Branduolinis ginklas jau yra Baltarusijoje? Macrono interviu metu nuskambėjo įdomus teiginys (video)  ()

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas davė ilgą interviu, kuriame praskambėjo daug įdomių pasisakymų. Tačiau jo teiginys, jog V. Putinas jau dislokavo branduolinį ginklą Baltarusijoje, nusipelno ypatingo dėmesio.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-11 Branduolinis ginklas jau yra Baltarusijoje? Macrono interviu metu nuskambėjo įdomus teiginys (video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė politikos ekspertas, Viešosios analitikos centro „Bokštas“ vadovas Valerijus Klochokas. Be to, NYT paskelbė įdomų straipsnį, apibendrinantį E. Macrono vizitą į Kiniją.

V. Klochokas sakė, kad E. Macrono pareiškimas yra labai sudėtingas. Jis pranešė apie pavojingus dalykus. Tačiau jis kalbėjo ir karo Ukrainoje kontekste. Visų pirma, svarbiausias dalykas pareiškime yra tai, kad situacija dabar yra „karinė“, o ateitį lems pats mūšio laukas, tai yra, dabar ne laikas deryboms.

„Tačiau E. Macrono minėtas daugiapoliškumas yra prorusiškas pasakojimas. Kad Europa turėtų būti nepriklausoma nuo JAV, toks yra RF tikslas. Dabar tai nesuvienija pasaulio kovoje su Rusija. Tačiau E. Macronas teisingai apie problemą sako, kad Europa nebuvo pasirengusi tokio didelio masto karui“ – mano politikos ekspertas.

E. Macronas sako, kad Europa turėtų sukurti karinį-pramoninį kompleksą. Jis teisingai teigia, kad Europa dabar energetiškai priklausoma nuo JAV. Tačiau būtent JAV privertė Vokietiją padėti Ukrainai. Jeigu jo tikslas yra stiprinti Europos gynybinį pajėgumą, tai tokie pareiškimai turėtų būti sveikintini.

 

Tačiau vienas esminių E. Macrono pareiškimo aspektų buvo tas, kad V. Putinas jau dislokavo branduolinius ginklus Baltarusijoje. Kinija turi tai išsiaiškinti, nes pasirodo, kad praėjus kelioms dienoms po Xi duoto pažado neplatinti branduolinių ginklų, V. Putinas juos atvežė į Baltarusiją.

„Jei taip yra iš tikrųjų, tai pasaulio bendruomenė turėtų kreiptis į Xi Jinpingą, kad jis viešai iškeltų diskusiją prieš V. Putiną, kodėl jis jau to griebėsi“, – sakė V. Klochokas.

 

Tikriausiai pasaulis jau žinojo, jog Baltarusijoje yra branduoliniai ginklai, bet tylėjo. Tačiau apie tai kalbėjo tokio lygio žmogus kaip E. Macronas, vienos branduolinės Europos Sąjungos valstybės prezidentas, nuolatinis JT Saugumo Tarybos narys. Tuo tarpu šiuo klausimu būtina sušaukti JT Saugumo Tarybą ir, galbūt, net iš jos pašalinti Rusiją.

„Gali būti, kad žvalgyba dabar linksminasi. Šiuo aspektu įdomus yra duomenų apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą „nutekėjimas“. Nei vienas JAV pareigūnas to nekomentavo. Komentarai – tik žurnalistiniame lygyje“, –pabrėžė V. Klochokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()