„Vokietija skubiai ruošiasi naujai pasaulio tvarkai“. Grėsmingas Ukrainos ambasadoriaus pareiškimas  ()

Pasak viceministro Andrijaus Melniko, vokiečiai jau ruošiasi naujai pokarinei pasaulio tvarkai, o Kremlius ir toliau vaidins joje lemiamą vaidmenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl Vokietija delsė perduoti ginklus Ukrainai, yra ta, kad ji nenorėjo pripažinti Ukrainos visateise šalimi, galinčia kariauti. Tai interviu „RBC-Ukraine“ metu balandžio 6 d. pareiškė buvęs Ukrainos ambasadorius Vokietijoje, užsienio reikalų viceministras Andrijus Melnikas.

„Pagrindinis kriterijus, ko gero, buvo tai, kad vokiečiai nenorėjo matyti mūsų šalies kaip visaverčio subjekto, o ukrainiečių – kaip kultūringos tautos, pasirengusios kovoti už savo valstybingumą“, – sakė A. Melnikas.

Be to, dar yra kompleksas veiksnių, susijusių su ekonomika, istoriniais momentais ir glaudžiais asmeniniais ryšiais su Rusijos Federacijos viršūnėmis.

Diplomatas pabrėžė, kad bet kokiomis aplinkybėmis Rusijos Federacija išliks didžiule galia Vokietijai, pagrindine geopolitine žaidėja šiame žemyne.

Vokiečiai jau pamažu ruošiasi naujai pokario pasaulio tvarkai ir – patikėkite – Rusija šiame pasjanso žaidime niekur nedings, Maskva ir toliau vaidins lemiamą vaidmenį“, – pabrėžė A. Melnikas.

Jis pridūrė, kad Vokietija tokio požiūrio į Rusijos Federaciją net neslepia, o Ukraina Berlynui niekada nebuvo svarbi.

 

„Ukraina Berlynui neturėjo jokios ypatingos reikšmės. Tiksliau, mes buvome tam tikras bandymų poligonas laipsniško Vokietijos, kaip didžiosios valstybės, įsitvirtinimo procese, ypač per jos kaip tarpininko vaidmenį Normandijos derybose“, – apibendrino A. Melnikas.

Beje, balandžio 4 dieną Vokietijos vicekancleris Robertas Gabeckas atsiprašė už vėlavimą tiekti ginklus Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(17)
(-6)

Komentarai ()