Česlovas Iškauskas. JAV atidaro trečią antiteroristinį frontą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zebediejus 2010-01-08 13:06
Nu tai dar viena Nobelio taikos premija! Tik tikras taikdarys gali iszudyti tukstancius savu kariu ir desimtis tukstanciu nekaltu kitos salies pilieciu, kad sustabdytu viena "terorista" lektuve. Pirmyn.
SG 2010-01-08 14:49
Žiūriu technologijos.lt pamėgo straipsnius apie JAV paskutiniu metu.
Tas_pac 2010-01-08 15:00
O tai ką siūlai daryti? Tegul sprogdinasi ar ne? Kol smaugia terorizmą tai tik vienas kitas savižudis, o jei nekreiptų dėmesio į Arabijoje siaučiančias grupuotes tai padariniai būtų daug liūdnesni.
HiTech 2010-01-08 15:10
Vis geriau amerikietis nei arabas, taigi lai pelnosi (jei jiem yra is ko) i sveikata, man negaila
meslinukas 2010-01-08 15:43
tas_pats - paprasčiausioms, išgydomoms ligoms, nuo kurių JAV miršta daugiau žmonių, nei karių tame kare, kuris neva vyksta dėl kelių nusprogdintų amerikiečių, yra skiriama mažiau lėšų, nei tam karui. negi tikrai manai, kad šimtai milijonų išmetama karui, dėl keliolikos susprogdintų žmonių, juolab, kai kariaujant miršta dar tūkstančiai? kur logika? dar klausimas: ar JAV juos puola, nes jie teroristai pradėjo pirmi, ar teroristai ją puola, nes ji pirmiau užpuolė arabus? P.S. kaži, kur paskiau "ajkajiedai" įsikurs ?
Tas_pac 2010-01-08 15:53
Ir ką siūlai? Nieko nedaryti, skirti pinigus nuo pagydomų ligų gydyti žmonėms, o teroristai tegul daro ką nori, kol vieną dieną atominius ginklus pradės mėtyti?
Analog 2010-01-08 15:53
Dvyniuose matyt irgi tik keli zmones buvo...
Redakcija 2010-01-08 15:57
tai kad.... kur pažvelgsi geopolitiniais masteliais, ten JAV. Kaip sakoma - "iš dainos žodžių neišimsi..."
mnv 2010-01-08 16:49
Kazkoks nelogiskas straipsnis, pirma sakot jav jiems duoda pinigus kariuomenei plest, ant galo, kad jau nori juos pult? Tai cia kaip iseina, jie juos apmokys ir apginkluos, kad poto butu su kuo kariaut?
dmexciter 2010-01-08 17:45
tai nereikia lyst ten kur ne tavo, o po to sakyt ,kad tave kazkas puola ir sprogdina ir reik pries tai kovot. Kai jie pirmi puls tada ir ginkis, o ne ,kad patys lenda po to verkia ir dar kitus i ta pati suda itraukia.
vyckas 2010-01-08 18:25
Alchi 2010-01-08 18:38
Jie ne su Jemenu, kaip valstybe, kariautų. O padėti kovoti su šiitų sukilėliais. Iš esmės kištųsi į pilietinį karą, tam, kad stabilizuoti padėti, taip, kad "Alkaida" mažiau žmonių užverbuotų. Esmė maždaug tokia. Bet amerikai pradėti naują Afganistaną būtų absoliuti pražūtis. Ramiakas, netikiu, kad JAV vadovai bus tokie kvaili, kad pradėtų naują karą dar nepabaigę seno (Nors Iraką jau nurašo kaip laimėtą, bet ką ten gali žinoti). Geriausia ką jie gali daryti tai tiekti ginklus ir apmokyti Jemeno pajėgas. Gal dar su Jemeno leidimu bombint "Įtariamas teroristų buveines". Kažkas panašaus turėtų būt ką daro Pakistane. Tiesioginė JAV karinė intervencija būtų klaida. Neklausykit ką ten žiniasklaida šneka, jiem tik reitingų reikia. O karas yra geri reitingai.
