Požiūris. Kibernetinės grėsmės – tarp mito ir realybės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Justin999 2010-01-25 10:08
Tokio dalyko kaip "praktiskai neimanoma", "visiskas anonimiskumas" IT srityje is technines puses nebuna. Buna "sunkiai issprendziama", "aukstas anonimiskumas/konfidencialumas".
Kristijonas 2010-01-25 10:39
Įdomus straipsnis. Tikrai privertė mane susimąstyti, kad gal ateinantys karai vyks ne mūšio laukuose, o PC ekranuose?..
enternald 2010-01-25 11:06
2 sąlygos gyventi saugiai: Nenaudok internet explorer, ypač 6-os versijos. Pratinkis prie alternatyvių OS.
Mitas 2010-01-25 12:01
Įdomus straipsnis, verčia susimąstyti. Tačiau kibernetiniai išpuoliai ir piratavimas nėra tas pats. Nereikėtų šių dviejų dalykų suplakti į vieną. Kalbos apie kažkokio kibernetinės apsaugos centro įkūrimą man atrodo nerealios. Kažkam atsiras darbo vietų, bet namanau, kad tai išspręs situaciją kibernetinėje erdvėje. Galbūt apie tokias prevencijas diskutuoja labiau tie, kurie visiškai nenutuokia apie situaciją toje erdvėje.
Sarunas 2010-01-25 22:56
serverį, tai nei tikrosios ugniasienės nei antivirusinė nepadės tau. 2.Alternatyvi OS kolkas pakankamai efektyvus sprendimo būdas, bet ateityje ir jo pranašumas išnyks. Turbūt dėl virusų nebuvimo paminėjai Mac OS arba Linux. Tai žinok taip yra tik dėl tos priežąsties, kad jei užima mažą rinkos dalį. Jeigu jie užimtų po lygias dalis su Bilu, tai labai greit paaiškėtų, kad šios operacinės sistemos yra dar labiau skylėtos, nei kad tie taip jūsų peikiami MS Windows X. Išvada ta, kad nenulaužiamos apsaugos nėra...
Justin999 2010-01-26 10:44
Nesamone. 1. Sneki apskritai ir vienareiksmiskai. Kokios ugniasienes? OpenBSD turejo tik du remote exploitus, tad as jau matau kaip tie tavo profesionalai paprastai nulauzia profesionaliai padaryta butent ugniasiene realizuota sia OS. Nekalbu apie komercinius Cisco gaminius. Nesakau kad tai visiska apsauga, bet net ir profesionalams nebus taip lengva, kaip gali pasirodyti is tavo zinutes. 2. Kas butu jeigu butu. Eilines pasakeles. O butu taip kad Linux vistiek butu saugesne, nes ja gali susidelioti unikaliai pagal savo poreikius, isjungiant ir ismetant to ko tau nereikia. To pasekoje gaunama maziau skyliu vien del to, kad nesisuka papildomos skyletos nereikalingos nesamones kaip pas Windows. Net nekalbu apie kitus atviro kodo aspektus.
kionig 2010-01-27 03:37
Gerai vel eilinius "MS ir linux wars" i sali padekime. O man vat idomu kodel nera tokios partijos, kuri butu uz piratavima ? Pagalvojus kokios galimybes pakliut i seima, kai galima sitiek jaunimo pritraukt, na ir siaip daugelis padetu uz juos varnele. Kad ir tai paciai LANVAI egzistuojant pilnai galetu seime piratu partija veikti pagal savo ir siuo atveju daugelio vartotojo interesus. Gan dideles galimybes