„Kodėl tai buvo daroma viešai? Buvo galima perspėti per uždarus kanalus“. Skelbiama, kaip JAV galingai „suėmė Kiniją už krūtinės“ (video)  ()

Karo analitikas Yigalas Levinas tvirtino, kad Kinija neteiks Rusijai karinės pagalbos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yigalas Levinas priminė, kad dvi didelės valstybės – JAV ir Kinija – yra glaudžiai susijusios ekonomiškai, ir Kinijai nėra pelninga prarasti šiuos santykius.

Jei Xi Jinpingas nuspręs atvirai padėti Rusijos Federacijai aprūpindamas ginklais ar įranga, skirta karui Ukrainoje, kyla pavojus, kad JAV įves sankcijas Kinijai, o KLR valdžia neketina gelbėti V. Putino savo jėgomis. Yigalo Levino interviu galima žiūrėti „YouTube“ kanale.

Izraelio gynybos pajėgų karininkas pabrėžė svarbų Jungtinių Valstijų ir Kinijos santykių momentą, užsimindamas, kaip tai paveiks Rusiją: „Kalbama ne apie tai, kokie yra Kinijos pajėgumai. Manęs, beje, nedomino jų kosminės erdvės pajėgumai, bet čia ne esmė. Esmė ta, kad Kinija yra labai glaudžiai susijusi su JAV. Ji yra viena ekonomika. Taip, yra konfrontacija tarp JAV ir Kinijos, objektyviai ji egzistuoja dėl ekonominės „valtelės“. Kinija nenorėtų būti ekonomiškai priklausoma nuo JAV, bet planeta maža, o dvi valstybės – didelės, ir vienai nuo kitos ne taip lengva atsiriboti“.

Net kai kurios nedidelės sankcijos pakirstų visą ekonominį augimą, o Kinijai to nereikia (nei bendražygiui Xi Jinpingui, nei kitiems). Todėl abejoju, ar jie dabar bėgs stačia galva padėti Rusijai ginklais ir žvalgybos informacija. Amerikiečiai viešai apie tai sakė. Kodėl tai buvo daroma viešai? Galima buvo perduoti informaciją per uždarus kanalus. Kodėl pasakojo visam pasauliui? Taip griebė Kiniją ir visą pasaulį už krūtinės, kad visos figūros, visos struktūros žinotų, jog mes žinome, stebime, negalvokite apie pagalbą RF. Ir Kinija viešai atsiliepė. Sakė, kad jūs ten karo kurstytojai, duodate ginklus Ukrainai. Abi pusės apsikeitė „mandagumo frazėmis“, nepaisant to, kad yra susiję vienas su kitu prekybiniuose santykiuose“, – pridūrė  Yigalas Levinas, taip atmesdamas prielaidą, kad Kinija nuspręs padėti Rusijos Federacijai.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()