Renovuojamo namo sienoje rasta 400 metų senumo katės mumija  (21)

Pradėjęs renovuoti sau priklausantį pastatą, Richard'as Parson'as jo sienose rado kai ką neįtikėtino - 400 metų senumo mumifikuotą katę, kuri, panašu, į sienas buvo įdėta siekiant atbaidyti piktąsias dvasias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Katinas, kurio mumija vis dar tebėra išlaikiusi gyvūno formą, tebeturi nagus ir dantis, į Ugborough (Devonas, Didžioji Britanija) esančio namo sienas buvo patalpinta greičiausiai siekiant atbaidyti piktąsias dvasias. Pastato savininkas Richard'as Parson'as pasakoja: "Statybininkai ardė viršutiniame aukšte įrengtą vonios kambarį, kai netikėtai pasirodė šis sutvėrimas. Jis atrodo šiurpokai ir yra didesnis lyginant su tipiniu naminiu katinu. Aš negaliu jo išmesti, taigi planuojame jį įdėti atgal kai tik užbaigsime statybos darbus. Mano žmona tuo nesižavi ir sako, kad vėliau jai sapnuosis košmarai". Jis taip pat prideda: "Panašu, prieš 400 metų žmonės katinus dėdavo tarp sienų raganoms baidyti. Tai tikrai veikia, nes kiek mes gyvename šioje gyvenvietėje, dar nei matėme, nei girdėjome kokių nors raganų".

Parson'as sako, kad jo kaimynų teigimu, katė sienoje jau buvo rasta anksčiau, prieš maždaug 20 metų, tačiau tuometinis pastato savininkas ją įdėjo atgal. "Čia sklandė vietinis mitas ar net legenda, kad namo sienose yra palaidotas katinas, bet mes, žinoma, tuo netikėjome. Aš nesu prietaringas žmogus, tačiau katinas yra dalis gyvenvietės istorijos ir prideda žavesio nekilnojamajam turtui".

Exeter Universiteto kerų ir folkloro ekspertė Marion Gibson sako, kad "Katės dažnai buvo dedamos į sienas, nes buvo tikima, kad tai yra sėkmės talismanas, apsaugantis nuo blogos akies, nelaimių ar bet ko kito, galinčio kelti grėsmę namams. Panašu, kad tokia praktika buvo paplitusi visoje Europoje".

(1)
(0)
(1)

Komentarai (21)