„Jei tai įvyks, tai būtų didžiausias pralaimėjimas JAV istorijoje per pastaruosius 200 metų“  (1)

Buvęs JAV prezidentas perspėja Ameriką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Donaldas Trumpas pripažino, kad Kinija siekia išstumti dolerį iš rezervinės valiutos pozicijų. Socialiniame tinklalapyje „Truth Social“ paskelbtame įraše D. Trumpas pareiškė, kad jei tai įvyks, tai būtų didžiausias pralaimėjimas JAV istorijoje per pastaruosius 200 metų.

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pripažino, kad Kinija ir kitos šalys, įskaitant Rusiją ir Saudo Arabiją, pastaruoju metu imasi veiksmų, siekdamos pakenkti dolerio įtakai rinkose. Įraše, paskelbtame D. Trumpo įkurtoje socialinėje platformoje „Truth Social“, jis pripažino šiuos pokyčius ir pareiškė: „Kinija bando išstumti JAV dolerį iš pirmosios vietos pasaulyje. Jei taip atsitiks, o vadovaujant J. Bidenui tikriausiai taip ir atsitiks, tai bus didžiausias mūsų šalies pralaimėjimas jos istorijoje.

Be to, D. Trumpas pareiškė, kad jei taip atsitiks, JAV nukris iki antrarūšės statuso. „Prieš trejus metus tai buvo neįsivaizduojama“, - pridūrė jis.

Kinija ir kitos šalys, pavyzdžiui, Rusija ir Indija, imasi veiksmų, siekdamos paremti Kinijos juanį kaip tarptautinę atsiskaitymo valiutą arba sustiprinti nacionalinių valiutų naudojimą tuo pačiu tikslu. Be to, Indija savo naujose prekybos gairėse pristatė naują galimybę atsiskaityti už tarptautinius mokėjimus Indijos rupijomis, siekdama padėti šalims, susiduriančioms su dolerių krize. BRICS, blokas, kuriame dalyvauja Kinija, taip pat dirba prie naujos valiutos, kuri, pasak Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojo Aleksandro Babakovo, bus aptarta kitame BRICS aukščiausiojo lygio susitikime rugpjūčio mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(28)
(-25)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: