G. Dubonikas. Alternatyvi energetika

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-04-29 23:23
saulė, vėjas taip. Su biodegalais tai velnias žino, jei tikrai atliekos (šiaudai ir pan.) bus naudojamos tai gerai, bet pastaruoju metu su subsidijavimo politika panašu buvo persistengta, maisto ištekliai vietoj to kad ant stalo į automobilių kuro bakus keliauja.
BraaK 2008-04-29 23:31
"Pasaulyje plėtojamos ir kitos alternatyvios energetikos šakos, tokios kaip augalinės biomasės (mediena, šiaudai, energetiniai augalai) naudojimas" Ir toliau šitaip sparčiai kylant maisto kainoms, nualintos žemės plotams bei gyventojų skaičiui vis labiau neapsimokės žemės naudot auginant įvairius energetikai skirtus augalus...
Anonymous 2008-04-30 00:09
Su musu intrigantais seime, vargu ar kas nors pasikeis artimiausiu metu...
Anonymous 2008-05-12 23:01
neaišku, kaip ten su tais biodegalais.. klausimas kiek tokio kuro skatinimas turi įtakos maisto pramonei. Jei kas ką konkrečiau žino, būtų įdomu paskaityti. Pats skaičiau versiją, kad šita "europos politikos klaida" yra kiek pritempta ir iškelta suinteresuotų pramoninkų (naftos, maisto (?))
Anonymous 2008-05-20 10:59
Administracijai: idomu butu isgirst apie rapsu kura, ar jis tinakams namo shildymui (turiu omenyje ne rapsu alieju vs dizilinas , o tiesiog rapsu aliejus)
Water4Gas 2008-05-27 14:17
Vanduo vietoj benzino?! Ar žinote, kad savo automobilį be didelių investicijų ir modernizavimų ir savo jėgomis galite padaryti vandeniu varomu? Detalesnį aprašymą galite rasti http://xrl.us/bk3v6. Klausimai ir dalinimasis patirtimi - Google groups http://groups.google.com/group/water4gas?lnk=li
Anonymous 2008-05-29 00:44
Man be galo įdomu, kodėl politikai nesidomi tokia iš esmės pigesne energija, ar dėl to, kad saules kiekis per metus per mažas, ar dėl to, kad tai reikštų didesnes investicijas, kurios greitai neatsiperka? O gal dėl to, kad valstybės aparatui rūpi tik kaip išdulkinti savo nuosavą patriotinę kekšę, mat ji gali pabėgti į Airiją ar Ispaniją?, nes valstybės aparatas "ORUS", jis nesijaučia sutenerio kailyje. O gal valstybės aparatui patiktų priklausyti nuo ko nors, juk lietuviai - šiknalaižiai, jie pratę ne patys galvoti, bet padaryti ir po to pamąstyti, kad už juos jau buvo pagalvota, kad ir Rusijos...??? Valio energetiniai priklausomybei!!! Kažin ką darytų valstybės aparatas jai narkotikų nuotekiai pasibaigtų? Juk jis tapęs priklausomas, gal jam užeitų psichozė ir jis pultų ant kelių maldaudamas auksinės adatos? Kodėl mes nedarome nieko kai turime visas galimybes, paskui bus per vėlu, kaip ir paskutinę naktį prieš egzaminus... Paraginkit Lietuvos mokslininkus bendram projektui, tegul sukuria kokį Lietuvos energetikos 50-čio planą!!!
Skeptikas 2008-05-29 08:48
Problema aiški ir reiktų ką nors daryti. Tik nereikia varyti ant Lietuvos ir lietuvių, nes Tamsta pats esate tautos dalis, taigi dalis kaltės, kad nieko nedarote tenka ir Jums.
Anonymous 2008-08-05 23:39
Berods, Danijoje kurenimui naudoja tiesiog kviečių grūdus, nors neseniai sužinojau, kad ir Lietuvoje. Kviečiai- kaloringas kuras, procesą lengva automatizuoti, o pagal kainą, palyginus su dyzelinu, labai apsimoka. Žinoma, kainos ne amžinai bus tokios, bet nafta brangsta ir brangs, o čia atsinaujinantis kuras ir būtu kvaila pigiai eksportuoti ir už tuos pinigus pirkti brangų dyzeliną.
ilgasrimas 2008-10-12 10:16
Respectas Deje kaip ir raso,lietuviu skepticizmas i tokias naujoves pernelyg didelis.O valdzioje sedintiems yra dzin kokios bus kainos.Juk ju kisenes kur kas gilesnes nei kokio biedno pensininko,tad jiem supilt i baka 500lt ar sukist i sildymo katila 400-600lt/men visiskas menkniekis.Saule ir vejas "free energy" i valias.Tereikia visus stogus dengt saules elementais o dirvonus apstatyt vejo jegainemis.
Porto 2009-01-27 12:57
Sveiki, yra daug maziau vietos uzimanciu ir patvaresniu energetiniu saltiniu - amzinieji magnetiniai motorai (sulauzytos tam tikros fizikos taisykles!). Yra sukurti keleto tipu. Viena is ju gan lengva pagaminti - Perendevo magnetinis motoras. Jau kazkada rasiau komentara sioje srity, siame tinklalapyje, bet dar karta parasysiu internetinius adresus. Dievazi, Lietuva galetu buti pirmoji, kuri pasinaudotu siuo alternatyviu energijos saltiniu. Laimetume labai daug, bet zinoma - kai kam daug geriau statyti naujas elektrines tam, kad prisikrautu i kisene pinigeliu.