Septyniolikmetis tapo jauniausiu pasaulį apiplaukusiu asmeniu  (10)

17-metis Zac'as Sunderland'as šį ketvirtadienį grįžo į savo namus Kalifornijoje (JAV) po metus trukusio plaukiojimo aplink pasaulį 11 metrų ilgio burlaiviu "Intrepid". Jis tapo jauniausiu asmeniu, kuris vienui vienas sugebėjo įveikti tokią kelionę - nuplaukė 44300km atstumą, susidūrė su piratais ir išgyveno kelias stiprias audras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keliauninkui atvykus į Marina del Rey, Sunderland'as buvo pasitiktas audringais aplodismentais. "Šiek tiek beprotiška mintis, kad man pavyko tai padaryti, nes pastaruosius metus aš vien tik kovojau su vienu vandenynu po kito, kovojau norėdamas sugrįžti. Ir pagaliau sugrįžau - tai nuostabu", sako paauglys. Jis pripažįsta, kad 43000km kelionė nebuvo lengva. CNN žurnalistams jis pasakojo, kad prie Indonezijos krantų sutikti piratai jį nejuokais išgąsdino. "Mano laivą jau buvo apsupę, ir aš kviečiausi pakrančių apsaugos tarnybos pagalbos, kurie juos ir nuvijo. Žinoma, man labai pasiseke. Maždaug pusantros valandos pragaro", pasakoja Sunderland'as. Kelionės metu pasitaikė keletas stiprių audrų, kurios taip pat buvo rimta problema.

Sunderland'as savo internetinėje svetainėje rašo, kad laivą jis nusipirko už savo nuosavus pinigus. Jo tėvai norėjo, kad sūnus rastų kažką tokio, kad jame įžiebtų kokį nors gyvenimo siekį ir nukreiptų nuo daugelio visuomenėje vyraujančių negatyvių ir žalingų poveikių. Tačiau sūnaus svajonių ir troškimų mastai pribloškė netgi juos. Tada dar 16-metis Marina del Rey uostą paliko 2008 birželio 14. Kasdien jam teko susidurti ne tik su vienušumu ir išsekimu, bet ir kitais sunkumais. "Sunkiausias dalykas buvo nuolatinis nuovargis", sako jaunasis keliautojas. "Turiu omenyje tai, kad su vienišumu galima susidoroti, tačiau išsekimas yra nuolatinis palydovas. Pusę kelionės laiko aš būdavau nemiegojęs po 48 valandas, todėl būdavo sudėtinga pakankamai pailsėti".

Sunderland'as taip pat užsimena, kad pakeliui jis užmezgė gerų kontaktų. "Įdomu vien tik prisiminti skirtingas pasaulio vietas ir tokius skirtingus potyrius, nes aš dabar turiu tiek daug draugų skirtingose pasaulio dalyse, kurie man yra tarsi šeimos nariai.  Tai puikūs metai. Atrodo, tarsi dar vakar buvau čia, tačiau žvelgiant iš kitos pusės jausmas toks, tarsi būtų praėję šimtai metų", sako Zac'as. Kokie gi jo artimiausi planai? "Nežinau, tiesiog noriu atsikvėpti su savo draugais. Eiti pavažinėti riedučiais. Paprasčiausiai aplinkybėms pakeisti noriu nuveikti ką nors normalaus", sako rekordininkas.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)