Aistros dėl LHC jau persikėlė į teismo sales

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Smėlis 2008-04-15 19:19
na, krūva argumentų/įrodymų rodo, kad LHC yra saugus. tačiau vis atsiranda kokie "gudresnis" už 99,9% viso pasaulio mokslininkų, kurie vartodami tokias labai mokslines frazes kaip "eats up the Earth" ima aiškinti, kad visiems bus šakės. senais gerais laikais kaimuose žmonės bijojo radio imtuvų, nes manė, kad juose velnias tūno (čia ne mano išmislas, o tikra istorija). tai čia man irgi panašiai. žodžiu, kažkodėl jaučiuosi saugus tiek dėl LHC, tiek dėl 2012 metų kai ta kažkokia ten planeta prie žemės tipo priartės, tiek dėl visų kitų neargumentuotų pasakėlių iš rūsio. kažkodėl žmonės greitesni tikėti fantazijom, nei faktais.
Anonymous 2008-04-15 19:56
Asmeniškai aš nors ir suprantu svarba tokio projekto, tačiau esu kategoriškai prieš tokį "monstrą", nors ir įrodytų kad jis yra "pakankamai" saugus, bet kam rizikuot net ir su menkiausiom tikimybėm ? Mokslo labui ? Žmonių ? Koks skirtumas jeigu viskas pranyktų, tuomet kam ?
Anonymous 2008-04-15 20:07
Kazkaip pabudo du protinguoliai, bet labai jau paveluotai... Ar jie tuos 8 metus galvojo ar kersto palnus rezge, labai jau keista cia viskas... As uz paleidima... nutiks tai nutiks isgyvena stipriausi ir protingiausi, o musu rase tuom manau labai nepasizymi.
Anonymous 2008-04-17 08:43
Yra toks filmas apie greitintuvus ir galimas pasėkmes. Juodą skylę ir iš ten išlindusį elektrinį monstrą ht tp : // www . imdb . com /title/tt0433883/ Panašu, kad žinom, kas nutiks ir kaip su tuo kovoti. Tad viskas čiki.. paleidinėjam. PS: šiaip apie LHC nieko nenusimanau, tad palaikau idėją, kad safety first.
Anonymous 2008-04-17 08:44
Labai noriu, kad paleistų LHC. Manau visi nori, kad tai įvyktų, tačiau šioje vietoje visų nuomonės skiriasi į dvi atšakas: tuos, kurie dėl žinių, mokslo bei civilizacijos raidos paaukotų bet ką, ir tuos, kuriems svarbi 100% sauga. Pastaroji žmonių grupė dar labiau stabdo mokslo raidą už religiją, nes MOKSLAS NEATSIEJAMAS NUO RIZIKOS. Seniau žmonės manė, jog važiuojant greičiau nei 50km/h žmogus miršta; taipogi buvo smerkiami skraidymo aparatų, povandeninių laivų, kosminių aparatų kūrimas, nes žmonės bijojo. Dar daugiau, juk ne vienas šarlatanas jau prognozavo pasaulio pabaigą, ir visada atsirasdavo patiklių žmonių, kurie pradėdavo skleisti erezijas; manau šis dviejų havajiečių apreiškimas yra dar vienas pasaulio pabaigos pranašavimas . Apibendrinant pasakysiu, jog nesvarbu kokia žala galėtų būti šio bandymo metu (nors manau, jog to tikimybė tik 0,01%), bet tai padaryti reikia dėl žmogaus, kaip protaujančios būtybės, evoliucijos.
Anonymous 2008-04-17 09:38
Manau jei butu kilus gresme, tai jau butu numatyta/apskaiciuota kuriant, nes "ne is oro" kure ir numate visus galimus variantus. O del amerikieciu kaip visada... =]... jei i teisma paduoda bet kur ir bet ka (pvz.: uz tai kad pradingo kelnes valykloj "bilen kiek" milijonu uzsiprase)
Anonymous 2008-04-17 10:03
yra pilna tu greitintuvu, cia panasiai jei paduotu nauja ibm super kompiuteri nes tas daro galingesne uz konkurentu ir apkaltinti juodaja skyle. siaip kad tu mokslininku galvose yra juodosios skyles tai faktas.
Anonymous 2008-04-17 11:11
visada yra tikimybe, kad zmogus gali tuneliuoti per siena.. bet ar kas tuneliavo ? Tegu paleidzia, gal pagaliau ras ta dalele, kuri atsako uz tai, kad yra mase ir zmogelis, ja numates, galbut gaus Nobelio premija. O jei ir sukurs juodaja skyle - daug visata nepraras
Anonymous 2008-04-17 11:18
nesuprantu ko cia bijot, nu atsiras tj atsiras ta skyle, ar kai mes mirsim mum labai bus svarbu kad mes mirem? manau kad ne, tj kodel dabar turetu but svarbu, galu gale vistiek kazkada mirsim o noras suzinoti kazka naujo, kartais dar stipresnis uz baime mirti nepamirskit ir seno gero liaudies posakio: nerizikuosi, negersi sampano
Drugaz 2008-04-17 13:02
Ai nu... Nieko apie ta LHC nenusimanau, mokslininkai patys supranta ka daro, ir tai tegu daro, jei jau padare tai tegu rodo rezultatus, visvien paleis jie ta LHC. O cia del tos saugos nu tai ka tie mokslininkai db turi issiaiskint ka tas LHC padarys jo nepaleide? Gi tam jie ir sukure ji, kad pamatytu ka daro,bet zyzia visvien kazkokie, tegu zyzia kad rusija nusiginkluotun, nes tie tai durniai raketu prisigamine kur kas pavojingesni, nes blin tos raketos visi zinom kam skirtos o LHC ne pasaulio naikinimui pagamintas... taip kad rizikuosim visvien mes su tuo LHC. Praris tai praris mus ta skyle visvien nieko nepajusim 0,0001 sec ir neber musu.
Anonymous 2008-04-17 20:12
bandyt reikia bet esme =] kad jeigu atsirastu =D juodoji skyle =D tai tikrai nebegaletum atsukti to atgal nes visa zeme ir tu pats (Fotonietis) butum ten isiurbtas. Jeigu toks dalykas atsitiktu =] tai kaip sakoma Amen
Anonymous 2008-04-17 21:17
visiems nesuprantantiems kas ten ir kaip vyksta, rekomenduočiau youtube pažiūrėt "LHC time machine 1" ir time machine 2. taip pat administracijai siūlyčiau prie tokių straipsnių naudoti daugiau vaizdinės medžiagos.
Mindė 2008-04-17 21:49
Ne nu... Jau žiemą turėjo būti kažkokie bandymai, pavasarį paleisti. Tai kur tau... Nukėlė ant vasaros. Dabar dar 100tui metų į priekį nukels. Jei bus uždraustas eksperimentas, tai nematau kitos išeities, tik kaip leisti be kažkieno žinios, o jau paskui rezultatus publikuoti (jeigu bus kam ) ir nesvarbu, kad galbūt reikės mokėti milijardines baudas, bet bent jau galėsim savimi didžiuotis. Visa Europa. Suknisti amerikiečiai su savo hamburgeriais jau daugiau pakenkė žmonijai, nei bet koks mokslinis projektas. O tuos, kurie teigia "safety first bla bla bla...", siunčiu
Domazaz 2008-04-18 18:21
Dabar pamąstykime logiškai. LHC sukurs 14TeV(TeraEloktronvoltu) energija. Raudonoji milžinė (žvaigždė) sprogdma išskiria tik apie 8TeV energijos. Ir išskiria į gana nemažą plotą. Tokios energijos užtenka susidaryti juodajai skylei. LHC 14TeV sutelks į LABAI mažą plotą. Taigi, tie kurie sako, kad nieko nebus, paskaičiuokit ir pamąstykit, kas gali būti.
Anonymous 2008-04-18 20:36
nemanau kad jis is karto bus bandomas visu galingumu. gal tegul spręndžia mokslininkai kurie visa gyvenimą paaukojo tokiam kūriniui, o dabar dėl kelių žioplių nebandyt, tai būtų visų laikų apsurdiškiause nesąmonė. P.S sutinku su mindės paskutiniu sakiniu
Andrius.V 2008-04-18 22:04
Domazaz, juodajosios skylės susidarymo ir gyvavimo sąlygos netik nuo energijos priklauso, o lygiai tiek pat nuo masės. Pagrinde sutinkamos juodosios skylės ,kurių masė svyruoja nuo 2 iki 30 Saulės masių, galaktikų centruose, jei ten tikrai juodosios skylės, jų masės sieka nuo tūkstančių iki milijonų Saulės masių. Tačiau bet kokios masės juodajai skylei susiformuoti reikia kelis kartus daugiau pradinės masės (ne tik energijos). Jei LHC susiformuotų juodoji skylė, jos masė būtų gerokai mažesnė už tuos du protonus, iš kurių ji galėtų susiformuoti. O dar įvertinkit Hokingo spinduliavvimą. P.S. Gali nurodyti šaltinį, kuriame radai tokį keistą ir konkretų skaičių, kokia energija reikalinga juodajai skylei susidaryti? Absurdiškai atrodo, kai juodųjų skylių masė kinta per milijoną eilių. Tau ne keistai atrodo, kad kelių tūkstančių Saulės masių juodajai skylei susidaryti kažkokių "8 TeV energijos"? Taigi, išvadas daryk pats
rimgutis 2008-04-18 22:17
14 TeV Yra tik apie 0.000002 J
Anonymous 2008-04-19 00:36
Taigi, kiek supratau, Domazaz aspsiskaičiavo
Domazaz 2008-04-19 13:36
Dėl tų 8TeV yra parašyta kažkokioje knygoje. Nebepamenu kokioje, tačiau skaičiau.
Anonymous 2008-04-19 14:47
Taivat Domazaz teiginiai yra analogiški havajiečių šarlatanų teiginiams- nieko neišmanau, kažkur kažką skaičiau, bet nepamenu, nei kur nei kada, gal netgi sapnavau. O ten tie visi Ew3r irgi per daug egzistencinės literatūros prisiskaitęs, nieko žmogus nesupranta ir dar drįsta aiškinti. Pizdetc tu havajieciu paaiskinimai (kaip jau čia kažkas teige) tai vapsia apsurdas, jokios mokslinės logikos nieko, cia saugumas tai yra uztikrintas beveik 100 proc. o viskas daromas dėl Amerikos mokslo, nes jiems žinia, jog EUROPJE, bus galingiausias pasaulio greitintuvas labai per savigarba kerta. Visos savo galūnėmis prisidedu prie šio įstabaus projekto paleidimo, tai tobuliausiais žmogaus kūrinys, o tiems mokslininkams jau dabar reiktų pradėt statyti memuarinius paminklus, dėl mokslo plėtros, nes manau dauguma tikisi, jog bus įrodyta Higso dalelių egzistencija ir kvarkų teorijos pagrindimas, o jei ir tas sprogs ( to galimybė mažiau, nei 0,00001 proc.) tai mes visvien nieko nepajusim, nes tai užtruks apie viena trilijontąja sekundės dalį. O dieve mano, kaip aš laukiu šio projekto paleidimo, tai bus nuostabu... ir visa tai dėl aukščiausio tikslo- MOKSLO!