Rusija pradeda karą prieš Armėniją: kas nutiko?  ()

Sunkvežimiai iš Armėnijos jau keletą dienų negali įvežti žemės ūkio produkcijos į Rusiją per sieną su Sakartvelu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pradėjo prekybos karus prieš Armėniją po N. Pašiniano posūkio į NATO pusę. Uždraudus armėniškų pieno produktų importą į Rusijos Federaciją, kuriame Rusijos priežiūros institucijos esą nustatė „žemos kokybės žaliavas“, Maskva neleidžia į šalį iš Armėnijos įvažiuoti sunkvežimiams.

Kaip rašo laikraštis „The Moscow Times“, remdamasis Armėnijos parlamentaro Garniko Danieljano žodžiais, armėnų sunkvežimiai jau kelias dienas negali pristatyti žemės ūkio produktų į Rusijos teritoriją per sieną su Sakartvelu. Pranešama apie Rusijos Federacijoje priimtą sprendimą uždrausti įvažiuoti sunkvežimiams iš Armėnijos.

Deputatas perspėja, kad dėl tokio žingsnio gali būti padaryta didelė žala respublikos šiltnamiams. Be to, ateinančiais mėnesiais, kai prasidės vaisių sezonas, šiai pramonei gali kilti dar didesnė grėsmė. Rusijos sprendimai buvo priimti prasidėjusių NATO pratybų „Defender-23“, kuriose dalyvauja Armėnijos kariuomenė, fone. Jei pernai Jerevanas atsisakė dalyvauti šiuose manevruose, tai šįkart persigalvojo.

Tai atsitiko atšalus santykiams su KSSO (kariniu aljansu, kuriame dominuoja Maskva), kuris nepalaikė Armėnijos jos konflikto su Azerbaidžanu metu. Prieš tai Jerevanas šiais metais jau žengė du žingsnius, rodančius atitolimą nuo KSSO: pirma, Armėnijos pusė nevykdė KSSO pratybų savo teritorijoje, o vėliau ignoravo organizacijos generalinio sekretoriaus pavaduotojo posto kvotą.

 

Be to, Jerevanas neseniai ratifikavo Romos statutą – dokumentą, tapusį TBT įkūrimo pagrindu. Tai įvyko po to, kai TBT išdavė arešto orderį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuris įtariamas deportavęs ukrainiečių vaikus. Šis žingsnis sukėlė aštrią Kremliaus reakciją. Tiesa, vėliau Armėnijos parlamentas paskelbė neketinantis suimti V. Putino ir išduoti Hagai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(4)
(16)

Komentarai ()