Ukraina šokiruota, ką perskaitė slaptuose JAV dokumentuose  ()

Ukrainos pareigūnai mano, kad JAV ir vėl neįvertina jos ginkluotųjų pajėgų galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama „Politico“ leidinyje, praneša „Ukrainos Pravda“.

Aukštesnieji Ukrainos pareigūnai žurnalistams sakė esantys sutrikę dėl „visiškai slapto“ vasario mėnesio įvertinimo nutekinimo, kuriame teigiama, kad Ukraina iš planuojamo kontrpuolimo pasieks tik „kuklią teritorinę naudą“.

„The Washington Post“, pranešęs apie šį dokumentą, nurodė, kad tai buvo dalis nutekintų įslaptintų JAV žvalgybos duomenų apie karą Ukrainoje, Kinijoje, Izraelyje ir kituose karštuose pasaulio taškuose.

Taigi asmuo, bendraujantis su aukšto rango pareigūnais Kyjive, pareiškė, kad „tie patys žmonės, kurie sakė, kad sostinė žlugs po trijų dienų, dabar skleidžia žalingą ir ne mažiau juokingą informaciją apie puolimą, kuris yra itin svarbus visam laisvajam pasauliui“.

Žurnalistai cituoja ir Ukrainos Gynybos ministerijos atstovą.

„Yra žmonių, kurie ir toliau abejoja Ukrainos karinėmis galimybėmis kontrpuolimo metu, bet mes įrodėme, kad jie visi klysta“, – sakė Gynybos ministerijos atstovas.

Anot jo, prognozės apie Ukrainos galimybes „neatitinka tikrovės“: „Tai suteikia pagrindo įtarti, kaip rimtai JAV palaiko Ukrainos tikslus visiškai iš šalies išstumti Rusiją“.

Šaltinis Ukrainos vyriausybėje teigė, kad tokios nuotaikos yra plačiai paplitusios Ministrų kabinete.

 

Visi žiniasklaidos pašnekovai kalbėjo anonimiškai, norėdami išsamiai papasakoti apie opias vidaus diskusijas Ukrainoje.

„Politico“ mano, ir komentarai rodo, kad JAV ir Ukraina nėra taip susiderinusios tarpusavyje, kaip teigia abi šalys po 14 mėnesių besitęsiančio karo.

„Tai taip pat gali reikšti pasitikėjimo tarp Vašingtono ir Kyjivo nuosmukį prieš lemtingą kelių mėnesių mūšį, galintį pakeisti karo su Rusija eigą.

Kadangi Rusija kontroliuoja 20 procentų Ukrainos teritorijos, yra vilties, kad kontrpuolimas, net ir sumažinus tiekimą, privers Maskvos karius ir samdinius palikti šalį, į kurią įsiveržė“, – rašo laikraštis.

 

Priminsime, kad kariniai dokumentai, kuriuose detaliai aprašomi slapti JAV ir NATO planai sukurti Ukrainos kariuomenę prieš planuojamą puolimą prieš Rusiją, „Telegram“ ir „Twitter“ buvo paskelbti balandžio pradžioje.

Dėl slaptų Pentagono dokumentų nutekinimo Ukraina jau pakeitė kai kuriuos savo karinius planus.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pabrėžė, kad paskelbtuose dokumentuose yra reikšmingų netikslumų, todėl „skaitytojai turėtų būti atsargūs ir nepriimti teiginių, kurie gali skleisti dezinformaciją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: