Svarbiausia - laiku pailsėti! (video)  (0)

Čia išvysite rinkinuką įvairių reklamų ir kitų klipukų, kuriuose gana linksmai ir nuotaikingai parodomas nuolatinio nuovargio ir streso rezultatas. Tačiau pažvelgite į tai ne tik su šypsena - kiek kartų mums patiems kilo noras taip "susidoroti" su gyvenimo iššūkiais? Gal vertėtų daugiau skirti dėmesio poilsiui ir patiems sau?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradžioje truputis rimtų faktų.

Visame pasaulyje kasmet didėja skaičius žmonių, besiskundžiančių nervų sistemos sutrikimais. Labiausiai paplitusios neurozės, asteninis, psichasteninis sindromai ir į juos panašūs sutrikimai. Stresas - pagrindinė šių sutrikimų priežastis.

Stresinės situacijos, tame tarpe ir pastovi emocinė įtampa yra ta dirva, kurioje formuojasi neurozės ir panašios būklės (šioms būdinga greitas nuovargis ir dirglumas, dažna nuotaikų kaita, vyraujant prislėgtai nuotaikai ir nerimui, baimei ir miego sutrikimui).

Aukštesniųjų nervų centrų ir vegetacinės nervų sistemos funkcijos sutrikimas savo ruožtu sutrikdo vidaus organų darbą ir dažnai būna tarp vadinamųjų "dezadaptacinių" ligų priežastimi. "Dezadaptacinėms" ligoms priskirtume hipertoninę ligą, išeminę širdies ligą, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę, diabetą ir t.t.

Tad verčiau ilgiau miegokim, mažiau stresuokim, būkim kantresni ir daugiau šypsokimės  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: