Žvejys sužvejojo 2,4m ilgio kovinę raketą  (4)

Komercine žūkle užsiimantis Solomon Rodney nustebo, kai į jo žvejybinius tinklus Meksikos įlankoje praėjusį mėnesį pakliuvo 2,4m ilgio kovinė raketa. Ją žvejys pritvirtino laive ir vežiojosi su savimi 10 dienų. Vienintelė problema - raketa buvo veikianti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradžioje Rodney pamanė, kad raketa yra nekenksminga ir planavo ją pasilikti kaip suvenyrą. Išlipus į krantą vietos pareigūnai iškvietė išminuotojų komandą. Dar tą vakarą šerifo atstovė spaudai Marianne Pasha oficialiai paskelbė, kad tai yra veikianti oras-oras tipo raketa, kurios neutralizavimas patikėtas MacDill karinių oro pajėgų bazės išminuotojams.

37 metų Salomon'as teigia, kad raketa savo korpuso gale turėjo skylę, dėl kurios jis pamanė, jog ji yra be užtaiso. Sužinojęs, kad ginklas yra veikiantis, jis nepanikavo. "Jei ji būtų galėjusi sprogti, ji būtų sprogusi dar būdama laive", pasakojo žvejys. Raketa buvo rasta maždaug 80km atstumu į pietus nuo Panamos miesto ir į tinklus pakliuvo maždaug 240m gylyje. Šią įlankos dalį JAV karinės oro pajėgos ir karinis laivynas naudoja ginklų bandymams ir treniruotėms, tad tokio radinio anksčiau ar vėliau reikėjo tikėtis. Salomon'as žiniasklaidos atstovams pridūrė: "Vaikinai iš MacDill man patarė - jei rasiu dar vieną raketą, kad tiesiog ją paleisčiau atgal".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)