Adomas Matutis. Legenda apie kvantinį kompiuterį, užkastą slėnyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aislandas 2009-06-07 22:03
Puikus straipsnis.
puidokas 2009-06-08 03:13
(thumbs up) nesitikejau
Mikis 2009-06-08 10:01
Tikrai gan normalus straipsniokas Tik v aidomu kuom tie kvantiniai issiskiria pavz nano vamzdeliai irgi buvo atmesti man idomu ka ir kokius tyrimus finansuoja lietuva ir ES musu salyje? Aplamai turetu buti tinklapis kur butu matyti visi pinigeliai kam ir uz ka skirti o tada tai jau ju efektyvumas padidetu 200%. O tas pastatas tai skaudu skaityti kad tokie projektai daromi Visus juos
immortallt 2009-06-08 21:32
Kritikuot moka dauguma, ot vat geriau pasiulytu plana ar idejas
Windas 2009-06-09 09:55
immortallt, ka tuom pasakyt norejai? toks jausmas jog manai kad lietuvos politikai pinigus atsakingai leidzia ir abgalvotai.. matau kaip su dujom, mazeikiu nafta, siemens arena pasielge politikai.. aciu daugiau matyt net nenoriu. cia jei gerai pamenu dbr tik bijau sumeluot pataisykit.. kad kaip mazeikiu nafta pardavem dar teko damoket mums?
immortallt 2009-06-09 13:12
Nenoriu pasakyt kad politikai daro gerai ar kad yra gerai. Noriu pasakyt, kad jei visi tik kritikuosim ir bambesim - nieko nebus. Geriau ta energija kuria skiri kritikai ir bambejimui skirk darbams kuri padarytu geriau. Turiu tokia ideja, bet reikia bendraminciu ne vieno... Kurti "partija" kuri butent tokius projektus ir ruostu (galetu buti svetaine su atvira registracija). Ilgainiui galbut su aktyviausiais nariais ir i tikraja politika islistum... Bet itariu atsiras mazai norinciu kurie tikrai nores kazka daryt.
Arta 2009-06-09 16:56
Straipsnyje visgi nemazai pasiulymu, ne tik kritika. Tik gal perdaug grandiozinis projektas iskeltas (ir be to matyt tas, kuriame dirba pats autorius). Taciau tokie ar panasus nacionaliniai projektai nera blogai. Mes save perdaug nuvertinam, kad suvoktume, jog kazka galime irgi padaryti, jei kryptingai veiksime. Ir daznai tokie dideli projektai valstybe tik mobilizuoja. Prisiminkim J.F.Kenedzio 1961 m. iskelta tiksla iki desimtmecio pabaigos nuskraidinti zmogu i Menuli (kai dar net maziau nei pries menesi amerikieciai buvo paleide pirma zmogu i kosmosa, ir tai tik suborbitiniu skydziu). Tai kainavo Amerikai siuolaikiniais pinigais 100 mlrd. doleriu. Taigi reikalingi 200 mln Lt (na tegu butu ir 300 mln ) tokiam lietuviskam tyrimu centrui net ir lietuviskais masteliais nedideli pinigai (panasiai, kiek ir kontraversiskiems Valdovu rumams :)). Bet tai galetu buti ir mokslo, ir ekonomikos katalizatoriumi. Beje labai idomu, kad straipsnis pasirode faktiskai tuo pat metu, kai ziniasklaidoje del piniginiu lesu skirstymo pasisake ir toks dr. R.Valiokas(), kur irgi maste, kaip geriau panaudoti europinius pinigus mokslui. Matyt ir mokslininku terpeje vyksta tam tikros diskusijos, bet jei jos civilizuotos, tai tik turetu atvesti prie geriausio sprendimo. Ir tegu tokiu pasisakymu bei rasiniu buna daugiau. Taigi jei amerikieciai greiciau, nei per 10 metu sugebejo ant Menulio nuleisti zmogu, tai tvirta valia ir nusistatymas daug ka reiskia. Bet jei mes vis dar prisiminsim Mazeikiu naftas ir dargi kliedesim, kad uz ta pardavima kazka net lyg ir "damokejom" (nors lietuviskai sakant, tai "primokejom" reiketu rasyt :), ko tikrai nebuvo, tai ir toliau skesim beprasmiuose gincuose.