„Tai būtų beprecedentis žingsnis.“ ES siūlo dar neregėtą smūgį Rusijai, iš karto priešinasi 2 šalys  (1)

Šiuo metu ES svarstomas 11-asis sankcijų Maskvai paketas, kurio tikslas – užkardyti galimybę apeiti anksčiau įvestas priemones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujų ES sankcijų Rusijai įvedimą šiuo metu blokuoja dvi šalys. Jei anksčiau Vengrija viena stojo prieš sankcijų paketo patvirtinimą, tai dabar tokios pozicijos laikosi ir Graikija, informuoja „Politico“.

Šiuo metu Europos pareigūnai svarsto 11-ąjį sankcijų paketą Rusijos Federacijai dėl pradėto karo prieš Ukrainą. Naujųjų sankcijų tikslas – atimti iš Maskvos galimybę apeiti anksčiau įvestus apribojimus. Visų pirma naujasis sankcijų paketas galėtų būti nukreiptas į tas valstybes, kurios padeda Kremliui apeiti apribojimus. Tai būtų beprecedentis žingsnis.

Tačiau Budapeštas ir Atėnai bendrai tam priešinasi. Jie primygtinai reikalauja išbraukti kai kurias jų įmones iš organizacijų, vadinamų karo rėmėjais, sąrašo. Tik po to šios dvi šalys bus pasirengusios paremti naują sankcijų paketą.

 

Taigi, Vengrija ir Graikija sankcijų paketą naudoja kaip spaudimo priemonę, siekdamos išbraukti savo įmones iš minėto sąrašo, rašo „Politico“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(43)
(-38)

Komentarai (1)