„Kinija yra pasirengusi bendradarbiauti su Rusija...“ Pekinas skelbia netikėtą pareiškimą dėl karo Ukrainoje ir ginklų  (1)

Kinija yra pasirengusi partnerystei su Rusijos Federacija. Pekinas taip pat ketina dirbti su tarptautine bendruomene, siekdamas politinio karo Ukrainoje sprendimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kinija yra pasirengusi bendradarbiauti su Rusija... ir plėtoti mūsų visapusišką strateginio koordinavimo partnerystę naujai erai“, – Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovą Wangą Wenbiną citavo leidinys „Ukrinform“.

Pasak jo, Pekinas ir Maskva yra „įsipareigoję laikytis nealjanso, nekonfrontacijos ir nenukreipimo į bet kurią trečiąją šalį principų ir plėtoja naujo tipo santykius tarp didžiųjų valstybių, pagrįstus abipuse pagarba, taikiu sambūviu ir abipusiai naudingu bendradarbiavimu“.

Esame tvirtai įsipareigoję palengvinti taikos derybas ir toliau dirbsime su tarptautine bendruomene, kad atliktume konstruktyvų vaidmenį sprendžiant politiškai Ukrainos krizę“, – apibendrino diplomatas.

Minint plataus masto Rusijos įsiveržimo į Ukrainą metines, Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pristatė savo „taikos plano“ versiją, skirtą baigti karą. Jame nenurodyta, jog Maskva pradėjo karą. Pasak Xi Jinpingo, dokumentas „maksimaliai atspindi pasaulio bendruomenės požiūrių vienybę“.

 

Vašingtonas ne kartą perspėjo Pekiną nepadėti Maskvai ginklais. Savo ruožtu Kinijos užsienio reikalų ministerija patikino, kad neketina tiekti ginklų nė vienai karo pusei.

Tuo pat metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas karinį bendradarbiavimą pavadino viena svarbiausių santykių su Kinija sričių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(20)
(-18)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: