Rusijoje skelbiama panika – Elonas Muskas gali atimti Kinijos paramą Rusijai  ()

Orientalistas Kotkovas: Elonas Muskas bando pakenkti Rusijai, atimdamas iš jos Kinijos paramą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verslininkas, „SpaceX“ ir „Tesla“ įkūrėjas Elonas Muskas siūlo Taivaną padaryti administraciniu Kinijos centru. Taigi jis tenkina JAV interesus, nes tai gali atimti iš Rusijos galingą Kinijos paramą. Taip sako Tolimųjų Rytų studijų centro Sankt Peterburge vadovas, orientalistas, rašytojas Kirilas Kotkovas.

„Elonas Muskas, sakykime, yra JAV viešasis ir privatus projektas, todėl jis išreiškia vieno iš Vašingtono bokštų interesus. Amerikiečiai bando užtikrinti, kad Kinija nustotų remti Rusiją ir stotų į JAV pusę. Tam tikra Amerikos politikų dalis yra pasiruošusi atiduoti Taivaną, tačiau mainais už rimtas Kinijos nuolaidas“, – savo poziciją aiškina orientalistas.

Eksperto teigimu, tokia įvykių raida su Taivano sala Kinijai nieko gero nežada. Teritorijos prisijungimas gali sukelti destabilizaciją pačioje KLR, o tai bus naudinga Amerikos pusei. Tuomet Maskva pagaliau atsidurs tarptautinės izoliacijos situacijoje, nes tokiu atveju KLR turės prisijungti prie sankcijų Rusijos Federacijai.

„Šių metų pavasarį sakiau, kad amerikiečiai aktyviai žais Taivano korta, šantažuodami Kiniją“, – aiškina Kotkovas.

Anksčiau Elonas Muskas Honkongo pavyzdžiu siūlė Taivaną padaryti ypatingu administraciniu regionu, rašo RT. Be to, anot MK, Muskas mano, kad konfliktas dėl Taivano yra neišvengiamas.

 

Be to, JAV prezidento Joe Bideno pareiškimas ginti Taivaną „pakirto“ JAV poziciją nesilaikyti salos nepriklausomybės. Savo ruožtu Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi pareiškė, kad JAV neturi teisės kištis į Taivano klausimą, rašo Nacionalinė naujienų tarnyba.

Kinijos ir JAV santykiai paaštrėjo po to, kai JAV Kongreso pirmininkė Nancy Pelosi rugpjūčio pradžioje lankėsi Taivane. Kinija įvertino tai, kaip kišimąsi į savo šalies reikalus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(11)
(24)

Komentarai ()