Skelbiamas pagrindinis kandidatas į Rusijos prezidentus: Kremlius ruošiasi 2024 m. rinkimams  ()

Valstybės vadovo rinkimai Rusijoje vyks karo, sankcijų ir tarptautinių santykių prastėjimo sąlygomis. Rusijos žiniasklaida daugiausia dėmesio skiria darbui su rinkėjais laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus politinis blokas pradėjo ruoštis prezidento rinkimų kampanijai, kuri numatyta 2024 m. Apie tai rašo Rusijos laikraštis „Kommensant“.

Rinkimai vyks kaip numatyta, juose dalyvaus dabartinis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Pasiruošimas yra pradiniame etape, yra siūlymų, kad vienybės tema taptų pagrindiniu ideologiniu kontūru, pranešė Prezidentūros administracija. Rusijos prezidento rinkimai, pagal programą, turėtų prasidėti 2024 metų kovo 17 dieną, rinkimų kampanija prasidės mažiau nei po metų.

„Kommensant“ primena, kad ankstesni prezidento rinkimai buvo numatyti 2017 metų gruodžio 17 dieną, o V. Putinas apie savo dalyvavimą juose paskelbė gruodžio 6 dieną.

Šaltinis, susijęs su pasirengimu rinkimams, sakė, kad šįkart rinkimų organizatorių laukia milžiniškos užduotys. Kampanija vyks didelio masto invazijos į Ukrainą, sankcijų ir tarptautinių santykių eskalavimo kontekste. „Bus galima pažvelgti į oponentų technologinius sprendimus, tai tikrai geri metai išbandyti tam tikrus sprendimus. Svarbu išbandyti darbą naujoje socialinių tinklų erdvėje, nes ta sritis ir turinys, prieinamas daugumai piliečių, patyrė didelių pokyčių“, – sakė šaltinis.

Kremlius atidžiai stebės regioninius rinkimus 2023 m. Pašnekovai pabrėžia, kad jie vyks daugybėje teritorijų, o ta patirtis bus panaudota būsimuose federaliniuose rinkimuose. Šaltiniai pridūrė, kad bent 20 regionų turėtų būti rengiami tiesioginiai gubernatoriaus rinkimai, o 16 – įstatymų leidžiamosios asamblėjos.

 

Rusijos visuomenėje, kaip pastebėjo autoriai, atsirado nauja žmonių grupė – Ukrainoje kovoję okupantai ir jų šeimos. Kitas leidinio pašnekovas daugiausia dėmesio skyrė rinkimų kampanijai laikinai okupuotose teritorijose. „Šiemet pirmą kartą teks dirbti su keturių naujų regionų rinkėjais, kurie taip pat dalyvaus prezidento rinkimuose. Priimtose konstitucijose [DLR ir LLR] numatyti netiesioginiai vadovų rinkimai, o tai reiškia kad ten ypač aktualus teisėtumo klausimas“, – sakė jis.

(3)
(20)
(-17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: