Somalio piratai atakavo prancūzų karo laivą, bet buvo sulaikyti  (9)

Somalio piratai ir toliau nesiruošia "sudėti ginklų" - spaudoje periodiškai pasirodo pranešimų apie užgrobtus laivus bei išmokėtas išpirkas, tačiau kai kada jie pabando "apžioti" netinkamą grobį. Dabar jie pamėgino užgrobti prancūzų karo laivą, matyt, palaikę jį sausakrūviu, bet susilaukė griežto atsako ir buvo sulaikyti, pranešė trečiadienį Prancūzijos kariškiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos karo laivų grupės flagmanas 160 metrų ilgio „La Somme“, kuriame yra grupės vadavietė, jis taip pat yra degalų tanklaivis, buvo atakuotas dviem greitaeigiais kateriais atplaukusių lengvai ginkluotų piratų, kurie apšaudė laivą iš automatinių ginklų. Išpuolis baigėsi tuo, kad penki piratai buvo sulaikyti.

„Piratai, tamsoje palaikę prancūzų laivą prekybos laivu, atplaukė dviem laiveliais ir ėmė šaudyti iš kalašnikovų“, – aiškino admirolas Christophe'as Prazuckas Paryžiuje.

„La Somme“ yra Prancūzijos karo laivyno Indijos vandenyne flagmanas, iš kurio vadovaujama prancūzų aviacijos, jūrų ir sausumos pajėgoms, kurios kovoja su Somalio piratais JAV vadovaujamoje operacijoje „Enduring Freedom“.

Iš šio laivo buvo vadovaujama specialiųjų pajėgų operacijoms, vaduojant piratų pagrobtus prancūzus.

Šį kartą, nors piratai netrukus suprato apsirikę ir mėgino pasprukti, prancūzų pajėgos vijosi juos apie valandą ir sulaikė vieną iš dviejų katerių,kuriame buvo penki vyrai, bet nė vieno ginklo. Matyt, jie išmetė ginklus už borto, sakė Ch.Prazuckas.

Piratų antpuolio metu „La Somme“ buvo maždaug 250 jūrmylių nuo Somalio krantų ir plaukė link fregatų, patruliuojančių jūrų kelius, kad aprūpintų jas degalais.

Tai jau ne pirmas kartas, kai per daug įsismaginę piratai "užsirauna" ant karinių laivų - prieš pusmetį mes rašėme kaip baigėsi vokiečių karinio laivo antpuolis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: