reik būt, jei vartojant medikamentus ir žinant jo poveikį vistiek leistis dar net dozes didinant? tas pats kaip užsirašyt į anoniminius akoholikus ir po susitikimų dvigubai prisigert nei paprastai. sorry už nukrypimą nuo straipsnio esmės, bet negaliu suprast žmonių neturinčių valios gyventi.
nightex 2010-01-07 22:17
ne taip paprasta kaip atrodo, kai zmogu valdo narkotikai zmogumi jo jau nelabai pavadinsi. Tai veikiau mashina, kurios pagrindinis tikslas kita dozė, o ką tu čia pasakei tokiam žmogui papraščiausiai neaktualu.
ligonis 2010-01-07 22:21
jei neklystu, tai kokainas veikia stimuliuodamas kazka, kad gamintu tuos "laimes hormonus", bet beda tame, kad jei daznai tu stimuliuoji, tai kunas pats nustoja juos gaminti, ir be kokaino gyvenimas atrodo "pilkas". jei teisingai manau, tai jie tiesiogiai is zmogaus atima laime(kad ir kokia ji butu).
Analog 2010-01-07 22:23
Man kazkada teko girdeti apie tai, kad SSRS buvo vykdomi tyrimai del narkotiku ir keliems narkomanams buvo kazkaip "isjungtos" smegenu sritys, atsakancios uz malonumus. Po to jie nebegalejo jausti jokio malonumo isvis ir po keleto metu nusizude. Cia viskas gandu lygio, ist emos bobute sake, bet skamba idomiai, tai gal kas galit patvirtinti ar paneigti tai, apie ka rasau?
DJ_LFS 2010-01-07 23:56
Narkomanas - ne žmogus, prisijaukink jį, tapk jo šeiminiku, priversk dirbti už "atlygį"!
m.b. 2010-01-08 11:52
Pikta, kai didžiausi liberalai, "laisvės gynėjai" siekia legalizuoti visus narkotikus - esą turi būti laisvas pasirinkimas, ironiška, bet narkotikai laisvę atima visiškai...
Alchi 2010-01-08 12:41
Visas pelnas iš narkotikų eina nusikalstamom organizacijom. Už tuos pinigus jie perkasi ginklus su kuriais šaudys į tavo kaimyna. Legalizuoti narkotikai suteiks bent šiokia tokią kontrolę, kadangi žolę pirksi nebe iš žmogelio pakampėje, o vaistinėje ar legalioje parduotuvėlėje. Legali žolė atneštų pelno valstybei - plus žmonės galėtų būti užtikrinti, kad negaus kokio fuflo. Visko nesužiūrėsi, bet geriau negu nieko. Aš aišku, kalbu tiktai apie "lengvus narkotikus". Amfos ir kokaino negirdėjau, kad kas norėtų legalizuoti.
laimius 2010-01-08 16:01
Na dėl legalizavo kaip ir su viešnamiais privalumas - kontrolė. Tai matau kaip pliusą. Nes jei nori ir vartos. bet va dėl blokavimo - jis veiksmingas jei asmuo pats nori mesti. Manau pagrindinis veikimo efektyvumas toks: jei žmogus nori mesti jis vartoja vaistus kurie blokuoja, o jei labiausiai padeda dėl tos priežasties kad neleidžia pasiduoti, t.y. kaip ir rūkančiam - na dar surukysiu viena cigaretę ir viskas, o nuo to ir vėl pradeda rukyti. Taip ir čia, jei žmogus ir pasiduos tai akimirkai, pamatys kad nėra efekto tai bus dar viena diena blaivybės ir žingsnelis atsikratyti. Nors tokie vaistai gali padėti tik manau pakankamai mažam pavadinkim "sergančiųjų" kiekiui. nes jei jis patiria malonumą ar atsipalaidavimą vartodamas, kai gyvenimas "užknis" ir vaistų nebevartos, kad ir po metų jis gryš prie to. manau efektyviausi vaistai būtu tokio pobūdžio: ilgo poveikio vakcinos duodamos jaunimui, ar rizikos grupės pradėti vartoti asmenims, kur vaistų poveikis būtų sugadinti visą efektą, kad vietoj to pageidaujamo efkto būtu kažkas panašaus į pagirias. Koks narkotikų poveikis nežinau, tad dėl to galiu ir klysti, taigi tik išsakau savo nuomonę. Tik žinau kaip sunku atsisakyti kitų priklausomybių: saldumynų, alaus, geimų ir kitko, nors ir matai kaip jie tau akivaidžiai kenkia.