mykolas 2010-01-08 19:32
tokiais būdais gaudyti teroristus tolygu adatos ieškojimams šieno kupetoj O tokie antisemitiniai paranojikai kaip tas_pac, tikriausia dar ir pasiprašytų kad jiems mikroschema į smegenis implantuotų dėl jų paties saugumo
meslinukas 2010-01-08 22:13
na, su ligomis lygindamas gal ir klydau... ar reikėtų tokį baust, tai aišku, kad reikėtų. bet jeigu tave puola savižudžiai iš kitos šalies, tai jau kitas dalykas. šiaip manau, kad gal reikėtų daryt taip - jeigu kažkokie tavo šalies sukilėliai bombina mano žmones, tai tu turi juos sudorot (jei reik pagalbos, gali paprašyt - padėsiu), jeigu nesiimi priemonių, vadinasi tu pats už tai esi atsakingas ir esi mano priešas, nes remi mano priešus. bet čia jau reikėtų rimtų įrodymų ir pan. o ne lįst į vidaus reikalus. kad ten renkasi kovojantys su JAV ir Izraeliu sukilėliai, tai pilnai gali būt (po tokių JAV veiksmų, tai nesistebiu tuom). dėl dvynių, tai kitokią nuomonę turiu... nors šiaip gal jūs ir teisūs - JAV gi rėmė Jemeną kovoj su tais sukilėliais, gal jis nesugebėjo su jais susidorot, ateina JAV armija... bet vistiek - kiti karai man jų tai visiškai nepatinka. manau, kad jie nedidelės, bet labai bagotos ir įtakingos viršūnėlės veiksmų, siekiant naudos, sukelti.
lightfire 2010-01-08 23:15
šiaip jau visos diskusijos kas bus tėr polemika. O kol kas yra tai, su kuo patys prisipažįsta sutinką mėšlinukai ir pan - JAV remia pinigais bei mokymais (spec pajėgos moko Jemeno karius), išskirtiniais atvejais - smūgiais iš oro bei palydovine žvalgyba. Būtent tuo šiuo metu ir apsiribojama
carlos 2010-01-13 10:26
visiskas JAV ir Ali Abdallah Saleh dabartines valdzios real politic, visu pirma al queda sugalvojama ten kur tik reikia, staiga nuo 2001 m, kai jei buvo kazkokie urviniai afganistane, al queda tapo globaliu 60 saliu apimanciu tinklu ar nekeista... Kazkodel dabartine jemeno valdzia, kurie dabar remia JAV prase tos pacios al queda pagalbos kovojant su sukileliais, kurie dabar JAV apibudinimu ir yra pati al queda...Nereikia painioti al queda prijaucianciu su realiai kazkur dalyvaujanciu, nes tokiu prijaucianciu toj pacioj saudo arabijoj labai daug, bet kazkodel nieks ten su niekuo kovot nenori. Dalyaks labai paprastas JAV zymiai naudingesnis diktaturinis dabartinis Jemeno rezimas (kaip budavo naudingesni Pietu Amerikos rezimai) negu neaiskus Houthi vahabitai, tuo apciu Jemeno rezimui reikia JAV paramos kovojant pries sukilelius, kurie turi vsi didesni salies gyventoju palankuma, taigi susigalvojam sau ir vsiuomenei itikinti slaptazodzius pasaulien kova pries terorizma, al queda, talibanas ir pirmyn su taikso premijos laureatu nauju zemiu uzkovoti... p.s. jeigu Jav tiesiogiai (jemeno rezimas to labai nenori, nori tik paramos pinigais ir ginklais) puls jemeno sukilelius tada galima beveik garantuoti, kad tikrai atsiars al wueda Jemene, arba bent jau atsiras tokiso "teroristu" grupuotes kurios naudos jos varda....