SMS rašymo už vairo pavojai demonstruojami žaidžiant kompiuterinius žaidimus (Video)  (6)

Trumpąsias žinutes rašyti sėdint už važiuojančio automobilio vairo yra pavojinga, tačiau kaip tai išaiškinti vaikams, kad suaugę jie tokių klaidų nedarytų? JAV Kolorado valstijos Vail Christian vidurinėje mokykloje tam tikslui pasitelkti... kompiuteriniai žaidimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios mokyklos klasėse šiandien galima išgirsti kompiuterinių žaidimų - lenktynių simuliatorių - garsus. Tai - vienas tų retų atvejų, kai mokiniai pamokų metu gauna progą pažaisti žaidimus. "Aš čia žaidžiu 'Mario Kart' ", sako trylikametis O'Brian'as. Tai skamba per gerai kad būtų tiesa, tačiau žaidimai čia skirti ne pramogai. Mokiniai taip įsisavina, kaip sunku yra tuo pat metu gerai vairuoti ir įveikti įvairius blaškančius veiksnius, tokuis kaip SMS rašymas. "Aš padariau daug avarijų. Manau kad nesiųsiu SMS vairuodamas", sako O'Brian'as.

Projekte dalyvauja vietinės teisėsaugos ir policijos atstovai, ugniagesiai ir medikai. Vail Valley medicinos centro atstovė Kim Greene teigia, kad edukacinė programa skirta įvairių vairuotojus blaškančių veiksnių prevencijai. "Jie dalyvauja visos šalies mastu rengiamame jaunimo eismo saugumui skirtame projekte", sako Greene. Panašius projektus kuria 20 visos šalies mokyklų. Geriausia mokyklinė eismo saugumo programa bus apdovanota 10000 dolerių prizu. 

 

(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)